خبرگزاری مهر، گروه استانها: روز معلم فرصتی است که از مقام معلمان تجلیل شود اما در کنار تجلیلهای کلامی و نمایشی، نیاز است که به معیشت و مسائل صنفی معلمان نیز پرداخته شود. قشری که عاشقانه کار میکنند و با مشکلات دیدهای نیز روبرو هستند.
معلمانی که در واقع مهمترین سرمایههای کشور و استان سمنان را در اختیار دارند و نسبت به تربیت نسل آتیه ساز میکوشند لذا اهمیت کارشان بر هیچکس پوشیده نیست. یکی از مسائلی که معلمان استان سمنان مانند دیگر معلمان استانهای کشور نسبت به آن حرف دارند، رتبه بندی است طرحی که به گفته معلمان قدری از آنچه باید، فاصله گرفته است.
مشکلات عدیده معلمان
یک معلم درباره این موضوع به خبرنگار مهر، میگوید: قرار بود که تعیین حقوق معلمان ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه باشد چرا که کاری که معلمان انجام میدهند به واقع کم از کار اساتید دانشگاه نیست اما متأسفانه وقتی صحبت از منابع آن به میان آمد نام هیئت علمی از قانون رتبه بندی خارج و به جای آن مربی دانشگاه قرار گرفت که بسیار تفاوت با اعضای هیئت علمی داشت و در واقع از اساس طرح رتبه بندی را از معیار منحرف ساخت.
وی که ترجیح میدهد نامی از او برده نشود گفت: معلمان بسیار دلخوش به تغییرات بودند اما وقتی این کار صورت نگرفت یک دلسردی محسوسی در بین همه همکاران ما پدید آمده است.
مسائل معیشتی و مشکلات کاری
دیگر معلم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه معلمان دچار مشکلات عدیده هستند و اگر این مسائل رفع نشود بر روی کارشان هم مؤثر خواهد بود، گفت: معلم وقتی میتواند با ۲۵ الی ۳۰ شاگرد ارتباط درستی برقرار کند که خودش ابتدا به ساکن، فکر راحتی داشته باشد اما به واقع با دریافتی حقوقهای اندک حتی روی خط اداره کار، نمیتوان زندگی را چرخاند.
محمد رضا عرب احمدی با بیان اینکه معلمان بسیاری هستند که در بخشهای کوه زر و بی ارجمند و … برای ماهی پنج میلیون تومان کار میکنند، بیان داشت: به واقع مشکلات معیشتی از مهمترین دغدغههای معلمان است چرا که نمیتوانند زندگی شأن را به درستی بچرخانند.
وی افزود: شاید این را نباید بگویم اما اگر بخواهم همکارانم را که در تاکسی اینترنتی مسافرکشی میکنند را نام ببرم یک فهرست کامل یک صفحهای شود و این در شأن معلمان نیست از سوی دیگر رتبه بندی هم بعد از ده سال بوق و کرنا کردن به صورتی توسط رسانهها بازگو شد که گویا معجزهای در کار و زندگی معلمان زخ داده که اصلاً این چنین نیست ما همکاری داریم که سنوات او در ماه ۷۰۰ هزار تومان محاسبه میشود که پول شیر خشک و پوشک یک نوزاد در ماه هم نمیشود.
دریافتیهای اندک
یک فرهنگی بازنشسته نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه بعد از ۳۱ سال کار صادقانه حقوق دریافتی ام هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، گفت: این واقعاً در شأن یک معلم نیست که این میزان حقوق بگیرد و لذا باید فکری به حال معیشت معلمان کرد.
باقری با بیان اینکه در دهه ۷۰ با حقوق یک ماه معلم میتوانستیم یک و نیم سکه بخریم این میزان در دهه ۸۰ به یک سکه رسید و حالا وضعیت به گونهای شده است که حقوق چهار ماه من حتی یک سکه هم نمیشود، بیان داشت: سکه گران نشده بلکه این من معلم هستم که روزگارم چهار الی پنج برابر بدتر و سختتر شده است اما کسی به این موضوع توجهی ندارد.
وی با بیان اینکه دریافتی معلمان نسبت به کارشان اصلاً شایسته نیست، بیان داشت: اگر کسی فکر میکند که کار معلمی راحت است یا مثلاً سه ماه در تابستان معلمان کار نمیکند یک ماه جایش را با یک معلم عوض کند و ببیند که فقط نگه داشتن ۳۰ نوجوان با سطح اجتماعی و اقتصادی و فکری و روحی متفاوت کنار هم فقط و فقط برای یک ساعت آن هم بدون هیچ گونه فعالیت آسان است؟
دشواریهای کار معلمی
به سراغ یکی دیگر از معلمان منتخب در فهرست معلمان نمونه استان سمنان رفتیم که البته وی نیز به همین دلیل تمایلی به بیان نام خود در گزارش نداشت اما حاضر به طرح یکی از مهمترین مشکلات معلمان شد وی با بیان اینکه معلمان به لحاظ فشار کاری و شرایط کاری با دیگر کارمندان دولت قابل قیاس نیستند، گفت: یکی از مهمترین مشکلات معلمان مرخصی است.
وی با بیان اینکه در تمام طول سال تحصیلی معلمان باید از مرخصیهای استعلاجی استفاده کنند که آن هم دو شرط دارد اول اینکه سقف آن سه روز است و دوم باید به تائید کمیسیون پزشکی برسد حال فرض کنید معلمی بیمار شود یا برای مثال عزیزی از خود را از دست بدهد باید چه کند؟ بیان داشت: برخی مشکلات معلمان از این دست اصلاً دیده نمیشود.
این معلم با بیان اینکه برخی میگویند اگر معلمان مرخصی نمیروند به جایش حقوق آن را دریافت کرده و یا تعطیلات تابستان را دارند، افزود: اولاً باید گفت که پول مرخصیها به معلمان داده نمیشود در ثانی مگر اتفاقات و مشکلات و بیماریها فقط در تابستان به سراغ آدم میآید؟
وعدهها چه شد؟
اما به جز مسائل معیشتی مدارس و مجموعه معلمان استان سمنان مشکلاتی هم دارند برای مثال مدارس بسیاری امروز به شکل کانکسی در استان وجود دارد از سوی دیگر آمارها نشان میدهد که دو سوم مدارس استان یا فرسوده و یا تخریبی هستند و هنوز هم در شهرهایی مانند سمنان و شاهرود مدارس دو شیفتی وجود دارد اینها همه نشان میدهد که وضعیت اعتبارات نیز در آموزش و پرورش استان سمنان چندان جالب نیست.
برای بررسی مشکلات معلمان در حوزه کاری شأن اما با یک فرهنگی آگاه در خصوص مسائل آموزش و پرورش استان سمنان گفتگو کردیم وی با بیان اینکه اینکه وزیر وقت آموزش و پرورش در سفر اخیر که چند ماه قبل به استان سمنان داشت اعلام کرد که اعتبارات مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان سمنان اختصاص مییابد تا جمعآوری کامل این مدارس را شاهد باشیم، میگوید: با گذشت پنج ماه هنوز این اتفاق رخ نداده و مثلاً در کالپوش شاهد مدارس کانکسی هستیم لذا آموزگاران انتظار دارند که این اتفاق رخ دهد.
مصطفی ابراهیمی به مدارس محروم و به خصوص وضعیت مدراس فرسوده و شرایط بد گرمایشی و سرمایشی مدارس هم اشاره کرد و بیان داشت: وزارت آموزش و پرورش پنج ماه قبل اعلام کرد که برای تکمیل ساختمان آموزش و پرورش و تدوین اطلس بی سوادی، اعتبارات محرومیت زدایی، برنامه جامع ریشه کنی بی سوادی استان سمنان و … اعتبارات داده میشود حال سوال ما از مسئولان آموزش و پرورش این است که در این شاخصها چقدر اعتبار برای استان در نظر گرفته شده است؟
مشکلات مورد رسیدگی قرار میگیرد
استاندار سمنان اما در نشست فرهنگیان استان سمنان همزمان با روز معلم وعده رسیدگی به مسائل معلمان را داده و بیان کرده است: پیگیری و تلاش خود را برای رسیدگی به امور مختلف معلمان جامعه در تمامی حوزهها در دستور کار داریم تا دغدغهای جز مباحث مرتبط با تدریس، نداشته باشند.
سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه همانطور که مقام معظمرهبری فرمودند، معلمین شریفترین قشر جامعه هستند که باید تمامتلاش خود را برای تحقق مطالبات آنان به کار گیریم، بیان داشت: با همت والای فرهنگیان استان است که امروز استان سمنان در حوزه مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، امنیتی، آموزشی و سایر حوزهها به موفقیتهای مطلوب و رتبههای شاخص کشوری دست یافته است.
تقدیر از معلمان استان سمنان
اما علیرغم این وعدهها به نظر میرسد که همچنان معلمان درگیر و دار مشکلات هستند اما در پایان گزارش نگاهی نیز به برنامههای روز معلم در گفتگو با عادل خالقی ثمرین مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان میاندازیم. وی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: یکی از برنامههای خوبی که امسال در روز معلم برگزار شد به صدا درآمدن زنگ سپاس معلم در یک هزار مدرسه استان بود که محور آن نیز قدردانی از زحمات معلمان استان محسوب میشود.
خالقی ثمرین همچنین از قدردانی ۶۳ معلم نمونه استان سمنان خبر و فهرست تمام این ۶۳ معلم را نیز در اختیار خبرگزاری مهر استان سمنان قرار داد. وی همچنین اعلام کرد: برگزاری مراسم مختلف از سوی دستگاههای اجرایی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان سمنان، همایش قدردانی از مقام معلم، قدردانی از معلمان جهادگر و کلنگ زنی هنرستان کار و دانش مرضیه در دامغان در زمره برنامههای هفته معلم در استان سمنان بود.
اجرای ۲۵ برنامه شهرستانی در راستای تقدیر از زحمات معلمان، جلیل از معلمان نمونه، همایش پیاده روی، تجلیل شورای اسلامی شهر از فرهنگیان، رونمایی از کتاب خاطرات معلمان، برپایی نمایشگاه معلمان هنرمند، تأسیس موزه آموزش و پرورش و یادواره شهدای فرهنگی و.. از دیگر برنامههای هفته معلم بود معلمانی که در کنار این تقدیرها نیاز دارند که به مشکلات شأن هم رسیدگی شود.
نظر شما