به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با نورالدین جان اسماعیل اف رئیس پارلمان ازبکستان که به تهران سفر کرده است، گفت: بسیار خوشحالیم که امروز میزبان رئیس مجلس ازبکستان هستیم و ایشان سفر خود را به ایران داشتهاند. با توجه به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران که اولویت خود را به توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه به ویژه کشورهای اسلامی قرار داده است توسعه روابط با ازبکستان از اولویتهای ما محسوب میشود.
وی افزود: یکی از محورهای مهم تعاملات ما در توسعه روابط با ازبکستان حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و همانطور که ملت عزیز ما میدانند کشور دوست و برادر ازبکستان از نظر جمعیت رتبه اول را در میان کشورهای آسیای میانه داراست.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: فرصتهای خوب و مطلوبی در توسعه روابط اقتصادی، حمل و نقل و نیز ترانزیتی با کشور ازبکستان داریم به خصوص در استفاده از کریدور مهم شمال جنوب و کریدور شرق به غرب توسعه روابط ترانزیتی میتواند نقش ایفا کند.
قالیباف در ادامه این نشست خبری گفت: سال گذشته سفر رسمی به تاشکند داشتیم، همچنین رئیس جمهوری کشورمان نیز به این کشور سفر داشتند و سفر اخیر رئیس مجلس ازبکستان در پاسخ به سفر سال گذشته هیأت پارلمانی کشورمان به تاشکند است.
وی افزود: در توسعه روابط با ازبکستان اولویت ما خصوصاً در بخش اقتصادی، حمل و نقل، گردشگری، ارتباطات و عبور کامیونها در محورهای ترانزیتی است. هر چند به دنبال تبادلات فرهنگی و توسعه روابط در این حوزه هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به همسایگی هر دو کشور با افغانستان اذعان داشت: موضوعات مختلفی در جلسه طولانی یک ساعت و نیمه بنده و نورالدین جان اسماعیل اف مورد بررسی قرار گرفت که از جمله آن موضوع افغانستان بود همچنین در تلاش هستیم با توسعه همکاریها و نزدیک کردن نقطه نظراتمان در تشکیل دولت ملی در افغانستان برای مردم آنها و با حضور اقوام مختلف نقش سازنده ایفا کنیم.
رئیس مجلس کشورمان افزود: قطعاً این رفت و آمدها به گسترش توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور کمک خواهد کرد.
قالیباف در ادامه این نشست مشترک خبری با رئیس مجلس ازبکستان اذعان داشت: نکته دوم حائز اهمیت در توسعه روابط پارلمانهای دو کشور این است که لازم است قراردادها و توافقهای صورت گرفته میان تهران و تاشکند با سرعت بیشتری در مجالس دو کشور به تصویب برسند.
وی ادامه داد: همچنین لازم است همکاریهای منطقهای میان ایران و ازبکستان در نشستهای منطقهای، آسیایی، اسلامی و نیز سطح بین المللی صورت بگیرد، که با نزدیک شدن دیدگاهها مواضع و نقطه نظرات میان دو کشور، این امر محقق میشود و راه توسعه منطقهای و بین المللی را همواره شده و موجب انسجام و پیشرفت و توسعه کشورهایمان خواهد شد.
نظر شما