۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸:۴۸

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

این «جنگ و صلح» اثر تولستوی نیست!/ وقتی سازها دیالوگ‌ می‌گویند

این «جنگ و صلح» اثر تولستوی نیست!/ وقتی سازها دیالوگ‌ می‌گویند

میثم یوسفی کارگردان نمایش «جنگ و صلح» عنوان کرد این نمایش موزیکال بدون دیالوگ، داستان «رومئو و ژولیت» را در دنیای سازهای ایرانی و کلاسیک به تصویر می‌کشد.

میثم یوسفی که نمایش «جنگ و صلح» را در فرهنگسرای نیاوران به صحنه برده درباره بازتولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این اثر نمایشی بعد از اجرا در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر که البته به دلیل شرایط کرونا چند بار متوقف شد مجدداً از ۱۴ اردیبهشت در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفته است. در اجرای جدید گروه بازیگران نمایش تغییر کرده‌اند و به تبع آن نمایش نیز با توجه به تفکرات و ایده‌های بازیگران تغییراتی داشته و با دراماتورژی ناصر آویژه شاهد اجرای متفاوتی نسبت به قبل هستیم.

وی ادامه داد: ناصر آویژه از دوستان و همکاران قدیمی من است که در نمایش قبلی ام «نازگل» نیز با هم همکاری داشتیم و در «جنگ و صلح» نیز علاوه بر دراماتورژی به عنوان بازیگر در نمایش حضور دارد. موسیقی «جنگ و صلح» که فرید نوایی منحصراً برای این نمایش ساخته است و به صورت پلی بک پخش می‌شود، تغییری نسبت به اجرای قبل ندارد. این نمایش با بهره‌گیری از ماسک و تن‌پوش و به کمک تئاتر فیزیکال به صورت موزیکال به صحنه می‌رود و اثری بدون دیالوگ است. در اصل دیالوگ‌های نمایش اصوات و ملودی‌هایی هستند که بین سازها ردوبدل می‌شود.

یوسفی درباره دیگر ویژگی‌های نمایش بیان کرد: ماسک و تن پوش‌های این نمایش به شکلی طراحی شده‌اند که کار هم قابلیت اجرای صحنه‌ای و هم اجرای میدانی و فضای باز را دارد که در واقع این خصوصیت مثبت نمایش‌های ایرانی است. البته در حال حاضر طراحی نمایش برای اجرای صحنه‌ای انجام شده و در صورت اجرا در فضای باز برخی از بخش‌ها مانند استفاده از سایه‌بازی و ویدئو مپینگ دچار تغییراتی می‌شود.

این هنرمند درباره داستان نمایش توضیح داد: «جنگ و صلح» ارتباطی به رمان معروف تولستوی ندارد و برداشتی از نمایشنامه «رومئو و ژولیت» شکسپیر است اما برخلاف تراژدی شکسپیر در این نمایش پایان ملودرامی خواهیم داشت. داستان نمایش درباره ۲ خانواده سازهای ایرانی و سنتی و سازهای کلاسیک است که در یک مهمانی در حال نواختن و خواندن هستند که در این میان کمانچه از خانواده سازهای ایرانی با چنگ از خانواده سازهای کلاسیک رودرروی یکدیگر قرار می‌گیرند و عاشق هم می‌شوند. براساس فضای سازشناسی و تاریخچه سازها و اختلافی که بین سازهای سنتی و کلاسیک وجود دارد جنگی بین ۲ خانواده در می‌گیرد و ادامه ماجرا.

کارگردان نمایش «هدیه اسرارآمیز» در پایان درباه پیش بینی که از میزان استقبال مخاطبان در اجرای جدید دارد، گفت: تئاتر کار کردن و کلاً فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور ما مانند هندوانه نشکسته است و نمی‌دانیم که چه اتفاقی در انتظارمان است چون کارهایی بوده‌اند که برخلاف پیش بینی‌ها خیلی پرمخاطب شدند و نمایش‌هایی هم داشته‌ایم که با تمام برنامه ریزی ها در جذب مخاطب ناموفق بوده‌اند بنابراین همه چیز به زمان و موقعیت اجرا بستگی دارد. ما معتقدیم که محصولی با کیفیت تولید کرده‌ایم و به عنوان منحصربه فرد ترین گروه نمایش موزیکالی که در تئاتر ایران فعالیت دارد، شناخته می‌شویم چون گروه ما تنها گروه تئاتر موزیکال عروسکی است که بدون دیالوگ و با ماسک و تن پوش به سبک و سیاق کمدیا دلارته تئاتر اجرا می‌کند از این رو امیدوارم نمایش مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.

ناصر آویژه، بهنام متعارفی، الهام زارعی، قاسم انصاری شاد، مهدی رحمتی، حسن تدینی، سعیده ترکاشوند بازیگران نمایش «جنگ و صلح» هستند که تا خرداد ساعت درسالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود.

کد خبر 5769447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha