به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبههای نماز جمعه تهران، اظهار داشت: حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر میفرمایند تو را برای مدیریت و هدایت کشوری انتخاب کردهام که تاریخ طولانی و فراز و نشیبهایی در تاریخ سیاسی خود دارد. در این کشور حضرت یوسف در جایگاه مدیریت سیاسی و اقتصادی داشته است. حاکمان عادل یا ستمگر حکومت کردهاند.
وی ادامه داد: در نگاه دین نظام سیاسی و دولت بارزترین نقش را در تعادل حوزههای متنوع زندگی دارد و زندگی جمعی انسانها با نظام سیاسی پیوند خورده است. شما نمیتوانید نقطهای از تاریخ حیات انسان را ملاحظه کنید که قدرت سیاسی، بدون حیات اجتماعی و حیات اجتماعی، بدون قدرت سیاسی نمونهای ندارد.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: تاریخ سیاسی ملل حکایت از نظامهای سیاسی حق مدار و حاکمان دادگر و بیدادگر دارد و حافظه تاریخ داد و بیداد را از یاد نمیبرد و هرگز فراموش نمیکند.
وی افزود: در کلمات دیگر حضرت علی (ع) بر مطالعه تاریخ اقوام و ملل پا میفشارند و میفرماید من سرگذشت پیشینیان را رصد کردهام.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: حاکمان و مدیران باید بدانند تصمیمات و عملکرد آنها تمام حوزه های حیات اجتماعی انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. ناترازی هایی که در صندوقهای بازنشستگی است ثمره تصمیماتی است که اتخاذ شده است. ثمره تکالیفی است که مجلس و دولت بدون رصد دقیق منابع بر عهده نهادها میگذارند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد، گفت: در تمام ادواری که در مجلس حضور داشتم در حد توانم اصرار داشتم که ما نباید بر نهادها و دولت تکالیفی را تحمیل کنیم که قادر بر انجام آن نیستند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به منشور حکمرانی حضرت علی (ع) افزود: این منشور قدیمیترین سند دینی است که از واژه دولت برای تبیین نظام سیاسی استفاده کرده است و امروز نظریه دولت در ادبیات سیاسی جایگاه ویژهای دارد.
وی افزود: حضرت علی (ع) به مالک چند توصیه کلیدی دارند. اول اینکه دولت کلانترین و مهمترین مرجع در تنظیم و تعادل حوزههای متنوع زندگی اجتماعی انسان است. این کلام و منشور این واقعیت را تبیین میکند در نگاه دین نظام سیاسی و دولت بازرترین نقش را در تعادل حوزههای متنوع زندگی دارد.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: نکته بعدی از منشور حکمرانی امیرالمومنین علی (ع) بررسی و تحلیل تاریخ سیاسی جوامع انسانی عنوان و رصد دقیق و نقد تحلیل و قضاوت مردم درباره حکمرانان ضرورتی اجتنابناپذیر است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه مدیران در همه سطوح در قوای سهگانه باید جامعه را رصد کنند، گفت: مردم در مورد تصمیمات و اقدامات ما تحلیل و نقد دارند، قضاوت میکنند، اگر نگاه مردم رصد و تحلیل نشود راه برای شکاف بین دولت و ملت هموار میشود.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: از نگاه علی (ع) قضاوت مردم میتواند تصمیمات ما را مورد ارزیابی قرار دهد. قضاوت مردم، تحلیل و نقد جامعه نقش مهمی در تبیین عملکرد حاکمان مدیران در سطوح مختلف است و باید مورد توجه قرار گیرد و با این نگاه باید در مسیر افزایش رضایتمندی مردم قدم برداشت.
وی تصریح کرد: افزایش رضایتمندی مردم با تحلیل درست و تبیین دقیق مسائل سیاسی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است که در این حوزه نقش رسانه ملی بسیار محوری و کلیدی است.
حجت الاسلام ابوترابیفرد عنوان کرد: مردم باید در متن واقعیات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی قرار بگیرند و تصمیمات مبتنی بر دانش و عقلانیت و علم باید تبیین شود و راه برای افزایش رضایتمندی عمومی هموار شود این نگاه حضرت علی در ۱۴۰۰ سال قبل است.
وی افزود: حضرت علی (ع) به مالک گفت که اگر میخواهی نظام سیاسی مصر نظام مبتنی بر اراده مردم مصر باشد و اگر میخواهی از سرمایه اجتماعی بالا برخوردار باشی و رابطه دولت و ملت استحکام پیدا کند و اگر باید نظام سیاسی مصر یک نظامی عدالتگستر باشد تنها یک راه دارد و آن آراستگی مدیران به عمل صالح است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: عمل صالح در ادبیات قرآن عملی است که مبتنی بر دانش و معرفت است و از بالاترین پشتوانه علمی برخوردار است.
ابوترابیفرد بیان کرد: مسئولان باید در نظر داشته باشند که هیچ تصمیمی در نظام دینی بدون پشتوانه دینی نباید اتخاذ شود.
وی افزود: علما در این مسیر مسئولند. کسانی که میتوانند گرهها را بگشایند موظفند در همه عرصهها برای ارتقای سطح عدالت در جامعه حضور پیدا کنند.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه عمل صالح مهمترین پشتوانهاش علم و دانش است، عنوان کرد: رمز برتری ما بر دیگران دانش ما است.
وی با بیان اینکه وزرا اگر میخواهند به ملت ایران خدمت کنند تلاش کنند تصمیمات آنها از بالاترین سطح و پشتوانه علمی برخوردار و کارشناسی برخوردار باشد، تصریح کرد: این راه موفقیت و برون رفت از تنگناها و چالشها است.
