خبرگزاری مهر – گروه استانها – مهتاب خیری: استان اصفهان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در دنیا است و همواره این استان و به ویژه شهر اصفهان در این صنعت حرفهای زیادی به لحاظ ظرفیتهای تاریخی، طبیعی، فرهنگی و … دارد و میتوان ماهها در این استان ماند و هر روز به بنایی تازه و یا فضایی طبیعی و زیبا سر زد.
اما جذب گردشگر برای استانی با بیش از ۲۰ هزار بنای تاریخی مناسب گردشگری نیاز به زیرساختهایی دارد که تاکنون کمتر مورد توجه بوده و این در حالی است که طی ۱۰ سال اخیر گردشگری همواره بر روی کاغذ و در سخنرانیها به عنوان محور توسعه استان معرفی شده است. اما آنچه برآورد میشود عدم ایجاد زیرساختهای مناسب برای جذب گردشگر است.
محور تاریخی و فرهنگی اصفهان برای توسعه گردشگری مورد توجه باشد
از این رو مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در خصوص شناسایی چالشهای توسعه گردشگری و بررسی راهکارها به خبرنگار مهر گفت: در کلانشهر و استان اصفهان ظرفیتهای متعدد گردشگری وجود دارد که اگر مدیریت شهری بر روی حوزه فضاهای باقیمانده و مغفول مانده شهر وارد شود، میتواند زمینهساز بروز اتفاقات بزرگ در حوزه گردشگری باشد. از جمله دیگر موارد حائز اهمیت در حوزه گردشگری توجه به زیرساختها و ارائه خدمات در ورودیهای کلانشهر اصفهان است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اقدامات مؤثری که در خصوص تسهیلگری معضلات گردشگری اصفهان انجام داد، شناسایی و تدقیقسازی ظرفیتهای سرمایهگذاری در محور فرهنگی و تاریخی اصفهان است که میتواند با تمرکز بر این موضوع گام مؤثری در توسعه پایدار گردشگری و جذب سرمایهگذار داشته باشد.
۲۰ هتل در اصفهان در حال ساخت است
همچنین امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری بدون در نظر گرفتن زیرساختهای این حوزه محقق نمیشود، گفت: نخستین گام برای توسعه زیرساختهای گردشگری ایجاد و توسعه اماکن اقامتی مانند هتلها است.
وی افزود: از سویی بخشی از تجربه زیست گردشگر در این اماکن اقامتی رقم میخورد و ایجاد توازن میان زیرساختها و پذیرش گردشگر میتواند به ایجاد توسعه پایدار گردشگری منجر شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان با اشاره به اینکه هم اینک ۲۰ هتل در استان اصفهان با هزینهای بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در حال ساخت است، گفت: از این تعداد ۶ هتل در شهر اصفهان در حال ساخت است که این هتلها به ۲ هتل پنج ستاره، یک هتل چهار ستاره و ۳ هتل سه ستاره تقسیم میشود، تشریح کرد: بیشتر مشکلات سازندگان هتلها مربوط به تأمین مالی ساخت و بهرهبرداری از هتلهاست که درباره تسهیلاتی که میتوان به صاحبان هتلها ارائه داد گفتوگو و تبادل نظر شده است.
نقش نوید اشتغالزایی برای ۶۰۰ تا یک هزار نفر به صورت مستقیم را در صورت بهرهبرداری از این هتلها داد و گفت: توسعه اقتصاد گردشگری نقش مستقیمی در توسعه اقتصاد استان دارد و از این رو تلاش خواهیم کرد با تسهیل امور و حمایت از بخش خصوصی به رونق این حوزه کمک کنیم.
صنعت هتل سازی در اصفهان عملکرد بدی داشته است
همچنین علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: واقعیت آن است که در سالهای اخیر در حوزه گردشگری در عرصه صنعت هتل اصفهان، بسیار بد عمل کردهایم. برخی واحدها نیز به اسم هتل ایجاد شدهاند درحالیکه شأنیت اصفهان ظرفیتهای کنونی نیست.
