به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در دومین روز از بیست و ششمین نشست کارشناسان ارشد کشورهای گروه پنج در زمینه همکاریهای نظام سلامت، گفت: ایران با دارا بودن ۲۹ هزار و ۲۵۰ واحد بهداشتی، خدمات گستردهای از جمله پزشکی خانواده به جمعیت روستایی و شهری به ویژه در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر ارائه میدهد.
وی افزود: ایران ۳۰ میلیون نفر جمعیت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و ۵۵ میلیون نفر جمعیت شهری دارد که برای توسعه دسترسی این میزان جمعیت به خدمات سلامت، برنامههای متعددی تاکنون اجرا کرده و برای آینده در دست اجرا دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به رهنمودهای رهبری برای تقویت، بازسازی و توسعه شبکه بهداشتی ایران، گفت: با توجه به اجرای برنامههایی نظیر پزشکی خانواده در کشور، توجه به تأکیدات رهبری برای تقویت شبکه بهداشتی سرلوحه کارها قرار گرفته به طوری که در دو سال اخیر ۴ هزار واحد بهداشتی در ایران ساخته، تعمیر یا بازسازی شده است.
وی افزود: رئیس جمهور نیز تأکیدات زیادی به اجرای برنامه پزشکی خانواده برای ارائه خدمات سلامت در تمام شهرها دارد. زیرا ارائه این خدمات در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در قالب پزشکی خانواده از سالها پیش آغاز شده است.
فرشیدی ادامه داد: مطابق برنامه کشوری پزشکی خانواده، هر پایگاه سلامت شهری در ایران دارای یک پزشک و دو مراقب سلامت خواهد شد و هر پایگاه ۳ هزار نفر جمعیت را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی بیان داشت: از رهگذر اجرای برنامه پزشکی خانواده در کشور، سیاست توسعه و تقویت شبکه مراقبتهای اولیه بهداشتی نیز در ایران عملیاتی میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید از نقش مؤثر بیمهها در اجرای برنامههای سلامت غافل شد. بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی در ایران جمعیتهای تحت پوشش خود را از سطح خانههای بهداشت تا ارجاع به کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی تحت پوشش قرار میدهند.
فرشیدی ابراز داشت: خوشبختانه اجرای نظام ارجاع از سال گذشته از شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در ایران شروع شده و هم اکنون از سطح اول در خانههای بهداشت تا سطوح تخصصی و فوق تخصصی در حال اجراست.
وی در پایان شیفت بیماریها از واگیردار به غیرواگیر را مهمترین تحول سالهای اخیر حوزه سلامت در دنیا از جمله ایران دانست و گفت: بی توجهی به بیماریهای غیرواگیر تبعات زیادی برای همه کشورها خواهد داشت. هم اکنون بیشترین مرگ ومیرها از بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای قلبی نشأت میگیرد و باید برای مهار این بیماریها برنامه و راهبرد داشت تا از بحرانهای ناشی از آنها در آینده پیشگیری شود.
نظر شما