به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «اطلس خط؛ تحقیق در خطوط اسلامی» تألیف و تصنیف حبیبالله فضایلی به تازگی توسط انتشارات سروش به چاپ چهارم رسیده است.
حبیبالله فضایلی (۱۳۰۱- ۱۳۷۶) نامی آشنا برای اصحاب قلم و راهیان هنر زیبانویسی است. آثار تعلیمی و پژوهشی باقیمانده از استاد، دو کتاب اطلس خط و تعلیم خط، دو فرهنگ بزرگ خط و مرجع اصیل و ماندگار در حوزة تعلیم و پژوهشاند.
اطلس خط حاصل هفده سال جستوجوی استاد فضایلی در جغرافیای هنر خوشنویسی است؛ دایرهالمعارفی جامع از تاریخ خط و خطاطی ایران و جهان اسلام که گلچینی از بوستانهای زیبا و رنگرنگ زیبانویسی را در طی تاریخ تحوّل این هنر به دست میدهد.
نویسنده در سالهای تلاش برای تألیف و جمعآوری این گوهر از دو اصل هرگز چشم نمیپوشد: ۱. تدوین منبعی معتبر و بیشبهه از جغرافیای خوشنویسی در سرزمینهای اسلامی؛ ۲. تدوین مرجعی از بنیاد و پیدایش انواع خطوط، تطور و دگرگونی خطوط، نامها و نشانها از استادان زبدهکار خوشنویسی با وجه تسمیة خطوط در طول تاریخ و روایت سرگذشت آن استادان. اطلس خط و تعلیم خط دو اثر گرانبها و مکمل هماند که هیچ هنرآموز و هنردوستی که به خوشنویسی علاقه یا ارتباطی دارد از آنها بینیاز نیست.
استاد حبیبالله فضایلی از کودکی به هنر خطاطی علاقهمند بود و موش و گربه عبید زاکانی را در ایام نوجوانی به صورت کتابی کامل با خط نستعلیق همراه با تذهیب و نقاشی صحنههای گوناگون تمام کرده بود. او که در دانشگاه اصفهان تحصیل کرده و در هر سه حوزۀ علوم حوزوی، علوم جدید و از همه بیشتر هنر خوشنویسی توفیق به دست آورده بود، انجمن خوشنویسان اصفهان را تأسیس و سرپرستی کرده و همزمان در آموزش و پرورش نیز مشغول به کار بود. او با بیست سال کار اجزای کتاب تحقیقی منحصربهفردش را به نام اطلس خط در ۱۳۵۲ فراهم آورد و چاپ کرد؛ کتابی ریشهای و مکݠڡݡݐی برای تحقیق و دانشپژوهی در این رشته و اثری که از جمله انگݠیزههای تألیف آن پیݡݔشگݠیری از تغییر خط فارسی بود که زمزمههایش آغاز شده بود.
از دیگر کتابهای وی تعلیم خط (۱۳۵۶) کتاب داستان اصحاب رس (۱۳۶۳) مردآفرین روزگار (۱۳۶۸) گنجینةالاسرار (۱۳۶۳) و قرآن با خط زیبای نسخ (۱۳۶۶) است.
چاپ چهارم این کتاب با ۷۱۲ صفحه مصور رحلی، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۴۵۰.۰۰۰ تومان عرضه شده است.
نظر شما