خبرگزاری مهر - گروه استانها: طبق حدیث نبوی با مضمون «تا زمانی که مؤمن در کمک به برادر مؤمن خود کوشا باشد، خدا هم او را کمک و یاری خواهد کرد». شهرک مهدیه از جمله مناطقی است که مردم آن دل در گرو مهربانی داده و در سایه مسجد به یاری نیازمندان و حل مشکلات محله میکوشند.
داخل مسجد صاحبالزمان (عج) میشویم کوچک و بزرگ مشغول کارند در بخشهای مختلف مسجد اقدامات متعددی انجام میشود اما آنچه که بیش از هر چیزی چشمنوازی میکند حضور پرشور و فعال قشر نوجوان و جوان است.
در بخشی از مسجد، حجتالاسلام اوتارخانی امام محله این مسجد با جمعیت ریشسفیدان به گفتگو نشسته است. در کنار این بزرگان قرار میگیریم تا شرح این همدلیهای کوچک و بزرگ را از زبان امام محله بشنویم.
حجتالاسلام عباس اوتارخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، میگوید: بیش از یک سال است که وارد این مسجد شدم و با کوچک و بزرگ این محله به گفتگو نشستم و حالا اهالی این محل را برادران دینی خود میدانم.
وی اضافه میکند: در ابتدای ورود من به این محله گروههای مردمی مختلفی تشکیل شد این گروهها ذیل دو اقدام مهم از جمله شناسایی مشکلات محل و ارائه نقشه راه برای حل مسئله فعالیت خود را آغاز کردند.
قشر جوان باید با مسئله شناسی و ارائه راهکارها آشنا شوند
امام محله مسجد صاحبالزمان (ع) شهرک مهدیه بیان میکند: آنچه که در این امور بهصراحت به چشم میخورد حضور قشر نوجوان و جوان در مسجد است که برکت این حضور سبب میشود تا این قشر با مسئله شناسی و ارائه راهکار برای حل آن آشنا شوند.
وی ادامه میدهد: عمده مسائل این منطقه در حوزههای اعتیاد، خانوادههای کم برخوردار نیازمند، مشکلات خانوادگی، طلاق و مسائل اینچنینی بود که در گام اول اقدامات ما در حوزه آموزشهای مختلف برای خانوادهها آغاز شد.
اوتارخانی تصریح میکند: برنامههای متعدد فرهنگی برای مقابله با ناهنجاری و تربیت جوانان و نوجوانان در قالب کلاسهای مختلف برای خانوادهها از جمله اقدامات ما بود که سبب میشد علاوه بر خانوادهها جوانان و نوجوانان نیز برای شرکت در کلاسهای مختلف فرهنگی در مسجد حاضر شوند که در این بین ما تلاش کردیم فرهنگ مسئولیتپذیری را در قالب اقدامات متعدد و واگذاری امور به نوجوانان و جوانان آموزش دهیم.
وی با تأکید بر اینکه کلاسهای مختلفی از جمله مهارتهای زندگی تربیت احکام و کلاسهای فرهنگی در مسجد برگزار میشود تشریح میکند: اقدام بعدی ما شناسایی خیرین محله بود که در این راستا مرکز نیکوکاریهای متعدد در قالب یک مرکز و یک مؤسسه گرد هم آمدند تا بتواند خدمات جامعتری را ارائه دهد.
این امام محله بیان میکند: مشکلاتی از جمله آسفالت، روشنایی کوچهها، مشکلات زمینهای خطرآفرین و مسائل مرتبط با نوجوانان از جمله مسائلی بود که از دل این منطقه خارج شد و این اتحاد مردم محل بود که مشکلات ریز و درشت احصا شد و در راستای حل آن نیز اقدامات خوبی صورت گرفت.
وی تشریح میکند: لازم بود ما در راستای حل بخشی از مسائل از نهادهای دولتی کمک بگیریم که این اقدامات توسط ما بهعنوان نمایندگان مردم انجام شد و سایر مسائل نیز با همدلی مردم محل به شکل برادرانهای مرتفع شد.
این امام محله میگوید: در خصوص مشکلات شهری اقدامات ما بهگونهای بود که از مسئولین دعوت کردیم تا در مسجد حاضر شوند و پای مسائل مختلف مردم بنشینند سپس مکاتبات و مطالبات مردم طی برقراری ارتباط مستقیم با مسئول مربوطه مطرح و بهطورجدی پیگیری شد تا به ثمر رسید.
برای حل مشکلات محل از ظرفیت اهالی استفاده میشود
وی مطرح میکند: با توجه به اینکه اهالی هر محل بیشتر از هرکسی به مسائل محل خود واقف هستند ما از این ظرفیت بهخوبی استفاده کردیم و به کمک اهالی محل خانوادههای نیازمند را شناسایی کرده و تصمیم گرفتیم طی جلساتی که با حضور خیرین برگزار میشود این خانوادهها را در اولویت قرار دهیم و در قالب مؤسسه خیریه بستههای معیشتی را بهصورت ماهانه در اختیار این خانوادهها با حفظ کرامت انسانی قرار دهیم که البته در این بین شناسایی خانوادههای بیسرپرست، زنان سرپرست خانوار که هیچ کمک حمایتی دریافت نمیکردند یا افراد نیازمند دارای معلول و مریض در دستور کار ما قرار گرفت.
وی در بین صحبتهایش با اشاره به نشاط جوانان برای حضور در مسجد تأکید میکند: نکته مهمی که در این بین بسیار مشهود بود شناسایی علت نیازمندی بود که در این بین ما تلاش کردیم برای خانوادههایی که امکان اشتغال دارند ایجاد شغل کرده و یا آنان را به مراکزی که نیازمند نیرو بودند بهعنوان شاغل معرفی کنیم.
تلاش برای حل مشکل اعتیاد در محله
وی ادامه میدهد: در خصوص خانوادههایی که عضوی از آنها درگیر مسئله اعتیاد بود اقدام ما معرفی این افراد به مراکز ترک اعتیاد و مورد حمایت قرار دادن خانواده آنها بود.
این امام محله تشریح میکند: اما بین تمام این مسائل و گرهگشاییها آنچه که الگوی مردم قرار گرفت و بهصورت مستمر به یک فرهنگ تبدیل شد مسئله شناسی و تلاش برای رفع مسئله بود که البته نوجوانان و جوانان نیز عناصر اصلی این داستان بودند که طی این فرایند آموزشهای لازم را دریافت کردند و ما امیدواریم که این آموزشها مثمر ثمر بوده و نتایج آن ذیل تربیت نیروهای دغدغه مند ظهور پیدا کند.
اوتارخانی با اشاره به اینکه نتایج اقدامات انجام شده طی چند ماه آینده مشخص میشود میگوید: زمانی که مسائل محله توسط خود حل اهالی آن محله مرتفع میشود جنبههای مختلفی را در بر میگیرد که از مهمترین مسائل آن این است که هیچکس بهاندازه اهالی محل نسبت به مسائل آن محله مطلع نیستند و این اطلاعات سبب میشود تا با شناختی که از محیط پیرامون خود دارند بتوانند راهکارها و ایدههای مناسبی را که مختص و بومی به محله بوده ارائه دهند، و از طرف دیگر ایجاد روحیه مسئله شناسی و حل آن سبب میشود تا تمام مردم نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت کرده و چهبسا تلاش کنند تا از بروز مسائل نیز جلوگیری کند.
وی ادامه میدهد: آنچه که از دین ما به یادگار مانده و سنت پیامبر ما است چیزی جز ایجاد همدلی برای حل مسائل و گرهگشایی از کار مؤمنین است که علاوه بر سعادت ما و برکات زیاد اجتماعی را به همراه دارد و ما باید بتوانیم در ایجاد این فرهنگ کوشا بوده و آن را به نسل بعدی منتقل کنیم.
به همراه حجتالاسلام اوتارخانی به بخشهای مختلف مسجد سری میزنیم و در این بین میبینیم که چطور اقشار مختلف در کنار یکدیگر قرار میگیرند و با نشاط وصفناپذیری میکوشند تا هریک بهنوبه خود مسئولیتی را به عهده گرفته و آن را به نحو شایستهای انجام دهند.
در شرایطی که مسائل مختلف و اقدامات ناهنجار دشمن جهت ایجاد ناامیدی کوچک و بزرگ را مورد هجمه و هدف قرار داده است ایجاد همدلی، تقویت امید و زمینهسازی برای پایکار آوردن همدلانه همه مردم در راستای تقویت پیوندهای اجتماعی کلید پیروزی ما در نبرد است و این پیروزی محقق نمیشود تا زمانی که همه ما دست در دست یکدیگر قرار دهیم و بخواهیم خود را برادر دینی یکدیگر ناامید و برای حل مسائل برادران خود گام برداریم.
نظر شما