به گزارش خبرنگار مهر، علی محمدیان اردی ظهر شنبه در مراسم گرامیداشت روز ماما و تجلیل از ماماهای برگزیده سال در اردبیل اظهار کرد: کمتر رشتهای همچون مامایی دارای قدمت تاریخی در دنیا بوده و علاوه بر بعد جسمانی، ابعاد اجتماعی و روحی و روانی را شامل میشود.
وی با بیان شعار امسال کشوری روز ماما با عنوان " ماما، حامی فرزندآوری و سلامت خانواده " خاطرنشان کرد: موضوع فرزندآوری و افزایش جمعیت بسیار مهم و فوری بوده و فرصت ۵ الی ۶ ساله برای افزایش جمعیت را نباید از دست بدهیم که در صورت عدم استفاده از این فرصت، کشور دچار سالمندی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اهمیت نقش ماماها در تشویق و ترغیب مادران و عموم جامعه در فرهنگ سازی و اجرای صحیح قانون جوانی جمعیت را یادآور شد و بیان کرد: مراقبت از مادر و نوزاد در موضوع جوانی جمعیت بسیار مهم بوده و خوشبختانه با اصلاح فرآیندها، برنامه ریزی های لازم، آموزش و ایجاد بخش ویژه نوزادان و جذب پزشک فوق تخصص نوزادان در پارس آباد به عنوان سانتر شمال استان توانستیم در سه ماهه آخر سال گذشته از رتبه یک کشوری در مرگ و میر نوزادان خارج شده و در رتبه مطلوب کشوری قرار بگیریم.
محمدیان اردی با هشدار جدی در خصوص سقط جنین در کشور گفت: موضوع سقط جنین یکی از مسائلی است که باید در راستای پیشگیری از آن در جامعه فرهنگ سازی لازم صورت بگیرد و در خصوص عوارض شدید این پدیده هشدارهای لازم داده شود.
وی افزود: یکی از مشکلات موجود در سقط جنین، مربوط به سقطهای زیرزمینی اشت که افراد با عوارض شدید بعد از آن به بیمارستان مراجعه میکنند و یکی از موارد فوتی مادران باردار در سال گذشته در استان مربوط به سقط جنایی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به آمار بالای سزارین در استان اردبیل گفت: امسال بر روی موضوع سزارین و توسعه زایمان طبیعی تمرکز و برنامه ریزی داریم و ماماها در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند.
محمدیان اردی با تاکید بر ضرورت توسعه زایمان طبیعی، تشویق عملی به فرزندآوری، پیشگیری از سقط جنین و کمک به طرح سلامت خانواده تصریح کرد: در این موضوعات نیز نقش ماماها بسیار بااهمیت بوده و طرح پزشکی خانواده تحت عنوان طرح سلامت خانواده مطرح شد و یکی از اعضای اصلی این تیم ماماها خواهند بود.
۸۵۰ کارشناس مامایی در اردبیل فارغ التحصیل شده اند
در این مراسم معاون درمان دانشگاه نیز با اشاره نقش مهم ماما در نظام سلامت اظهار کرد: طبق آمار و پژوهشهای به عمل آمده خدمات مامایی ۵۰ پیامد مرتبط با سلامت را مدیریت میکنند و اگر اگر این خدمات آگاهانه و با پیگیری باشد ۸۰ الی ۸۵ درصد مرگ و میر مادر و نوزاد کاهش مییابد.
رامین نسیمی دوست با اشاره به تاریخچه مامایی در کشور خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۲ کاردانی رشته مامایی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ایجاد و جذب دانشجو انجام شد و تاکنون حدود ۸۵۰ فارغ التحصیل مامایی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل داشتیم و از سال ۹۸ نیز رشته کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاه ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اجرای قانون جوانی جمعیت تاکید کرد: در موضوع جمعیت و فرزندآوری نیز ماماها نقش بسیار مهمی دارند و میتوان با حضور و پیگیری ماماها شاهد کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان بود.
معاون درمان دانشگاه با اشاره به آمار مطلوب ایران در کاهش مرگ مادران تصریح کرد: ایران جزو ۹ کشوری است که توانسته ۷۵ درصد مرگ مادران را کاهش دهد و در استان اردبیل نیز میزان مرگ مادران از ۱۲ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۳ مورد در سال ۱۴۰۱ رسیده است و برنامه ریزی دانشگاه برای کاهش این تعداد مرگ مادر در استان میباشد.
نظر شما