به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله ابراهیمی بعدازظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: حدود ۱۰۰ بنا در بافت تاریخی بوشهر به ثبت ملی رسیدهاند و تعدادی از بناها نیز در مرحله ثبت قرار دارند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر گفت: سال جاری ۶ عمارت گلشن، زندهپی، کمندی، شیخ الاسلامی، هنری و ملک با کاربری اقامتی و هتل بوتیک متعلق به بخش خصوصی امسال به بهرهبرداری میرسند و امیدواریم امسال قلعه نصوری واقع در سیراف به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: بندر تاریخی سیراف، بندر نجیلو، بندر ریشهر، بندر جنابه، بندر سینیز و بندر مروان ارتباطات تجاری با خاور دور و مناطق همجوار مثل بصره داشتهاند که از بنادر سیراف همچنان فعال، حیات و زندگی در آن جاری است.
ابراهیمی افزود: چهار پایگاه میراث فرهنگی در استان بوشهر وجود دارد که سه پایگاه جزیره خارگ، پایگاه بافت تاریخی و پایگاه بندر تاریخی سیراف ذیل پایگاههای زنجیرهای خلیج فارس هستند و دیگر پایگاههای زنجیرهای خلیج فارس پایگاه بندر ماهشهر، پایگاه بندر کنگ، پایگاه جزیره کیش (حریره) و پایگاه دریای مکران هستند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر گفت: پایگاههای خلیج فارس علاوه بر نقش باستان شناسی در حوزههای مردم شناسی و زبان و گویششناسی نیز دارای اهمیت هستند
وی با بیان اینکه موزه باستان شناسی بندر سیراف ایجاد میشود اضافه کرد: ۳۰ میلیارد تومان برای بندر سیراف مصوب شد که به محض ابلاغ، کارهای مطالعاتی ایجاد موزه و حفاظت و ساماندهی آثار تاریخی این بندر انجام خواهد گرفت.
ابراهیمی با بیان اینکه امیدواریم با مستندسازی و ایجاد یک پرونده خوب معماری کرانه خلیج فارس را به ثبت جهانی برسد گفت: ۳۳۶ اثر از استان بوشهر در فهرست آثار ملی استان بوشهر ثبت شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر افزود: تا سال ۱۴۰۰، ۳۲۶ اثر از استان بوشهر در فهرست آثار ملی استان بوشهر ثبت شده بود که در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۰ اثر این به ثبت ملی رسیدند که عمدتاً محوطههای تاریخی مربوط به دورههای ساسانی و اواخر دورههای اسلامی را شامل میشدند.
وی تصریح کرد: قلعه ریشهر یکی از بهترین سایتهای باستان شناسی و گردشگری در دنیا است که علاوه بر اهمیت و ارزش تاریخی ظرفیت عظیم گردشگری را ایجاد میکند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر اضافه کرد: کاوشهای باستان شناسی سایت تاریخی تل پی تلپس از ۱۱۰ سال (۱۹۱۳ میلادی) که "موسیو پزارت فرانسوی" اکنون در حال انجام است که نوید یک فصل باستانی و تاریخی خوب را در این سایت میدهد.
وی اظهار داشت: با بیان اینکه برای اولین بار در استان بوشهر کار مطالعات باستانشناسی در پنج محوطه تاریخی بهطور همزمان در حال انجام است.
ابراهیمی از برگزاری سمینار علمی جدیدترین یافتههای تمدنی خلیج فارس در ۹ اردیبهشت خبر داد و گفت: این سمینار در سالن اجتماعات تأمین اجتماعی بوشهر با حضور اساتید نامآشنایی ملی که سرپرست کاوشهای علمی باستان برگزار میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر خاطرنشان کرد: عباس مقدم سرپرست کاوشهای تلتهماچی دیلم، مصطفی دهپهلوان سرپرست کاوشهای محوطه تاریخی شغاب، اسماعیلی جلودار، سرپرست کاوشهای باستانشناسی بندر سیراف و نوروز رجبی سرپرست کاوشهای باستان شناسی محوطه تل پی تل اساتید دعوت شده به این سمینار هستند.
نظر شما