خبرگزاری مهر، گروه استانها- اعظم محبی: گلستان، استان مستعدی از نظر ورزش تکواندو بوده و پتانسیل بالایی در این زمینه دارد، در سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای بهبود وضعیت این ورزش قهرمانی در استان انجام شده اما با توجه به استعداد و ظرفیت بالا تا رسیدن به جایگاه واقعی فاصله بسیار است.
در دو سال گذشته با تغییر مدیریتی اتفاقات قابل قبولی در این ورزش رقم خورده و شاهد جهشهای خوبی مخصوصاً در رده خردسالان و نوجوانان هستیم. از این روی برای آگاهی از برنامههای این هیئت ورزشی با «علی نوری»، رئیس هیئت تکواندوی گلستان گفتگو کردیم که در ادامه خواهد آمد.
* در مدت حضور شما در حوزه کمی و کیفی برای ورزش تکواندوی گلستان چه تغییراتی روی داد؟
از ۲۴ اسفندماه سال ۱۳۹۹ تکواندو گلستان را تحویل گرفتیم رویکرد ما برنامه محوری، آموزش محوری و قهرمان پروری بود که نتایج بسیار خوبی هم طی این دو سال برای گلستان به دست آمد.
در حوزه کمی، در ابتدا ۹ هزار و ۹۰۰ تکواندوکار عضو بانک اطلاعات استان بودند که طی این دو سال به ۱۳ هزار و ۷۷۶ نفر رسیده است که از این تعداد هفت هزار و ۷۲۴ نفر آقا و ۶ هزار و ۵۲ تکواندوکار خانم هستند.
تعداد بانوان از لحاظ آماری رو به افزایش بوده و در زمینه مربیگری و قهرمانی هم تعداد آنها افزایش یافته است. در بانک اطلاعاتی ۹۰ استاد آقا و ۴۲ استاد خانم ثبت شده بود که ۱۵ خانم دیگر هم به لیست به مربیان اضافه شد.
هم اکنون هم ۳۰ باشگاه اختصاصی آقایان، یک باشگاه اختصاصی خانمها و ۵۲ باشگاه اختصاصی آقا و خانم در گلستان فعال هستند.
طی این مدت دو داور بین المللی و سه مربی بین المللی به لیست استان توانستیم اضافه کنیم.
در حوزه برگزاری آزمونهای کمربند، پنج آزمون استانی قرمز تا دان سه را برگزار و برای اولین بار آزمون دان چهار و پنج کشوری آقایان را میزبانی کردیم.
*در حوزه آموزشی چه اقداماتی انجام داده اید؟
در بسیاری از مناطق استان میتوانیم تکواندوکار پرورش دهیم اما مربی نداریم لذا رویکرد خود را به سمت آموزش محوری تغییر دادیم، برای اولین بار در تاریخ استان گلستان چهار دوره آموزشی کشوری را طی یک سال برگزار کردیم.
در یک سال چهار دوره آموزشی را برگزار کردیم مربی گری درجه سه بانوان، داوری درجه سه کیوروگی بانوان، داوری درجه سه پومسه بانوان، داوری درجه یک کیوروگی بانوان از جمله این دورههای آموزشی بود.
با توجه به نیازهایی که در حوزه بانوان داشتیم توانستیم ۱۵ داور کیوروگی و ۱۵ داور پومسه اضافه کنیم و چون میخواستیم رنکینگ خوبی داشته باشیم، میزبانی دوره درجه یک بانوان را هم قبول کرده و آن را برگزار کردیم.
*در مسابقات قهرمانی چه مدالهایی کسب شد و برنامه شما چیست؟
در سال ۱۴۰۱ در مسابقات قهرمانی نونهالان کشور سه فرزند استان خوش درخشیدند، «باران جمال لیوانی» و «زهرا فلاح» مدال طلا و «مهران گیلانی» مدال برنز را کسب کردند.
در قهرمانی آزاد نوجوانان هم «صبا بیکی» توانست مدال نقره را کسب کرده و به مرحله اول انتخابی تیم ملی دعوت شود که هم این نتایج با کیفیت بهتر تکرار شد و باران جمال لیوانی و زهرا فلاح و صبا بیکی، فیکس تیم ملی شدند.
در قسمت آقایان هم یک نماینده داشتیم که «مهدی صیادی» علی رغم اینکه نتوانسته بود جواز ورود به اردوهای تیم ملی را به دست بیاورند ولی با توجه به بازیهای خوبی که در مسابقات نوجوانان آزاد کشوری انجام داده بود، به تیم ملی دعوت شد ولی پای سکو نتیجه را واگذار و از گردونه رقابتها حذف شدند.
با توجه به برگزاری اردوهای ملی توانستیم باران جمال لیوانی را فیکس مسابقات جهانی کنیم و وی هم جواب اعتماد کادر فنی را به خوبی داده و قهرمان مسابقات نونهالان جهان در بلغارستان شد که برای اولین بار در تاریخ تکواندوی گلستان این نتیجه به دست آمد.
۲۰ روز بعد از این تاریخ در مسابقات قهرمانی آسیا فرزندان گلستان دوباره در انتخابی شرکت کرده و دوباره فیکس تیم ملی شدند و برای اولین بار در تاریخ تکواندوی گلستان مربی ملی هم اعزام شد.
