به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دکترمجید رمضانی پیش از ظهر امروز در کارگاه یکروزه آموزشی برنامه استراتژیک کنترل ایدز در اراک افزود: بیماری ایدز هشداری جدی در تهدید سلامت جامعه است که باید بیش از اینها به فکر چاره بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با برشمردن راه های مبتلا به ایذر تصریح کرد: ۷۶ درصد از این بیماران از طریق اعتیاد تزریقی، ۱۴درصد از راه جنسی، چهار درصد با مصرف فرآوردههای خونی آلوده، یک درصد از راه مادر به کودک و پنج درصد از راه های نامشخص به این ویروس آلوده شدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۹۱درصد از مبتلایان شناسایی شده استان مرد و مابقی زن هستند، افزود: این تعداد بیمار شناسایی شده به صورت تصادفی است و برآورد گستره افراد آلوده استان بیش از آن است.
رمضانی اظهار داشت: افزایش رفتارهای پرخطربه ویژه در بین میان سالان و جوانان، توجه بیشترو تدوین برنامههای عملیاتی مراقبتی در زمینه ایدز در جامعه را ضروری کرده است.
وی تدوین استراتژی مراقبتی بیماری ایدز برای موفقیت در برنامههای پیشگیرانه و درمان این بیماری مهلک ضروری دانست و خاطر نشان کرد: سازمان های مسئول در خصوص اطلاع رسانی، مراقبت و پیشگیری از ایدز بایدنگاه فراسازمانی همراه با شناخت محیطی و جامعه شناسانه از استان برای مقابله با ایدز داشته باشند.
در این کارگاه آموزشی دکتر بابک عشرتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: در نظام مراقبتی فعال، نگاه برنامهریزان منطقهای است و به جای توجه به جمعیت بر روی گروه های هدف نظیر معتادان، رانندگان ترانزیت، زنان خیابانی و غیره مطالعه میشود.
وی عنوان کرد: تدوین نظام مراقبت ایدز با الگوی جدید رفتارهای پرخطر در مقطع اول باید در رده استانی و در مراحل بعد به لایههای زیرین تامین داده شود.
مسئول واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان مرکزی نیز گفت: جامعه ما تثبیت نشده است و در چنین شرایطی پیش بینی و پایش رفتارهای پرخطر که تابعی از شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است ثابت نیست.
دکتر علی منصوری افزود: تدوین نظام استراتژیک ایدز در استان نیازمند تلفیق تئوری های رفتاری، اجتماعی و اپیدمیولوژی است.
یکی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: برنامه استراتژیک امکان اصلاح روزآمد و علمی دادهها را دارد .
دکتر علیرضا جمشیدی فر افزود: هم اکنون نظام مدیریت سلامت کشور با خدمات بهداشتی ودرمانی ادغام است و در صورت پژوهش محور شدن این نظام فرصت برنامهریزی سال های آتی را به شکل علمی مهیا می کند.
در این کارگاه علمی شاخص های مشخص شده در برنامه استراتژیک دوم کنترل ایدز و دستگاه های ذیربط مطرح شد و به صورت مشارکتی برای طرح عملیاتی آن در استان مرکزی مباحثی ارائه شد.
نظر شما