۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱:۲۶

مهر گزارش می‌دهد؛

ماجرای کدورت آب خرم‌آباد/ مصائب شهری که سد ندارد

ماجرای کدورت آب خرم‌آباد/ مصائب شهری که سد ندارد

خرم‌آباد- در پی بارش‌های اخیر، آب مناطقی از خرم‌آباد دچار کدورت شده، در این راستا ۵۰ تانکر آب‌رسان را به شهر فراخوان داده‌اند، این مصائب شهری است که سد و منبع آب پایدار ندارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: چند روزی است به دلیل بارش‌های اخیر و گل آلود شدن آب چشمه‌ها و همچنین سفره های آب زیرزمینی، آب بخش‌هایی از شهر خرم آباد دچار کدورت شده است، موضوعی که در صورت استمرار احتمال از مدار خارج شدن تصفیه خانه و قطعی آب این شهر را به دنبال دارد.

احتمال از مدار خارج شدن تصفیه‌خانه آب شهر

یاسر اکبریان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با اشاره به برگزاری جلسه مدیریت بحران با موضوع حل مشکل آب آشامیدنی شهر خرم آباد، اظهار داشت: دبی آب شهر خرم آباد دو هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است.

وی عنوان کرد: ۶۰ درصد از نیاز آبی شهر خرم آباد از طریق چشمه‌های «گلستان»، «گرداب» و «مطهری» تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، ادامه داد: وضعیت کدری آب شهر خرم آباد از صبح روز پنج شنبه چند برابر شده است.

اکبریان با تاکید بر اینکه اگر میزان کدورت آب شهر به ۳۰۰ درجه برسد مجبور به خارج کردن تصفیه خانه خرم آباد از مدار خواهیم شد، گفت: میزان کدورت آب از طریق چشمه‌ها از روز دوشنبه بالا رفته است.

وی، تصریح کرد: آب شهر از لحاظ میکروبی و شیمیایی مشکلی ندارد و آلوده نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با تاکید بر اینکه احتمال اینکه آب بعضی از مناطق قطع شود وجود دارد، افزود: در این راستا تانکرهای آب رسان را هم از شهرستان‌های استان و همچنین از استان‌های هم جوار برای آبرسانی به مردم فراخوان کرده‌ایم.

فراخوان به ۵۰ تانکر آب‌رسان

مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان نیز در این رابطه، اظهار داشت: خاک وارد چشمه‌ها و سفره‌های زیرزمینی شهر خرم آباد شده است.

وی عنوان کرد: کدورت آب در نقاط مختلف شهر خرم آباد به خصوص نقاطی که از چشمه‌ها به صورت مستقیم پمپاژ آب می‌شوند، اتفاق افتاده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با اشاره به اینکه یک جلسه در شرکت آب و فاضلاب استان و به ریاست معاون عمرانی استانداری لرستان و اعضای تیم کارشناسی شرکت آب و فاضلاب و یک جلسه تحت عنوان مدیریت بحران به ریاست استاندار لرستان در این رابطه برگزار کردیم، افزود: تمهیدات خوبی در این رابطه اندیشیده شد، از جمله اینکه تانکرهای آب استان لرستان و همچنین از استان‌های هم جوار در خرم آباد تجمیع شوند.

پازوکی، افزود: ۵۰ تانکر آب رسان را فراخوان داده‌اند که تا ساعتی دیگر به استان خواهند رسید.

آب شهر به لحاظ شیمیایی و میکروبی مشکلی ندارد

وی با بیان اینکه همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در راه لرستان است، تصریح کرد: برنامه ریزی کرده‌ایم که تعدادی از خطوط انتقال آب به صورت تلفیقی و یا اینکه جابجا شوند تا نقاطی که دچار کدورت آب شده‌اند نیز از آب شرب سالم بهره مند شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان با اشاره به اینکه بسته بندی آب نیز از سوی شرکت آب و فاضلاب در حال انجام است تا آب شرب بهداشتی را به دست مردم برسانند، تصریح کرد: تنها خاک وارد آب چشمه‌ها شده و از لحاظ شیمیایی و میکروبی مشکل خاصی ندارد.

پازوکی با اشاره به ورود گِل به سفره‌های زیرزمینی آب شهر خرم آباد، بیان داشت: احتمالاً ظرف یک تا دو روز آینده کدورت آب شهر رفع شود.

