به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی شریعتی فر چهارشنبه شب در نشست کسب و کارهای کتابخانه ای خراسان جنوبی اظهار کرد: دولت در رویکرد جدید اقتصادی خود دنبال اقتصاد اجتماع محور یعنی همین کاری که کتابخانهها میخواهند انجام دهند، است.
مدیرکل دفتر اشتغال و سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی اظهار کرد: آموزش و توانمندسازی افراد جامعه در عرصه اقتصاد نهایت منجر به کنترل و مهار تورم شده تولید ایجاد میشود.
شریعتی فر بیان کرد: توانمندسازی جوامع هدف و ایجاد شبکههای مختلف اشتغال باعث میشود نیاز به وام بانکی برای ایجاد شغل از بین برود.
وی گفت: از سوی دیگر تراز بانکها منفی نخواهد بود و تأثیرات سو این کار از بین خواهد رفت.
شریعتی فر یادآور شد: این نشست باعث از بین رفتن موازی کاری، شناسایی درست نیازها و استعدادها و استفاده بهتر از امکانات بین دستگاهها در امر اشتغال را خواهد داشت.
محمود حاجی، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: در رویکرد جدید نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تبدیل کتابخانههای عمومی به پایگاه فعال فرهنگی- اجتماعی منطقهای در دستور کار قرار گرفته است.
حاجی افزود: کتابخانههای عمومی یکی از منسجمترین شبکههای فرهنگی کشور و استان را در اختیار داشته که در نقاط مختلف استان شهری و روستایی با در اختیار داشتن یک پایگاه، مستقیم و بدون واسطه به مردم خدمت ارائه میکند.
وی گفت: از آنجایی که در بسیاری از مناطق روستایی دستگاههای اجرایی فاقد نمایندگی هستند این مجموعه به منظور نقش آفرینی در حوزه اقتصاد با اعتقاد به زیربنایی بودن فرهنگ در توسعه پایدار اقدام به فعال کردن نقش کتابخانهها در ایجاد اشتغال، رونق تولید، توانمندسازی به ویژه مناطق روستایی برای اعضای خود کرده است.
رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی گفت: طرح کسب و کارهای کتابخانه محور داری مزایا بیشماری هم برای مردم و هم دستگاههای اجرایی هست که در دسترس بودن آموزش برای روستاییان در محل زندگی آنها، کاهش هزینههای تحمیلی، صرفهجویی وقت، استقبال متقاضیان دورهها از آموزشهای ارائه شده در محل زندگی از جمله این مزایا است.
حاجی ادامه داد: وجود کتابخانه و امکانات زیر ساختی (آموزش مجازی- ساختمان- تجهیزات آموزش) در مناطق روستایی و شهری کوچک که دستگاههای اجرایی فاقد نمایندگی در آنجا میباشند، شناسایی فرصتهای شغلی توسط کتابدار تحصیل کرده و بومی و مقیم روستا، احیای مشاغل سنتی و بومی روستاها و مناطق هدف که به فراموشی سپرده شده است نیز از دیگر فواید این کسب و کارها است.
وی اظهار کرد: با کسب و کارهای کتابخانه ای میتوان زنجیره یک پارچه و بدون واسطه از شبکه تولید محصول تا مصرف، فروش محصول و تبادلات اقتصادی روستاییان بر اساس روش علمی و کارآمد، توانمندسازی مردم مناطق هدف (گروههای مختلف) دانشآموزان زنان خانهدار، جوانان و بهرهمندی از مطالعات علمی صورت گرفته به منظور جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده از طریق محصولات تبدیلی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه نشینی با ایجاد درآمد پایدار و کاهش آسیبهای اجتماعی طلاق، اعتیاد و…را داشته باشیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی یادآور شد: تمام خدمات کتابخانهها در مناطق روستایی و مرزی رایگان است.
نظر شما