۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۴۲

رئیس سازمان امور اراضی کشور؛

موضوع حفظ اراضی به استان ها ابلاغ شد

موضوع حفظ اراضی به استان ها ابلاغ شد

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: سی ام فروردین امسال موضوع حفظ اراضی به استان ها ابلاغ شده و در هر استان یک شهرستان باید به عنوان پایلوت معرفی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دوم اردیبهشت مصادف با ۲۲ اوریل روز جهانی زمین نام گذاری شده است. این روز بیش از نیم قرن در تقویم جهانی به ثبت رسیده است. موضوع‌هایی مانند آلودگی زمین، رها شدن فاضلاب‌ها در اراضی و… در سال ۱۹۶۹ و در ادامه ۱۹۷۰ تلنگری به کشورها بود که توجه بیشتری به حفظ زمین داشته باشند. زمین بستری از حیات برای تمام نسل‌ها بوده که باید از آن حفاظت شود. به همین مناسبت سازمان امور اراضی نشست خبری در حوزه اقدامات انجام شده در سال گذشته و برنامه‌های امسال برای صیانت از زمین برگزار کرد. رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه کره زمین تنها محل زیست تا امروز شناخته شده است، گفت: کره زمین سرمایه بین نسلی بود که باید قابلیت زیست آن برای آیندگان نیز حفظ شود.

وی با اشاره به شعار این سازمان افزود: زمین میراث گذشتگان و امانت آیندگان بوده و اساس برنامه‌ها بر مبنای این شعار پی ریزی می‌شود. در واقع زمین بستر کشاورزی و تولید است و با وجود آزمون انواع روش‌های کشت هیچ کدام در تأمین غذای مورد نیاز بشر موفق نبوده و جز با زمین و خاک نمی‌توان امنیت غذایی را تضمین کرد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور یادآور شد: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی به صراحت بیان شده حفاظت محیط زیست اعم از زمین، جنگل، اراضی کشاورزی و… یک وظیفه عمومی بوده که باید از سوی نهادهای متولی پیگیری شود.

او گفت: قانون حفظ کاربری اراضی از دیگر قوانین تصویب شده برای حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها، بهینه سازی محیط زیست و… است. سال ۱۳۸۵ آخرین قانون مصوب در این حوزه بوده که اصلاحاتی در قوانین مصوب ۱۳۷۴ اعمال شد. این تغییرات ضرورت داشت زیرا جرایم قوی نبوده و اثربخشی چندانی در حوزه حفظ زمین رخ نداد. با توجه به اصلاحات انجام شده ضمانت‌های اجرایی قوی‌تر شده و از حجم تغییر کاربری کاسته شد.

خاک چالش بزرگ کشور

افلاطونی در ادامه سخنان خود به فرسایش خاک در کشور اشاره کرد و گفت: تقویت خاک با سازمان امور اراضی بوده که یکی از پرچالش ترین موضوع در کشور به شمار می‌رود. از بین رفتن توان زایش خاک امنیت غذایی را با خطر جدی مواجه می‌کند.

وی اضافه کرد: همچنین مساله کاهش فرسایش و تولید خاک از دیگر برنامه‌های سازمان امور اراضی است که در نهایت تأمین امنیت زیستی و غذایی را تأمین می‌کند.

وی اظهار کرد: اگر اثرات تغییر کاربری و حفظ کاربری رصد شود افراد متوجه زمین‌هایی خواهند شد که دیگر قابل سکونت نیستند این در حالی است که نقطه به نقطه یک سرزمین باید امکان زندگی در آن فراهم باشد.

وی تاکید کرد: اراضی کشور باید به گونه‌ای نگهداری شوند که دست کم مواد غذایی مورد نیاز داخل را تولید و تأمین کند.

اهمیت مدیریت یکپارچه

افلاطونی با برنامه‌های در دست اقدام سازمان امور اراضی کشور اشاره کرد و گفت: «رفع تداخلات اراضی دولتی و کشاورزی»، «حفظ اراضی کشاورزی و صدور مجوز برای تغییر کاربری و برخورد با کاربری‌های غیرمجاز» و نیز «یکپارچه سازی اراضی» از وظایف این سازمان بوده که در حال پیگیری است.

رئیس سازمان امور اراضی با اعلام اینکه موضوع حفظ اراضی به صورت عملیاتی به استان‌ها ابلاغ شده است، ادامه داد: سی ام فروردین امسال موضوع حفظ اراضی به استان‌ها ابلاغ شده و در هر استان یک شهرستان باید به عنوان پایلوت معرفی شود.

افلاطونی گفت: بدیهی‌ترین تأثیر عملیاتی شدن این امر کاهش هزینه تولید و قیمت تمام شده محصولات با کیفیت مناسب خواهد بود.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات در حال پیگیری امسال «هوشمندسازی امور و انجام کارها در سامانه» سازمان امور اراضی است مانند واگذاری اراضی، پایش هوشمند و….

افلاطونی در پایان گفت: مدیریت یکپارچه زمین یکی از مسائل مهمی است که باید نهادهای متولی زمین در قالبی یک سیاست تصمیم واحد اتخاذ کنند. این موضوع با عنوان آمایش سرزمین در قانون دیده شده است. متولی آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه بوده که در آن کمیته‌ای شکل گرفته و وزارت جهاد کشاورزی یکی از اعضای آن است.

کد خبر 5763039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha