خبرگزاری مهر، گروه استانها– علی نواصر: یسنا خانم ۹ ساله در حالی چادر مشکی خودش را به زور بالای سرش نگه داشته است، همراه مادرش در نمایشگاه قرآن اهواز دنبال کسی میگشتند، دنبال فردی که بتواند یسنا را به آرزوی جدید برساند، آرزویی که چند روزی است که همه دنیای زیبای این دختر ۹ ساله را به تسخیر خودش درآورده است.
مادر یسنا میگوید: دخترم این روزها میخواهد حافظ قرآن شود، چادری شده و مرتب به من و پدرش فشار میآورد که او را به مکانی ببریم که راه و روش حفظ قرآن را یاد بگیرد. امشب آن را به این نمایشگاه آوردهام تا بتوانیم با مسئولان آن مشورت کنیم.
یسنا هم با آن زبان شیرینش میگوید: قبل از افطار برنامه «محفل» را میبینم و از اینکه بچههایی که همسنوسال من هستند، حافظ قرآن هستند و من نمیتوانم قرآن را بهخوبی بخوانم، حسرت میخورم و به همین خاطر این روزها آرزو دارم که حافظ قرآن بشوم.
به یسنا میگویم: «چقدر این چادر به شما میآید» و مادرش در جواب میگوید: دخترم چادری شده تا به قول خودش به خدا نزدیکتر شود و بتواند حافظ قرآن شود. من و پدرش هم از این خواسته دخترمان حمایت میکنیم چرا که او بهترین راه را برای آینده خودش انتخاب کرده و چه راهی بهتر از انس با قرآن و کلاماللهی».
«یسنا» را به حجتالاسلام سعید حردانیان، مدیر دارالقرآن تبلیغات اسلامی خوزستان که در نمایشگاه قرآن حاضر است، معرفی میکنیم و او هم دختر را به یکی از مؤسسات قرآنی معرفی میکند.
تأثیر محفل بر کودکان
حجتالاسلام حردانیان میگوید: باورتان نمیشود در این نمایشگاه بیشتر از اینکه در مورد خود نمایشگاه از ما سوال شود، پدر و مادرها از راههای آموزش قرآن برای قرائت و حفظ از ما میپرسند. علاقه عجیبی بین کودکان و قرآن و برنامه «محفل» ایجاد شده که شاید قبل از این تا این اندازه نبود.
وی میافزاید: خود پدر و مادرها میگویند که فرزندان یا خودشان به علت دیدن برنامه محفل، عاشق قرآن شدهاند و اکنون دوست دارند که فرزندانشان نیز در این مسیر قدم بردارند.
حجتالاسلام حردانیان تأکید میکند: این میزان عشق و علاقه به قرآن را که در دل مردم بهخصوص جوانان جوانه زده است باید قدر بدانیم و خود را برای جذب و پذیرش این عاشقان کتاب آسمانی اسلام مهیا کنیم.
مدیر دارالقرآن تبلیغات اسلامی خوزستان تأکید میکند: وظیفه ما بهعنوان فعالان قرآنی سخت است و باید خود را مهیای این مسئله کنیم بهخصوص مؤسسات آموزش و خانههای قرآن ما باید خود را به علم روز آموزشی مسلح کنند تا بتوانند بستر قرآنی شدن و قرآنی ماندن این نسل را فراهم کنند و از روشهای قدیمی در زمینه آموزش باید فاصله بگیرند.
حجتالاسلام حردانیان عنوان میکند: برنامه «محفل» کار خودش را در این ماه رمضان بهخوبی انجام داده و جوانه عشق به قرآن را در دل بسیاری از مردم ایران شکوفا کرده و باید در ادامه مسیر، فعالان قرآن بستری سازی کنند.
وی این را هم میگوید که برای ساخت چنین برنامه فاخری ۴۴ سال تأخیر داشتیم و برخلاف رسانه که از ساخت برنامههای قرآنی ترس داشت، مردم دل در گرو قرآن داشتند و بهخوبی از این برنامه استقبال کردند. شاید ما میترسیدیم که مردم از برنامه استقبال نکنند و یا شاید بلد نبودیم با زبان قرآن با مردم سخن بگوییم که خدا را شکر برنامه «محفل» خلاف این مسئله را نشان داد.
ذائقه سازی برای مخاطب
سید کریم موسوی، قاری قرآن و مبتهل خوان مطرح خوزستانی که حضورش در برنامه «محفل» با استقبال بینندگان مواجه شده در این خصوص به خبرنگار مهر میگوید: رسانه، ذائقه ساز است ولی رسانه ۴۴ سال از این وظیفه خود در زمینههای قرآنی کوتاهی کرد. برای نمونه پخش دعای سحر قبل از سحری و اذان صبح در ماه رمضان، سالها پخش میشد و باعث ایجاد نوعی ذائقه در مردم برای این برنامه شد و این دعا به یکی از ماندگارترین برنامههای ماه رمضان تبدیل شد ولی در طول این سالها هیچوقت برنامهای با سازوکار قرآنی که مهمان قرآنی باشد، میزبان قرآنی باشد، برنامه، آواها، سرودها و همهچیز قرآنی باشد، نداشتهایم ولی «محفل» این تابو را شکست و مردم آن را به جانودل پذیرفتند.
وی با بیان اینکه برنامه «محفل» عظمت قرآن را به نمایش گذاشت، بیان کرد: قرآن پویاترین موجود زنده در این کره خاکی است که برای همه موضوعات راهکار دارد، برای هنر، برای خانواده، برای علم، برای زندگی و حتی برای سینما راهکار دارد و برای همین است که بهترین فیلمها و سریالهای ما همین فیلمهای حضرت یوسف و مریم و سلیمان و… است.
این قاری بینالمللی قرآن در مورد اینکه چرا در سالها هیچگاه تا این اندازه قرآن محور یک برنامه تلویزیونی نبود، بیان میکند: نه قرآن مشکل دارد نه قرآنیها بلکه رسانه به این باور نرسیده بود که میتواند از طریق قرآن برنامه ساخت. اعجاز قرآن در ماندگاری آن است و شک نکنید که مردم هیچگاه از قرآن خسته نمیشوند. برنامه «محفل» در یک فضای جدید و جذاب با حرفهای جذاب و اجرای زیبا بر مردم تأثیر گذاشت و جامعه قرآن کشور باید مدیون این رخداد تاریخی باشد.
موسوی میگوید: هزاران نفر در ایران و سایر کشورهای جهان هستند که میتوانند مهمان برنامه «محفل» باشند و این برنامه تا سالهای سال میتواند به بهترین شکل ممکن و باکیفیت عالی برنامه تولید و پخش کند و مردم هم با اشتیاق آن را دنبال کنند.
وی تأکید میکند: ذائقه مردم را باید ساخت چرا که مردم ما ذات پاکی دارند و قرآن دوست هستند. این روزها که در ایام ماه رمضان برنامههایی قرآنی اجرا میکنم، جمعیت بیشتری نسبت به سالهای قبل از برنامهها استقبال میکنند.
علاقهمندی به آموزش قرآن
حسن حلافیان، فعال قرآنی شهرستان ماهشهر که خود یک مؤسسه قرآنی در شهرستان ماهشهر را اداره میکند به خبرنگار مهر میگوید: در چند روز اخیر افراد بیشماری برای آموزش قرآن به مؤسسه ما مراجعه میکنند که پیش از این سابقه نداشته است.
وی میافزاید: البته رمضان ماه بهار قرآن است و هر ساله استقبال از قرآن در این ماه مبارک بیشتر میشود ولی امسال واقعاً استقبال بیشتر شده و حتی افرادی که سن بالایی دارند به دارالقرآنها و… مراجعه و نسبت به فراگیری قرآن اظهار علاقه میکنند.
حلافیان عنوان میکند: وقتی از افرادی مراجعهکننده دلیل این مراجعه را پرسوجو میکنیم، اغلب آنها علت علاقهمندی خود را تحت تأثیر قرار گرفتن با مشاهده برنامه «محفل» عنوان میکنند و این باعث خوشنودی است که یک برنامه تلویزیونی با محوریت قرآن تا این اندازه روی مخاطب تأثیر گذاشته است.
حلافیان تأکید میکند: این برنامه باید برای آینده نیز تداوم داشته باشد و با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، بیش از پیش در دل مردم و بینندگان تلویزیونی جا باز کند.
ترکیب شگفتانگیز
یسنا هنگام ترک نمایشگاه که ظاهراً به مراد دلش رسیده و جایی را برای آموزش حفظ قرآن یافته و قرار است جزءبهجزء و سوره به سوره، ساختمان آرزوهایش را از این طریق بنا کند، به مسئول نمایشگاه میگوید: «آقا سال بعد هم نمایشگاه قرآن هست؟ اگر بود، من حتماً میام و اون موقع من حافظ بخشی از قرآن خواهم بود».
همینجور که به رفتن یسنا با آن چادر مشکی زیبایش از نمایشگاه قران نگاه میکنم، با خود میگویم: «چادر سیاه، قرآن و فطرت پاک کودکان این سرزمین، عجب ترکیب شگفتانگیزی است که افکار پوسیده و انحرافی برخیها را که این روزها عفت و حیا را به مسلخ تبلیغات مسموم شبکههای معاند بردهاند، تاب مقاومت در برابر این ترکیب نیست.
نظر شما