وی با بیان آنکه در ابلاغیه که در سال ۱۳۹۹ برای ۱۶۸ شهر تاریخی انجام شد، حریم و عرصههای تاریخی ما براساس کارشناسی دقیق و تدقیق شده نبود، تصریح کرد: متأسفانه بافتهای تاریخی ما تهی از جمعیت شده که این اتفاق به معنای تخریب و از بین رفتن بافت است. بسیاری از خانههای دارای ارزش تاریخی به سازمانهای دولتی تعلق دارد که به حال خود رها شده و بیاستفاده ماندن آن به ناهنجاری اجتماعی تبدیل شده است.
محور تاریخی فرهنگی اصفهان باید ثبت ملی و یا جهانی شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: راه نجات بافت تاریخی اصفهان ثبت محور تاریخی فرهنگی اصفهان است. رونق بافت تاریخی نقش بسزایی در رونق گردشگری اصفهان دارد که نیازمند ضوابط و ابزارهای تشویقی ویژه سرمایهگذاران است. تصویر اصفهان در اذهان سرمایهگذاران خارج از استان، تصویر سرمایهگریز است که نیازمند بسترسازی مناسب همراه با تبلیغات درخور است.
ایزدی اضافه کرد: راه برونرفت از بخش زیادی از مشکلات در حوزههای اقتصادی و اجتماعی و توسعه پایدار شهر اصفهان و بالطبع استان، توسعه پایدار صنعت گردشگری است.
وی با بیان آنکه اکنون مدیریت شهری اصفهان یکی از بهترین کمک حالهای حوزه گردشگری است، تاکید کرد: برای توسعه پایدار صنعت گردشگری راهی جز فراهمسازی بستر مناسب برای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار نخواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: در این صورت میتوانیم سازوکاری را در نظر گیریم که تأسیسات مناسب و هم شأن اصفهان به عنوان اصلیترین مقصد گردشگران خارجی به کشور و به دنبال آن مهمترین پایگاهها گردشگری جهانی فراهم شود.
لزوم توجه به ورودی شهرهای اصفهان برای جذب گردشگران
علیرضا قاری قرآن، مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: بخش مهمی از گردشگری توجه به ورودیهای شهر است، که به دنبال آن هستیم تا پیشنهادها و ایدههای مختلف آن را در ابعاد مختلف در ورودیهای شهر به گردشگران دریافت و در کمیته مورد نظر آن بررسی نمائیم. در صورتی که بتوانیم در ۴ نقطه ورودی شهر زمینهایی را فراهم سازیم که ضمن ارائه خدمت، برنامههای تفریحی و سرگرمی به گردشگران ارائه دهد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
هنوز نمیتوانیم به درخواست بسیاری از گردشگران اصفهان پاسخ دهیم
سید امیر سامع، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان، پیرامون چگونگی مرتفعسازی چالشهای گردشگری با تعامل با دیگر سازمانها و نهادهای مؤثر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به نظر میرسد با توجه به آنکه در حوزه زیرساختها و بخشهای مختلف گردشگری اقدامات قابل توجهی صورت پذیرفته اما همچنان نمیتوانیم به درخواست جمع کثیری از مخاطبان و گردشگران پاسخ دهیم که این نشان از بکر بودن بسیاری از ظرفیتهای بالقوه گردشگری دارد.
وی عنوان کرد: شهرداری در دهههای اخیر سعی بر آن داشته تا با توسعه تفریح و گردشگری در بخشهای مختلف گام مؤثری در ارائه خدمات مناسب در حوزه گردشگری بردارد و به تازگی این تصمیم گرفته شد که ظرفیتهای مدیریت شهری در حوزه تفریح و گردشگری در ابعاد مختلف در یک نقطه دنبال شود.
به گزارش مهر، ضروری است که سرمایهگذاران حوزه گردشگری در استان اصفهان و مسئولان این استان نسبت به توسعه زیرساختهای این صنعت برای جذب توریست توجه بیشتری داشته باشند تا محوزهای توسعه استان با توجه به وضعیت بحران آب و لزوم توجه به صنایع پاک تنها روی کاغذ جا خوش نکند.
نظر شما