به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونایتدپرس، سناتور"جان مک کین"، از نامزدهای جمهوریخواهان آمریکا در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی ABC، با وجود تاکید مستمر آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر منحرف نشدن برنامه هسته ای ایران از مسیر صلح آمیز و همکاری مستمر و شفاف ایران با این نهاد گفت : ما نمی توانیم به ایران اجازه دهیم به سلاح اتمی دست یابد، اما من اعتقاد دارم صحبت کردن درباره بمباران یا چیزی مانند آن اشتباه وحشتناکی خواهد بود.
مک کین با اشاره به دوران ریاست جمهوری "رونالد ریگان" و بازگشت گروگانهای آمریکایی در سال 1981 ادعا کرد: حالا، گرچه دقیقاً (وضعیت) مشابهی نیست، اما ایرانی ها بدانند اگر من رئیس جمهور شوم، با کسی مواجه خواهند شد که به آنها اجازه نخواهد داد (سلاح اتمی) داشته باشند، اما من قصد ندارم تهدیدهایی توخالی کنم که قدرت اجرای آنها را ندارم.
وی گفت : احتیاجی نیست تمام تاسیسات هسته ای ایران از میان برداشته شوند. مک کین درباره روابط با روسیه نیز اظهار داشت که در صورت پیروزی در انتخابات مواضع سخت تری علیه "ولادیمیر پوتین" در پیش خواهد گرفت.
سناتور"کریستوفر داد"، از نامزدهای دموکراتهای آمریکا نیزدر مصاحبه با شبکه تلویزیونی NBC شرکت کرد و ضمن ابراز نگرانی از حرکت دولت "جرج بوش" به سوی مواجهه نظامی با ایران گفت: من فکر می کنم سیاست دولت، حرکتی خطرناک در این برهه زمانی است، من استفاده از نیروی نظامی را رد نمی کنم، اما ما تا وقتی فرصتها برای کاهش تهدیدها را به طور کامل بررسی نکرده ایم، مانند آنچه اکنون دولت درباره کره شمالی انجام می دهد؛ نباید تیر را از تیردان خارج کنیم.
داد همچنین از رأی مثبت سناتور "هیلاری کلینتون"، نامزد پیشتاز دموکراتها به مصوبه مجلس سنا درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی انتقاد کرد و آن را یک اقدام بسیار اشتباه خواند.
لازم به ذکر است؛ جرج بوش هشدار داده بود اگر دنیا خواستار جنگ جهانی سوم نیست باید مانع از دستیابی ایران به فناوری هسته ای شود اما بعداً سخنگوی کاخ سفید این اظهارات را صرفاً نوعی لفاظی توصیف کرد.
به گزارش مهر ، اظهارات جنگ طلبانه برخی مقامهای آمریکایی، در حالی بیان می شود که جامعه بین المللی با هشدار درباره عواقب خطرناک هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران به سبب برنامه هسته ای صلح آمیز آن بر ضرورت انجام گفتگو برای پایان دادن به تنش به وجود آمده درباره این برنامه تاکید کرده اند.
نگرانی از عواقب وحشتناک هرگونه اقدام نظامی بر ضد ایران تا جایی رسیده است که جیمی کارتر رئیس جمهوری اسبق آمریکا با تاکید بر ضرورت انجام مذاکره با ایران، به دولت بوش هشدار داد که اقدام نظامی احتمالی علیه ایران یک اشتباه فاحش خواهد بود.
شرودر صدراعظم سابق آلمان هم با بیان اینکه "بوش درباره ایران یاوه گویی می کند"، از اظهارات جنگ طلبانه برخی مقامهای آمریکایی علیه ایران به شدت انتقاد کرد.
نظر شما