در این مسابقات در رده نوجوانان باران جمال لیوانی و زهرا فلاح اعزام شدند که فلاح توانست مدال طلا را کسب کند و باران جمال لیوانی هم علی رغم شایستگی مدال برنز را به دست آورد.
در بخش مسابقات قهرمانی کشور در مرحله خردسالان منطقه چهار، بچههای ما به شایستگی هم در بخش آقا و هم خانم ها توانستند مقام دوم منطقه چهار کشور را به دست بیاورند.
داور نمونه مسابقات، سرپرست نمونه مسابقات و فنیترین بازیکن مسابقات در بخش آقایان و خانمها از گلستان بود.
در رده بزرگسالان به دلیل برخی مسائل هنوز نمیتوانیم بگوییم که یک تیم یا بازیکن شاخص داریم و نیاز به کار پایه بوده است.
در سال ۱۴۰۰ در رده بزرگسالان «مهدی کاووسی» برای اولین بار در تاریخ تکواندوی گلستان توانست در جام فجر مقام سوم را کسب کنند.
*در لیگ برتر چه جایگاهی داریم؟
در لیگ هم ورزشکاران گلستان در قالب تیمهای مختلف در ردههای حضور پیدا کردند و با توجه به اینکه گلستان، صنعتی نیست و اسپانسر نداریم شرایط حضور ما در لیگ با بحران و چالش روبرو است ولی قهرمانان ما در تیمهای مختلف بازی میکنند.
در بخش پومسه شرایط ما بهتر است، در این بخش تیم ستارگان، تیم المپیک، تیم باشگاه الزهرا گرگان و آکادمی حسام و شایسته را داشتیم که تیم حسام و شایسته در مسابقات لیگ دسته یک پومسه کشور توانست مقام سوم تیمی را کسب کنند که یک مقام ارزش مند است.
در سال ۱۴۰۰ هم تیم تکواندوی گلستان توانسته بود این مقام را به دست بیاورد و ما توانستیم جایگاه خود را حفظ کنیم.
در تیم المپیک هم چند نفر از اعضای تیم مانند کلاسنگیانی، مبینا محمدی و اسدی و غیره توانستند مقام کسب کنند.
* چالش تکواندوی گلستان چیست؟
یکی از بزرگترین چالشهایی که ما در تکواندوی گلستان با آن روبرو هستیم عدم توزان و توزیع تکواندوکاران در سطح استان است، در ۱۳ شهر تکواندو فعال بوده که شامل کلاله، گالیکش، مینودشت، گنبدکاووس، آزادشهر، رامیان، علی آبادکتول، گرگان، آق قلا، کردکوی، ترکمن و گز و دلند است.
عدم توازن در تعداد تکواندوکار و مربی در استان وجود دارد که باعث شده کفه ترازوی به سمت غرب استان سنگینتر باشد و این امر توان ما را گرفته است. با توجه به ارزیابی شهرستانها و باشگاهها و نتایجی که کسب میشود به دنبال این تغییر شرایط هستیم.
با این شرایط استعدادهای بالقوه بالفعل نشده و ما نیاز داریم که بازنگری در حوزه مدیریتی کل استان داشته باشیم و به این سمت برویم که شهرستانها را بهتر و قویتر رصد کنیم.
*جایگاه تکواندوی گلستان در کشور چگونه است؟
گلستان را در رده ۲۸ تحویل گرفتیم ولی هم اکنون با جرأت می گویم که جزو ۱۰ استان برتر کشور بوده و در رنکینگ اداره کل هم جزو پنج رشته برتر ورزشی استان هستیم.
در حوزه فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و قهرمانی نگاهی گیرا داریم که باید در همه ابعاد این رشد اتفاق بیفتد.
*چه برنامههایی در سال جاری دارید؟
امسال سال تغییرات و اتفاقات عملی خوب خواهد بود و دید ما در دو سال اول این بود که از طریق آموزش محوری اصول اساسی را به هنرجویان و مربیان یاد داده و آنها را در معرض آزمایش قرار دهیم تا به مرحله نخبه پروری برسیم.
یکی از مسیرهایی که میتواند به ما در مرحله استعدادیابی کمک کند، مسابقات است که با توجه به پتانسیلی که ایجاد شده میتوانیم از طریق برگزاری مسابقات استعدادگزینی و نخبهها را شناسایی کنیم و آنها را پرورش دهیم و در میدان کشوری و بین المللی استفاده کنیم.
در سال ۱۴۰۲ نیازها را شناسایی کرده و اولین اقدام سخت افزار است لذا شیهاپ چانگ و دوربین خریداری کرده و اگر شرایط فراهم شد سیستم داوری هم تهیه خواهد شد.
در ابتدای سال تفاهمنامه ای با یکی از نهادها منعقد و از سالن این نهاد استفاده خواهیم کرد و هر ماه دو مسابقه را برگزار میکنیم که به توانمندی داور، مربی و ورزشکار کمک خواهد کرد.
برگزاری منظم مسابقات استانی و لیگ را دنبال کرده و باید از همه ظرفیتها برای بالابردن جایگاه تکواندوی گلستان استفاده کنیم.
برگزاری مجمع سالیانه، میزبانی از کمپهای ملی و بازنگری مدیریت شهرستان و کمیته شهرستانها از دیگر برنامههای ما است.
نظر شما