۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۳۶

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :

الگوی شکل گرفته در آموزش پزشکی، آبروی جمهوری اسلامی است

الگوی شکل گرفته در آموزش پزشکی، آبروی جمهوری اسلامی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شیوه آموزشی که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به‌کار گرفته می‌شود، الگوی خوبی برای رشته‌های علوم‌انسانی است و تلاش‌های انجام شده آبروی جمهوری اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در آئین افتتاحیه بیست و چهارمین همایش آموزش علوم‌پزشکی در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار شد، با بیان اینکه یک الگوی آموزشی حکیمانه برای تعلیم و تربیت در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شکل گرفته است، گفت: بابت شکل گرفتن الگوی حکیمانه خدا قوت می‌گویم. تلاش‌های انجام شده در این زمینه، آبروی جمهوری اسلامی به حساب می‌آید.

دبیر شورای عالی انقلاب با اشاره به اظهارات معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص «دانشگاه پاسخگو و مسئولیت اجتماعی» توضیح داد: در جلساتی که با اساتید رشته‌های علوم‌انسانی داشته‌ام بارها به این الگوی حکیمانه یعنی دانشگاه پاسخگو و مسئولیت اجتماعی اشاره کرده‌ام. الگوی آموزشی که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بکار گرفته می‌شود، الگوی خوبی برای رشته‌های علوم‌انسانی است.

خسروپناه ادامه داد: به طور مثال، یک دانشجو موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته حقوق می‌شود اما توانایی نوشتن یک لایحه قانونی را ندارد. تکنولوژی آموزشی در رشته‌های علوم‌انسانی نادرست است.

وی با بیان اینکه نادرست بودن تکنولوژی آموزشی محدود به رشته‌های علوم‌انسانی نیست بلکه در ارتباط با رشته‌های علوم‌پایه هم به این شکل است، تصریح کرد: اگرچه مقالات زیادی به رشته تحریر درمی‌آیند اما در کاربست دچار مشکل هستیم.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره الگوی آموزشی رشته‌های علوم‌پزشکی توضیح داد: الگوی آموزشی که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به‌کار گرفته می‌شود، جالب است. دانشجو، استاد و بیمار در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند که در این روش علاوه بر اینکه بیمار درمان می‌شود دانشجو هم آموزش می‌بیند.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از واردات برای حوزه کشاورزی است، گفت: حدود ۱۰ هزار عضو هیات‌علمی در گروه‌های آموزشی دانشگاه‌های کشور داریم اما ساختار دانشگاه از ساختار جهاد کشاورزی جدا است. به عبارت دیگر، میان دانش و زمین کشاورزی پیوندی وجود ندارد. اگر از الگوی آموزشی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در عرصه کشاورزی استفاده شود، شاید شاهد خودکفایی در زمینه امنیت غذایی باشیم.

خسروپناه خطاب به رؤسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در خدمت شما است. در هر زمانیکه احساس نیاز کردید، آن نیاز را مطرح کنید و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای آن موضوع اقدام خواهد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: سند جامع نقشه علمی کشور پس از ۱۲ سال در حال بروزرسانی است. شما پزشکان کشور می‌توانید در بروزرسانی مسائل پزشکی به ما کمک کنید. کسانی که در رشته‌های علوم‌انسانی، فنی‌مهندسی یا علوم‌پایه اظهار نظر می‌کنند، توانایی اظهار نظر درخصوص مسائل پزشکی را ندارند.

وی گفت: موضوع سلامت در اسلام مطرح شده است اما موضوعی به نام پزشکی اسلامی وجود ندارد. شاخص ارزشیابی همان متودولوژی در پزشکی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نام خداوند سبحان، «سلام» است. دو کلمه «سلام» و «سلامت» ریشه مشترک دارند. نام اسلام از کلمه سلام می‌آید و به معنی «تسلیم شدن در برابر خداوند» و «سلامت» است. همچنین عبارت «دارالسلام» در قرآن امده است.

وی با بیان اینکه اسلام بر سلامت جسم و روح تاکید دارد، خاطرنشان کرد: سلامت ایمان و سلامت اخلاق جزو نیازهای جامعه است. برخی در جامعه ایجاد ناامنی می‌کنند و زحمات دیگران را زیر سوال می‌برند. حکیم زکریای رازی علاوه بر کتاب «الحاوی»، کتابی با عنوان «الطب روحانی» دارد که درباره سلامت اخلاقی است. دین اسلام بر جسم و روح تاکید دارد.

خسروپناه افزود: پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد. اگر قرار است برای معاونت درمان وزارت بهداشت بودجه‌ای درنظر گرفته شود به همان میزان برای معاونت بهداشت لحاظ شود. اگر دغدغه بیمارستان و درمان بیماران را داریم، به همان اندازه دغدغه باید برای سلامت زندگی را داشته باشیم. سلامت جسمانی که مربوط به خوردن، آشامیدن و سبک زندگی می‌شود به آموزش نیاز دارد.

وی گفت: همان‌قدر که بر درمان تاکید دارید بر سلامت هم تاکید کنید. اسلام بر جسم و روح سلام تاکید دارد. مکتب سلامت در اسلام وجود دارد که اصل تحقق این موضوع ریشه در علوم پزشکی دارد.

کد خبر 5770867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha