۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۲:۳۲

مهر گزارش می‌دهد؛

طغیان کرم «جوانه خوار» در قلب بلوطستان/ ۶۰۰۰ هکتار جنگل خسارت دید

طغیان کرم «جوانه خوار» در قلب بلوطستان/ ۶۰۰۰ هکتار جنگل خسارت دید

خرم‌آباد- با مشاهده آفت «جوانه خوار» در جنگل‌های بلوط لرستان زنگ خطر برای قلب زاگرس به صدا درآمده، مسئولان با ابراز نگرانی از این موضوع می‌گویند که شش هزار هکتار از جنگل‌ها خسارت دیده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مصائب بلوطستان تمامی ندارد، از خسارات زغال گیری و آتش‌سوزی و زوال گرفته تا آفت‌های رنگارنگی که هرروز زخمی بر پیکر این سرمایه بزرگ زاگرس می‌زند.

جنگل‌های لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست بوم منحصر به فرد دارند چرا که از وسعت ۵.۸ میلیون هکتاری جنگل‌های ۱۱ استان زاگرسی ۱.۲ میلیون هکتار در لرستان قرار دارد تا این استان حائز رتبه دوم وسعت جنگل‌ها باشد، عنوانی که وقوع مخاطرات مختلف طبیعی و انسانی آن را تهدید می‌کند.

جنگل‌های استان لرستان با یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار مساحت، جزو جنگل‌های ارزشمند زاگرس به شمار می‌روند که به لحاظ حفاظت از منابع پایه آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، قابلیت اکوتوریستی، مسائل زیست محیطی و… دارای اهمیت منحصر به فردی هستند.

استان لرستان به رغم دارا بودن ظرفیت‌های منحصر به فرد در زمینه اراضی جنگلی و مرتعی با مخاطرات جدی مواجه است، مخاطراتی که می‌رود عرصه‌های طبیعی این دیار را به دشت‌های بدون آب و علف تبدیل کند.

آفت «جوانه خوار» در کمین بلوطستان/ قلب زاگرس در خطر است!

وقوع آتش سوزی‌های گاه و بیگاه در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، چرای بی‌رویه دام، تعرض به عرصه‌های طبیعی و تغییر کاربری‌ها، اجرای پروژه‌های عمرانی غیرکارشناسی و… هر کدام زخمی را بر تن جنگل‌های بلوط زده‌اند تا سکته‌های مختلف، قلب این اکوسیستم را هر روز ضعیف‌تر کند.

طغیان کرم جوانه خوار در جنگل‌های لرستان

بهروز دریکوند معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان با اشاره به وجود آفت کرم جوانه خوار بلوط در برخی از نقاط جنگلی لرستان، اظهار داشت: با توجه به یک دهه خشکسالی متأسفانه شاهد طغیان کرم جوانه خوار و برگ خوار هستیم، البته در استان بیشتر با آفت کرم جوانه خوار مواجه هستیم.

طغیان کرم «جوانه خوار» در قلب بلوطستان/ ۶۰۰۰ هکتار جنگل خسارت دید

وی بیان کرد: کرم جوانه خوار بلوط از قبل هم وجود داشته اما نرمال بوده است، با خشکسالی، ریزگردها و استفاده از سموم آفت کش بیشتر دشمنان طبیعی این کرم از بین رفته و همین باعث طغیان کرم جوانه خوار شده است.

معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان، با ابراز تأسف و نگرانی بابت اینکه، ظرف سه سال گذشته کرم جوانه خوار در چندین نقطه ازجمله جنوب خرم‌آباد، چگنی، پارک جنگلی شوراب، بخش سپیددشت کوهدشت، شول آباد و کاکا رضا طغیان کرده است، گفت: در خصوص طغیان کرم جوانه خوار بلوط، حدود شش هزار هکتار نقطه را شناسایی کرده‌ایم که از این میزان دو هزار هکتار بحرانی بوده است.

حمله پروانه سفید برگ خوار به جنگل‌ها

معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان به مبارزه و محلول پاشی از بیست اسفند ماه سال گذشته با ۱۵ اکیپ و اعتباری حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان گریزی زد و عنوان کرد: البته با توجه به محدودیت استفاده از سموم مبارزه بیولوژیک و با استفاده از محلول بیولوژیکی همزیست با طبیعت، به طور ۱۰۰ درصدد کرم‌ها را از بین نمی‌برد اما کنترل جمعیت آنها را به دنبال دارد.

آفت «جوانه خوار» در کمین بلوطستان/ قلب زاگرس در خطر است!

دریکوند با اشاره به اینکه کرم جوانه خوار بلوط رمق درخت را می‌گیرد و تنش زیادی را روی درخت وارد می‌کند لذا ادامه طغیان آن منجر به زوال و خشکیدگی درختان می‌شود، عنوان کرد: کرم جوانه خوار بلوط از اواسط اسفند ماه تا بیست فروردین که فصل جوانه دادن درختان است، طغیان می‌کند و پروانه سفید برگ خوار بلوط هم یکی دیگر از آفت‌ها است که از خرداد تا مهرماه طغیان دارد که با وجود اینکه در استان بیشتر با کرم جوانه خوار بلوط مواجه هستیم، اما با توجه به همجواری با استان‌های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد باید مراقبت‌های لازم را در خصوص مبارزه با پروانه سفید برگ خوار در سطح جنگل‌های استان انجام دهیم.

کد خبر 5763528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha