مسعود اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آزمایشگاه کشت بافت گیاهی وابسته به اتحادیه تعاونی تولید همدان است و یکی از فعالیتهای آن تولید نهالهای بافتی، فرآوری بذر غلات و حبوبات، راه اندازی استارت آپ طرح جهش تولید، ارتقا بهره وری، سرشاخه کاری باغات گردو و نهالهای پیوندی به ویژه گردو است.
وی بابیان اینکه پایه اول تولید نهال، سازگارسازی نهال از لحاظ صفات و پاک بودن از بیماری است، متذکر شد: این آزمایشگاه در سطح استان با اشتغالزایی برای ۵ نفر به صورت مستقیم و ۲۰ نفر به صورت غیر مستقیم در حال فعالیت است.
مدیر تعاون روستایی استان همدان یادآور شد: اولین محصول این شرکت با نام گیاهان هستهدار به گلخانههای سازگارسازی شهرستان تویسرکان منتقل شده است و امید داریم بخش عمده بازار نهالهای تولیدی از کشت بافت کشور را به دست بیاوریم.
اکبری ادامه داد: آزمایشگاه تخصصی کشت بافت گیاهی این اتحادیه در فضایی به مساحت ۵۰۰ مترمربع و گلخانهای به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع احداث شده که در این پروژه با استفاده از نیروهای متخصص و دانشگاهی سالانه تعداد یک میلیون گیاهچه مورد نیاز کشاورزان کشور تولید میشود.
وی در ادامه از دیگر فعالیتهای این اتحادیه نام برد و افزود: پروژه زنجیره تولید نهال گواهی شده گردوی پیوندی در مساحت ۱۴ هکتار به عنوان یکی از مهمترین پروژههای بخش کشاورزی توسط اتحادیه تعاونی تولید استان همدان برای نخستین بار در کشور اجرا شده که در این پروژه تولید نهال پیوندی با استفاده از ارقام برتر داخلی و مورد تأیید معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه تحقیقات کشاورزی تولید و در دسترس باغداران کشور قرار گرفته است.
زنجیره تولید نهال هستهدار و دانهدار در شهرستان تویسرکان ایجاد میشود
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی استان همدان هم گفت: زنجیره تولید نهال هسته دار و دانه دار که شامل بادام، هلو شلیل و گلابی است، در تویسرکان راه اندازی خواهد شد.
محمد سعید خاکسار بابیان اینکه این آزمایشگاه از سال ۱۳۹۹ افتتاح شده است، تصریح کرد: این آزمایشگاه اولین تشکل بخش کشاورزی در کشور است و توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری در فروردین ماه ۱۴۰۲ به عنوان شرکت دانش بنیان به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت در دو فاز تشکیل شده است که شامل فاز سازگارسازی و گلخانه در شهرستان تویسرکان کنار زنجیره اصلی در حال فعالیت است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی استان همدان گفت: در این آزمایشگاه تولید انجام میگیرد و سپس در شهرستان تویسرکان سازگار سازی انجام و در گلخانه رشد و پیوند خواهد خورد و به عنوان دومین زنجیره احداث و در سراسر کشور توزیع میشود.
خاکسار ادامه داد: گلخانه تولید نهال تویسرکان تنها گلخانه تولید نهال جمع کشور است که سقف و دیوارههای آن جمع میشود که بالاترین تکنولوژی تولید نهال را دارد.
وی بابیان اینکه لیبل آبی این مجموعه نشان دهنده گواهی سلامت و اصالت این نهالها است، افزود: این نهالها سالانه و ماهانه از لحاظ عوامل مهم باکتریایی در کلینیکهای گیاه پزشکی تست میشوند که سلامت این نهالها را تضمین خواهد کرد.
خاکسار یادآور شد: نهالهای تولید شده در باغ مادر به صورت کشت بافتی است که در کشت بافت صد درصد خلوص ژنتیکی رعایت و منتقل میشود که پیوندکها از باغ مادری تهیه میشوند که اصالت و کیفیت خوب این نهالها طی آزمایشهای متعدد ثابت شده است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی استان همدان خاطرنشان کرد: خوشبختانه نهالها مورد استقبال باغداران و کشاورزان کشور قرار گرفته است.
خاکسار در پایان گفت: در این آزمایشگاه با مشارکت سازمان فنی و حرفهای دورههای آموزشی و تولیدی برای متقاضیان برگزار میشود.
نظر شما