وی افزود: عمل صالح در کنار دانش و معرفت انگیزههای پاک انسانی و الهی که ثمره ایمان به خدا است. اگر راه مبتنی بر دانش را انتخاب کردیم اما در آن راه ثابتقدم نبودیم شکست میخوریم، ثبات قدم استواری در راه پیروزی و موفقیت را به همراه دارد.
وی افزود: با آنکه آراء مردم در شکل گیری نظام سیاسی نقش تعیین کنندهای دارد و رهبری نظام برای افزایش اقتدار ملی و سیاسی تاکید فرمودند. برگزاری شایسته انتخابات ۱۴۰۲، با تلاش برای ارتقا امنیت، سلامت و افزایش سطح رقابت با هدف افزایش مشارکت مردم بسیار مهم است. آنگاه شخصیتهایی که انتخاب میشوند شایسته باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: مردم باید عالم را انتخاب کنند و مسئولیتها را به دست کسانی بسپارند که از شایستگی بالاتری در تقوا و عمل صالح برخوردار باشند.
جامعه کارگران ستون فقرات اقتصاد ملی و اقتدار ملی هستند
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به هفته کارگر تصریح کرد: ستون فقرات اقتصاد ملی و اقتدار ملی جامعه کارگران کشور هستند. باید در پرتوی دانش و علم و در سایه کاهش هزینهها و افزایش ثروت ملی، ارائه راهکارها برای خلق ثروت مسیر ارتقای رفاه زندگی و معیشت جامعه کارگری را فراهم آورد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با بیان اینکه در یک جامعه سلایق و عقاید مختلفی هستند، افزود: اگر نگاههای مختلف به مسائل باشد مانعی ندارد همه در کنار یکدیگر زندگی کنند با هم کار کنند با هم مهربانی کنند.
وی گفت: امر به معروف و نهی از منکر باید زمینه وحدت ملی و نه اختلاف را هموار کند. اگر دغدغه حجاب داریم باید براساس آموزههای اسلامی و با روش درست، تلاش کنیم؛ این راهی است که مسیر اقتدار جمهوری اسلامی ایران را هموار میکند.
دشمن با اتحاد ملت ایران و یکپارچگی جامعه ما مخالف است
وی ادامه داد: دشمن با اتحاد ملت ایران و یکپارچگی شما مخالف است. دشمن مایل است مردم به خاطر عقاید و سلایق مختلف با یکدیگر دعوا کنند این بیانات رهبری معظم انقلاب است که باید گوش جان به آن سپرد این سخن دقیقاً از آموزههای وحیانی الهام میگیرد.
وی با اشاره به شهید آشوری، اظهار کرد: یاد و نام شهید بزرگوار و عالیقدر «جانی بت اوشانا» از پیروان ادیان الهی و جامعه آشوری کشور را گرامی میدارم. این شهید بزرگوار ۳۸ سال قبل در عملیات بدر به ملکوت اعلی پرواز کرد و پدر و مادر او در فراغ او به لقای حق شتافتند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جوار حرم مطهر رضوی گفت: رهبری فرمودند؛ یک جاهایی اغماض و گذشت لازم است اما گذشت نمیکنیم، این سخن با ماست. سر یک اختلاف نظر کوچک یقه یکدیگر را میگیریم. ممکن است دو نفر در یک مسئله سیاسی اختلاف نظر داشته باشند چرا باید با یکدیگر دعوا کنند؟ مگر اختلاف نظر سیاسی، اقتصادی و مدیریتی باید به دعوا و جدال بینجامد. چرا باید دو قطبی در جامعه ایجاد شود. باید اغماض کرد و یک جاهایی باید چشم پوشی کرد.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در روز عید فطر خاطرنشان کرد: رهبری فرمودند در یک جامعه عقاید مختلفی وجود دارد لذا اگر نگاههای مختلفی وجود داشته باشد ایرادی ندارد و همه در کنار یکدیگر باهم کار و مهربانی کنند. دشمن با اتحاد و یکپارچگی ملت ایران مخالف است و میخواهد مردم بخاطر اختلاف سلایق با یکدیگر دعوا کنند.
وی افزود: این سخن دقیقاً از آموزههای وحیانی الهام میگیرد. این آیه کریمه مبارکه در مقام تبیین مهمترین عوامل وحدت و انسجام ملی و اسلامی است. این آیه کریمه و دهها آیه و روایت و سیره انبیا و اولیا پشتوانه نظریه اقتدار آفرین رهبر معظم است و در مقام تحلیل اصول را مورد تاکید قرار داده است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: رهبری در مقام تحلیل اصول ذیل را مورد تاکید قرار داده است، یکم روش مبتنی بر ملایمت و ملاطفت در تعامل و گفتوگو با یکدیگر، دوم پرهیز از هرگونه بدخویی و درشت گویی، سوم گذشت و اغماض از دیگران، چهارم استفاده از همه ظرفیتهای علمی، اخلاقی، عاطفی، رفتاری و گفتاری پنجم مشورت و تبادل نظر برای تصمیمسازی با کسانی که گرفتار خطا و اشتباه شدهاند و پیام آن این است که ما شما را جزو جامعه اسلامی میدانیم از خطا و اشتباه شما گذاشتیم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد در پایان خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) به عنوان زعیم و رهبر سیاسی جامعه در این کریمه مبارکه مخاطب هستند یعنی مدیران در نظام اسلامی نخستین مخاطبان این پیام هستند این است که رهبر معظم انقلاب فرمودند وحدت بین قوای سه گانه ضرورتی اجتناب ناپذیر است این وحدت راه را برای وحدت قوا با ملت هموار میکند.
نظر شما