احتمال وارد مدار کردن چاه‌های آب دیگر

وی تصریح کرد: در این راستا و تا رفع کدورت آب، شهروندان عزیز از مصرف بی رویه آب خودداری کنند، صرفه جویی کنند تا بتوانیم فشار آب خطوط را به گونه‌ای تنظیم کنیم که آب سالم به همه مناطق برسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان، تاکید کرد: در مناطقی مانند «پشت بازار» و مناطقی که احساس کنیم کدورت آب به شکل نگران کننده‌ای است، اقدام به توزیع آب بسته بندی و همچنین آب رسانی از طریق تانکر خواهیم کرد.

داریوش حسن نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان هم در این رابطه، اظهار داشت: در شهرستان چاه‌های آبی وجود دارد که در صورت وجود شرایط بحرانی از آن‌ها استفاده خواهیم کرد و کسری آب آشامیدنی را جبران می‌کنیم.

خرم‌آباد نیازمند به احداث سد «مخملکوه» و آب پایدار

نورالدین نور یزدان معاون شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز، اظهار داشت: بارندگی‌های اخیر باعث کدر شدن چشمه‌های شهر خرم‌آباد و تغییر رنگ آب شرب شده، اما جای هیچ نگرانی در خصوص آلودگی میکروبی و شیمیایی نیست و آب مصرفی کاملاً سالم است.

وی افزود: خرم آباد از نظر تأمین آب پایدار و وجود سد محروم است و آب شهر از محل چشمه و چاه تأمین می‌شود.

معاون شرکت آب و فاضلاب لرستان، گفت: ۶۰ از درصد آب شهر از طریق تصفیه خانه و چاه تأمین می‌شود که با مشکل کدری مواجه نیست.

نور یزدان، افزود: فاز دوم تصفیه خانه خرم آباد منوط به احداث سد «مخملکوه» است که به نظر می‌رسد در کوتاه مدت اجرایی نشود.

وی از پیگیری‌ها از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد و گفت: در جلسه‌ای با مدیران آب و فاضلاب کشور که به صورت میدانی در استان حضور داشتند مقرر شد، تصفیه خانه آب در دستور کار قرار گرفته تا پس از انجام مطالعات در سال‌های آینده این مشکل رفع شود.

تیم‌های نظارتی وزارت نیرو در راه لرستان

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز با اشاره به کدر شدن آب شهر خرم آباد، اظهار داشت: کمتر از ۲۰ درصد از مناطق شهر خرم آباد با کدورت بالای آب شرب مواجه هستند و با توجه به محدودیت دسترسی سیستم توزیع آب به این مناطق تا زمان بهبودی وضعیت با تانکر آبرسانی می‌شود.

وی عنوان کرد: از ظرفیت تمامی دستگاه‌های اجرایی برای آبرسانی به صورت تانکر در این مناطق استفاده می‌شود.

استاندار لرستان، اظهار کرد: اداره کل صمت استان نیز هماهنگی‌های لازم را با دو شرکت تولیدی آب معدنی در استان انجام داده که تولید خود را سه شیفته کرده و چند برابر کنند.

زیویار، تصریح کرد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد از آب شهر خرم آباد از چشمه‌ها تأمین می‌شود در بخش‌هایی از شهر که آب به صورت مستقیم از چشمه به شبکه توزیع پمپاژ می‌شود این مشکل به وجود آمده است.

وی گفت: کدورت به وجود آمده بر اثر آب شدن برف‌ها به دنبال بارش شدید باران که هفته گذشته شاهد آن بودیم، ایجاد شده است.

استاندار لرستان، ادامه داد: تجربه نشان داده است در شهر خرم آباد معمولاً هر چند سال یک بار این موضوع شکل می‌گیرد.

زیویار، تأکید کرد: آزمایشات لازم به منظور بررسی وضعیت سلامت آب نیز به صورت مداوم در حال انجام است.

وی عنوان کرد: مکاتبات لازم در این خصوص با وزارت نیرو انجام شده و تیم‌های نظارتی این وزارت نیز به منظور بررسی وضعیت به زودی وارد خرم آباد خواهند شد.

کد خبر 5760418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عبدالرضا رشنویی IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
      0 0
      دروغ میگویند۲۰درصد شهراب همه شهرالوده است چرا تا الان بفکرمردم نبودن پس سالهای قبل که باردگی بیشتربوداب الوده نبود مسولین واستاندارباید جوابگو باشند ۵۰تانکرکه استاندارمیگه کجا هستن دروغ میگویند فکری به حال مردم بکنن