۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۵۲

مدیرعامل شرکت ملی نفت خبر داد؛

جمع‌آوری ۸۰درصد گاز همراه تولید نفت/ نگرانی از بروز ناترازی نفتی

جمع‌آوری ۸۰درصد گاز همراه تولید نفت/ نگرانی از بروز ناترازی نفتی

اهواز - مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: هم اکنون ۸۰ درصد گاز همراه تولید میادین نفتی معادل ۶۰ میلیون مترمکعب گاز، جمع آوری می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن خجسته مهر ظهر امروز پنج شنبه در جلسه هماهنگی افتتاح پروژه‌های شرکت ملی نفت ایران در اهواز با اشاره به حرکت رو به جلوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و تمامی شرکت‌های تابع افزود: بخش تحول دولت مردمی در صنعت نفت به ویژه در شرکت ملی نفت ایران شکل گرفته است؛ هر شرکت شاخص‌های متعددی دارد، برای مقایسه باید زمان را در مقابل زمان گذشته قرار داد ولی قطعاً شرایط امروز نسبت به گذشته سخت‌تر شده اما با این حال پیشرفت بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، ۲.۲ میلیون بشکه در شرکت ملی نفت ایران تولید می‌شد چون مصرف بیشتر از این نداشتیم، تصریح کرد: به دلیل معطلی در فرآیند تولید از جمله عقب افتادگی در مباحث مربوط به تعمیرات اساسی که هم اکنون هم در حال تاوان پس دادن عقب افتادگی‌های گذشته هستیم؛ در حال حاضر بیش از سه میلیون بشکه نفت برای مصرف تولید می‌کنیم چون مصرف حدود ۸۰۰ هزار بشکه رشد پیدا کرده است.

خجسته مهر با اشاره به صادرات ۷۰۰ هزار بشکه‌ای نفت ادامه داد: آمادگی برای بالا بردن ظرفیت تولید نفت یکی دیگر از شاخص‌ها است که اکنون وجود دارد؛ اگر صادرات ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه افزایش پیدا کند، شرکت‌های تابع آمادگی‌های لازم را دارند در صورتی که این آمادگی در گذشته وجود نداشت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه تکرار مناقصات شاید بد باشد ولی اصرار و پیگیری زیاد برای به نتیجه رسیدن آنها نشان دهنده فعالیت‌های زیاد شرکت‌ها است، گفت: در ۱۰ سال گذشته حجم قراردادهای پژوهشی حدود ۷۰ میلیارد تومان بوده که در حال حاضر فقط در مناطق نفت‌خیز به بالای یک هزار میلیارد تومان رسیده است؛ این ترقی از کار پژوهشی یک کار آزمایشی نیست، شاید قراردادهای فناورانه باشد و حتی تولید بار اول نیز یک کار پژوهشی، عملی و دارای قطعیت است.

محسن خجسته مهر به موافقت با پیشنهاد مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای توسعه ۱۶ مخزن نفتی اشاره و یادآور شد: برای فسخ برخی قراردادهای مربوط به رامشیر و منصوری صحبت‌هایی شد که این مجوز را در اختیار مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار دادیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هیچ پروژه‌ای نباید متوقف بماند، گفت: گاز نباید فلر شود و تحقق ان جی ال ۳۲۰۰ کار ارزشمندی است؛ مطالعه مهندسی پایه آن سال ۸۷ انجام شد و اکنون بعد از گذشت ۱۲ سال به نتیجه رسید.

خجسته مهر با اشاره به اینکه مدیرعامل شرکت ملی نفتخیز جنوب اعلام کرد که خطوط انتقال خوراک پتروشیمی بندرامام فرسوده شده، در جواب این اجازه را دادیم که در قالب قرارداد فروش خوراک این تعمیرات را با خود پتروشیمی انجام دهند و افزود: برای پروژه ۲۸ مخزن پیگیری‌های بسیاری از جمله چندین مراجعه به سازمان برنامه و بودجه با هدف تعدیل نرخ‌ها انجام شد ولی باز هم قراردادها را با نرخ جدید انجام خواهیم داد و به شرکت‌های تابع اختیار اصلاح این نرخ‌ها را دادیم؛ برای پروژه‌های مربوطه نیز اجازه اجرای برخی پروژه‌ها از سوی شرکت‌های تابع از جمله شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را گرفتیم.

وی اظهار کرد: به ازای هر مترمکعب گاز که بسوزد جریمه ۵۰۰ میلیون تومان باید پرداخت کنیم که حدود هشت هزار میلیارد تومان می‌شود، در حالی که هم اکنون ۸۰ درصد گاز همراه تولید میادین نفتی جمع آوری شده است؛ در حال حاضر ۶۰ میلیون مترمکعب گاز همراه جمع آوری می‌شود که با این طرح جدید ۲۴ میلیون مترمکعب به این رقم اضافه و معادل سه فاز پارس جنوبی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تشریح کرد: اگر زمستان سال گذشته شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعمیرات اساسی را انجام نمی‌داد و نمی‌توانستیم حدود ۱۶ میلیون مترمکعب گاز بدهیم، در کشور با فاجعه روبرو می‌شدیم؛ مثلاً در تربت جام فقط برای یک و نیم میلیون مترمکعب گاز درب منازل بخاری توزیع می‌کردیم.

خجسته مهر با اشاره به اینکه طی حدود یک سال و نیم، ۴۰ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی به تولید آورده شده که کار بسیار بزرگ و بااهمیتی محسوب می‌شود، عنوان کرد: این کار باعث افزایش تولید به میزان ۵۰ هزار بشکه نفت شده است؛ تمامی نفت‌های سبک و فوق سنگین را صادرات می‌کنیم و این‌طور بیشتر متوجه اهمیت موضوع به تولید برگشتن چاه‌های نفت می‌شویم.

وی با اعلام نگرانی از بروز ناترازی نفت در سال‌های آینده بیان کرد: برای موفقیت همه باید در کنار یکدیگر به صورت هدفمند، همگرا و مسئولیت پذیر فعالیت کنیم؛ خط ۴۲ اینچ امیدیه و صادرات نفت موضوعات بسیاری مهمی هستند که باید به آنها توجه ویژه داشت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به موافقت برای اینکه کریدور جدید اهواز را ملی کنیم چون مزیت‌های خوبی دارد، یادآور شد: آمادگی اجرای طرح توسعه ۱۶ مخزن با اعتبار ۵.۵ میلیارد دلار را داریم؛ برای فسخ برخی قرادادها نیز تفویض اختیارات به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب داده شده است.

خجسته مهر با اشاره به اینکه تعیین بسته‌های تشویقی برای پرسنل جهت جلوگیری از مهاجرت، یا رسیدگی به مناطقی که چاه نفت در آن قرار دارد هر دو به معنای حرکت در مسیر تولید هستند، تصریح کرد: باید شاخص تولید بر مبنای توان تولید، ظرفیت تولید، تعهد تولید و تعهد تکلیفی معلوم و معین باشد؛ هرچند اهداف کمی در جای خود اهمیت دارد ولی باید شاخص‌های تولید را افزایش و از برنامه ریزی هم غافل نشد.

کد خبر 5765082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha