۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۱۸

مهر گزارش می‌دهد؛

غفلت ۴۰ ساله قرآنی در رسانه ملی جبران شد

غفلت ۴۰ ساله قرآنی در رسانه ملی جبران شد

یزد- بینندگان برنامه تلویزیونی محفل در دارالعباده یزد بر این باورند که رسانه ملی در طول ۴۰ سال گذشته برنامه‌های جذاب قرآنی چندانی نداشته و حالا محفل توانسته این جای خالی را به خوبی پر کند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها – نیره شفیعی‌پور: ساعت به ۵ عصر که نزدیک می‌شود، مثل سال‌های گذشته بر سر انتخاب شبکه‌های تلویزیونی بحث و دعوا نیست، ماه رمضان امسال رأس ۱۷:۳۰ همه به هم شبکه ۳ را یادآوری می‌کنند.

یکی طرفدار احمد ابوالقاسمی است، دیگری اجرای میزبان سوری را دوست دارد، دیگری از اجرای حنانه خلفی به وجد آمده و خلاصه هرکسی دلیلی برای تماشای محفل دارد، فقط کافی است اندک مایه‌ای قرآنی داشته باشی آنوقت این برنامه‌های قرآنی خوب درگیرت می‌کند.

اینها صحبت‌های اعظم السادات شاکری، معلم پرورشی مدرسه فاطمیه یزد است، معلمی که نه فقط در کلاس‌های درسش بلکه در محفل خانوادگی‌اش هم «محفل» حسابی جا باز کرده است.

وی می‌گوید: در تعطیلات نوروز که این برنامه قرآنی را می‌دیدم و علاقمندی دختر و پسر دو قلوی نوجوانم را به این برنامه مشاهده کردم، تصمیم گرفتم این برنامه را ضبط کنم و در کلاس آن را پخش کنم تا عکس العمل بچه‌ها را ببینم.

اجراهای جنجالی محفل کلاس‌های پرورشی را رنگ و بوی قرآنی بخشید

شاکری بیان کرد: روزهای اول بچه‌ها علاقه چندانی نشان ندادند اما چند اجرای جنجالی و جذاب را که دیدند، کم کم به وجد آمدند و کلاس‌های پرورشی ما حالا حسابی رنگ و بوی قرآنی به خود گرفته است.

غفلت ۴۰ ساله قرآنی در رسانه ملی جبران شد

وی افزود: تصمیم دارم بعد از ماه مبارک، در اولین جلسه کلاس، پیشنهاد تشکیل جمعی از علاقمندان قرآنی مدرسه را برای حفظ قرآن بدهم. فکر می‌کنم با استقبال خوبی روبه‌رو شود. اگر بچه‌ها لبیک بگویند، با دارالقرآنی که در انتهای کوچه مدرسه است، به سرعت هماهنگی خواهم کرد.

این شور و حال در دارالقرآن‌ها و خانه‌های قرآن شهرها و روستاهای استان یزد نیز حاکم است.

انگیزه‌ای مضاعف برای حفظ قرآن در خانه قرآنی روستایی

مسئول خانه قرآنی روستایی شمیم وحی در این باره به خبرنگار مهر گفت: از چندی پیش که نهضت حفظ سی جزء قرآن کریم در خانه‌های روستایی به راه افتاد، اعضای ما نیز حفظ قرآن را آغاز کردند اما کاملاً مشهود است که برنامه قرآنی محفل، این روال را سرعت بخشیده و شور و انگیزه‌ای مضاعف به بچه‌ها داده است.

فاطمه سلطانی عنوان کرد: علاقه و اشتیاق بچه‌ها به این برنامه و اجراهایی که در آن انجام می‌شد به حدی بود که هر روز مدت زیادی از زمان آموزش، صرف صحبت درباره این برنامه قرآنی بود.

غفلت ۴۰ ساله قرآنی در رسانه ملی جبران شد

وی افزود: تعدادی از بچه‌ها نیز بسیار جدی پیگیر حضور در این برنامه هستند و مدام راه‌های حضور خود در این برنامه و تقویت کارشان را پیگیری می‌کنند.

سطانی اظهار داشت: یک روز که در خانه قرآن برنامه افطاری داشتیم، کلاس آموزشی را نزدیک افطار برگزار کردیم و باز هم صحبت در مورد یکی از اجراهای برنامه دیشب که ظاهراً توسط دختری به نام حنانه انجام شده بود، گل انداخت.

نقد و بررسی محفل در خانه‌های قرآنی یزد

وی ادامه داد: به پیشنهاد بچه‌ها، در کلاس تلویزیون را روشن کردیم تا محفل را با هم ببینیم و این سرآغاز تماشای هر روزه این برنامه در خانه قرآنی بود.

سلطانی عنوان کرد: اشتیاق به حفظ و قرائت قرآن در بچه‌ها، جوانان و نوجوانان و حتی افراد مسن‌تر برای شرکت در برنامه های قرآنی خانه قرآن وجود داشت اما این اشتیاق اکنون دو چندان شده و تاثیر برنامه تلویزیونی کاملاً مشهود است.

وی بیان کرد: بچه‌های خانه قرآن برخی اجراها را آنقدر دوست دارند که از دل و جان به تشویق می‌پردازند و تا مدت‌ها در مورد اجرا با یکدیگر بحث می‌کنند.

فعالان قرآنی یزد همه بر این باورند که جای خالی چنین برنامه‌هایی در رسانه ملی خالی بود و محفل خیلی خوب توانست این جای خالی که حاصل سال‌ها غفلت است را پر کند.

یزد نیازمند تشکیلات منسجم قرآنی است

یکی از فعالان و پیشکسوتان قرآنی یزد در این زمینه به مهر گفت: در دارالعباده یزد علاقه به قرآن بسیار در سطح خوبی است اما آنچه که کمبود آن در فعالیت‌های قرآنی یزد به شدت احساس می‌شود، نخست نبود تشکیلات منسجم سپس برنامه‌های انگیزشی برای یادگیری قرآن در سطوح عالی است.

محمدحسین صباغ افزود: من بیش از ۴۰ سال است که در رشته قرائت فعالیت دارم و افراد بسیاری را می‌شناسم که عمر فعالیت آنها به بیش از ۴۰ سال نیز می‌رسد اما تقریباً موفقیت چشمگیری در این حوزه یا نبوده یا اگر بوده، آنگونه که باید در مورد آن اطلاع رسانی نشده است.

غفلت ۴۰ ساله قرآنی در رسانه ملی جبران شد

وی بیان کرد: بی‌شک وجود تشکیلات منسجم و ساخت برنامه‌هایی برای معرفی استعدادهای قرآنی راهکاری برای دستیابی به موفقیت در این حوزه است.

برخی فعالان قرآنی یزد نیز بر این باورند که همانگونه برنامه‌هایی برای معرفی استعدادهای ورزشی، خوانندگی، نمایش و … تولید می‌شود، در حوزه قرآنی نیز باید دست به برنامه‌سازی فاخر زد.

این افراد معتقدند که رسانه ملی در طول ۴۰ سال گذشته کارنامه قابل قبولی در زمینه فعالیت‌های قرآنی نداشته و حداقل، برنامه های ساخته شده تاکنون، جذابیت قابل توجهی در این زمینه ندارند اما برنامه محفل توانسته تا حد زیادی این جای خالی را پر کند.

کد خبر 5760899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha