۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۰۰

رییس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای:

همه ذینفعان شبکه پرداخت باید در هزینه‌های آن سهیم باشند

همه ذینفعان شبکه پرداخت باید در هزینه‌های آن سهیم باشند

اسلامی تاکید کرد: هرکس به هر میزان از شبکه پرداخت استفاده می‌کند، باید به همان نسبت در هزینه‌های آن هم سهیم باشد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رئیس هیأت‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی به شبکه بانکی درخصوص به‌روزرسانی کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی گفت: «تغییر در نظام کارمزد بیش از یک دهه به تأخیر افتاده و تعدیل لازم در این خصوص اعمال نشده بود. اما با جرأت و جسارتی که بانک مرکزی در این دوره به خرج داد، سرانجام سطح عمومی قیمت‌ها و شرایط کلان اقتصادی کشور در تعدیل میزان کارمزد خدمات شبکه پرداخت دیده شد.»

حسین اسلامی افزود: فارغ از کم و کیف بخشنامه بانک مرکزی، آن‌چه در این میان بسیار مهم تلقی می‌شود، اخذ بازخوردهای این بخشنامه به‌ویژه از مجموعه‌های بخش خصوصی است. زیرا این به‌روزرسانی باید در بازه‌های زمانی مناسب تکرار شود تا این‌گونه تعدیل‌ها بار دیگر مشمول یک دهه تعویق نشود.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای این مصوبه، اظهار کرد: بخش خصوصی و مجموعه‌های مختلف از این ابلاغیه استقبال می‌کنند و براساس بازخوردهای حاصل از اجرای آن در ماه‌های آتی، جمع‌بندی لازم درخصوص دگرگونی نظام کارمزد به دست خواهد آمد که مبنای شکل‌گیری یک چرخه اصلاح با فواصل زمانی مشخص طبق نظر بخش خصوصی و فعالان صنفی در این شبکه خواهد بود.

رئیس هیأت‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران ادامه داد: هیچ‌کس نمی‌تواند مدعی باشد که این بخشنامه، بهترین پیشنهاد و تصمیم ممکن در این خصوص است، اما همگان در این خصوص اتفاق نظر دارند که نظام پیشین برای ادامه این مسیر، کارایی خود را از دست داده و آسیب‌زننده بود.

وی اضافه کرد: درحال‌حاضر قرار بر این است که مبلغ بسیار اندکی بابت کارمزد از کسبه و ارائه‌دهندگان خدمات یا به‌اصطلاح پذیرندگان دریافت شود و هنوز هزینه‌ای متوجه دارندگان کارت‌های بانکی نیست. از سوی دیگر، نسبت‌هایی که به‌صورت چند در هزار تعریف شده، نیازمند بازتنظیم است. از این رو، محاسبه و تدوین جداول پیوست با نظرخواهی از بانک‌ها و صاحبان صنایع به‌عنوان پرداخت‌کنندگان این کارمزدها و در نظر گرفتن منافع آن‌ها از سوی بانک مرکزی ظرف ماه‌های آینده ضروری خواهد بود.

اسلامی با تاکید بر این‌که هرکس به هر میزان از شبکه پرداخت استفاده می‌کند، باید به همان نسبت در هزینه‌های آن هم سهیم باشد، بیان کرد: علاوه بر این، در خود شبکه پرداخت نیز باید تحولاتی صورت بگیرد. چراکه وجود این حجم بالا از دستگاه کارتخوان در مجموعه‌های مختلف زیبنده این شبکه نیست؛ نباید هزینه مدیریت نامناسب این شبکه متوجه اصنافی باشد که از آن استفاده می‌کنند. بر این اساس، هم مجموعه شبکه پرداخت باید در مسیر اصلاح و بهبود حرکت کند و هم جمیع ذینفعان این شبکه باید در هزینه‌های آن سهیم باشند.»

کارمزد شبکه پرداخت در الگوی جهانی عمدتاً متوجه پذیرندگان است

همه ذینفعان شبکه پرداخت باید در هزینه‌های آن سهیم باشند

عضو هیأت‌رییسه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ضمن استقبال از بخشنامه بانک مرکزی به شبکه بانکی مبنی بر به‌روزرسانی کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی، اظهار کرد: گرچه از ابلاغ آخرین بخشنامه بانک مرکزی در این باره سه سال می‌گذرد، اما درواقع کارمزدها در این بخش برای ۱۱ سال تغییری نکرده بود.

صادق فرامرزی، ابلاغیه بانک مرکزی درخصوص کارمزد شبکه پرداخت بانکی را یک حرکت شجاعانه خواند و افزود: بانک مرکزی سرانجام تابوی اخذ کارمزد از پذیرندگان را شکست و باید به همین ترتیب برای دستگاه‌های خودپرداز هم کارمزد تعیین شود و کارمزد خرید شارژ هم برای بانک پذیرنده صفر بوده و متوجه اپراتور باشد.

وی خاطرنشان کرد: گرچه درخصوص تبعات اجتماعی تعمیم کارمزد به دارندگان کارت‌های بانکی ملاحظاتی وجود دارد که قابل درک است، اما مشارکت پذیرندگان با بانک‌ها در تقبل سهم اندکی هزینه‌های شبکه پرداخت ضروری و ناگزیر بوده است.

سرپرست دبیرخانه نصر کشور و عضو هیأت‌رییسه کانون شبکه مشاوران مدیریت و مهندسی ایران با اشاره به الگوی جهانی موجود درخصوص نظام کارمزد خدمات پرداخت، گفت: در الگوی جهانی نیز کارمزدها عمدتاً متوجه پذیرندگان است و بقیه ذینفعان هم به اندازه میزان استفاده خود از شبکه پرداخت، در هزینه‌های آن سهیم هستند و در این میان سهم بسیار اندکی را برای دارندگان کارت‌ها در نظر می‌گیرند. اما مهم‌ترین تفاوت این الگو با آن‌چه در کشور ما پیاده‌سازی می‌شود، عدم دخالت بانک مرکزی در تعیین کارمزدها و تفویض این مسئولیت به انجمنی متشکل از بانک‌ها و شرکت‌های PSP (پرداخت الکترونیک) است.

فرامرزی در پایان تصریح کرد: صرف سهیم‌کردن پذیرندگان در هزینه‌ها به‌عنوان کسانی که استفاده اصلی را از این شبکه می‌کنند، اتفاق خوبی است. زیرا الگوی قبلی باعث شده بود که بازار به سمت تراکنش‌های دارای تعداد و کمیت بالا اما فاقد ارزش و کیفیت قابل توجه سوق پیدا کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5774460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha