به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی رزاز عصر امروز سهشنبه در بازدید اصحاب رسانه از پروژههای فرودگاه بینالمللی اهواز اظهار کرد: روزانه پنج هزار مسافر با ۷۰ پرواز (۳۵ پرواز ورودی و ۳۵ پرواز خروجی) در فرودگاه اهواز جابهجا میشود.
وی با اشاره به اینکه ترمینال خارجی قدیم در فرودگاه اهواز بلااستفاده مانده بود، عنوان کرد: بنا شده تا این ترمینال را با مساحت سه هزار و ۲۰۰ متر زیربنا برای خروج مسافرین ترمینال داخلی در نظر گرفته و ترمینال فعلی که ورود و خروج از آن انجام میشود صرفاً برای ورود مسافران پروازهای داخلی اختصاص یابد؛ فایده این اقدام این است که استهلاک ساختمان و تردد مسافر کمتر میشود.
مدیرکل فرودگاههای خوزستان بیان کرد: با حمایت استاندار و برنامه و بودجه خوزستان این کار با اعتبارات استانی و مبلغی بالغ بر ۵۵ میلیارد تومان آغاز شده و امید میرود در مردادماه امسال به بهره برداری برسد و در هفته دولت بهصورت رسمی آغاز به کار کند.
رزاز با بیان اینکه فرودگاه بینالمللی شهید سلیمانی اهواز پیشانی استان است تصریح کرد: برای زیباسازی محوطه، دسترسی راحت مسافران و مشایعت کنندگان و کاهش بار ترافیکی، کار محوطه سازی در ۲۵ هکتار فضا و اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان از محل شرکت فرودگاههای کشور آغاز شد؛ اگر مسئلهی خاصی پیش نیاید تا یکسال آینده پروژه به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به نزدیک شدن سفر حجاج اظهار کرد: با توجه به پروژههای متعددی که در فرودگاه بینالمللی اهواز در حال انجام است از مشایعت کنندگان حجاج تقاضا میشود تا جایی که ممکن است از حضور در فرودگاه خودداری کنند تا مشکلی برای تردد ایجاد نشود.
مدیرکل فرودگاههای خوزستان بیان کرد: انجام پارتیشنهای شیشهای، بهسازی کامل ترانزیتها، بهسازی سرویسهای بهداشتی از جمله اقداماتی است که در ترمینال داخلی انجام شد، همچنین تغییر کف سالن، سقف و ستونها کارهایی است که بزودی در این سالن انجام میشود.
کاشت ۲۲۵ نخل در فرودگاه اهواز
رزاز، یکی از معضلات فرودگاه بینالمللی اهواز تا ۲ سال گذشته را سیستم سرمایش و گرمایش خواند و عنوان کرد: سیستم سرمایشی و گرمایشی این فرودگاه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان بروز شدند، همچنین ۲ دستگاه چیلر ۲۰۰ تن و ۱۶۰ تن در سال گذشته خریداری شد که در کنار پنج چیلر قدیمی قرار گرفتند.
به گفته وی؛ علاوه بر این نیز چهار عدد پکیج برای کمکی در سالنها نصب هستند و از آن زمان تا کنون حتی در پیک گرما در این خصوص مشکلی نداشته و مسافران راضی بودهاند.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ هکتار فضای سبز در محوطه فرودگاه اهواز وجود دارد، گفت: نخل یکی از نمادهای زیبا در خوزستان است و به همین منظور سال گذشته ۲۲۵ نفر نخل مثمر با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی خریداری شده که تا کنون ۱۹۰ نفر نخل کاشته و نورپردازی شدند و مابقی نیز به زودی کاشته خواهند شد.
مدیرکل فرودگاههای خوزستان با بیان اینکه سال گذشته برای آبیاری درختان و فضای سبز دچار مشکل شدیم، تصریح کرد: از آنجایی که آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز از شهرداری تأمین میشود، به دلیل برخی مسائل مثل جزر و مد یا خرابی پمپهای شهرداری سال گذشته ۴۰ روز آب برای آبیاری وجود نداشت و آب لازم برای فضای سبز فرودگاه را از بیرون خریداری کرده و با تانکر آبرسانی انجام شد؛ به همین منظور با اخذ مجوز از سازمان آب و برق برای احداث یک چاه به عمق ۷۰ متر با ظرفیت ۱۰۰ هزار لیتر در روز اقدام کردیم که مبلغ سه میلیارد تومان هزینه داشت.
بهرهبرداری از سالن پروازهای خارجی
رزاز در خصوص سالن پروازهای خارجی گفت: این سالن پس از ۱۰ سال به مساحت هفت هزار مترمربع با اولین سفر اربعین حسینی به بهره برداری رسید و با توجه به حجم مسافرین تاکنون مشکلی نداشتهایم.
وی ادامه داد: با همکاری مناطق نفتخیز جنوب دیوار فرودگاه را عقب تر بردیم که با این اقدام ۶۰ هکتار به فضای مجموعه اضافه شد و قرار است از این فضا برای احداث باند دوم استفاده شود.
مدیرکل فرودگاههای خوزستان گفت: برای زمانی که در شرایط بد آب و هوایی قرار داریم و دید خلبان کاهش پیدا میکند سیستم ILS/DME (سیستم کمک ناوبری) را با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان خریداری و نصب کردهایم تا بستری با ضریب ایمنی بالا برای فرود هواپیماها در شرایط بد آب و هوایی و کاهش دید افقی تا ۸۰۰ متر ایجاد شود.
رزاز اظهار کرد: نصب و راه اندازی سیستم روشنایی SFLS با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان برای سهولت تقرب پروازها در زمان کاهش دید افقی و افزایش ضریب ایمنی، تعویض کابلهای سیستم روشنایی تقرب پرواز (اپروچ) برای رفع خاموشیها و بالا بردن ضریب ایمنی روشنایی به مبلغ یک میلیارد تومان، تعویض چراغهای روشنایی سطوح پروازی از هالوژن به LED طبق مدلهای روز دنیا با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان، ساخت پست روشنایی باند و نصب تجهیزات مدرن روز دنیا با اعتبار ۶ میلیارد تومان برای افزایش بهرهوری و ضریب ایمنی پروازها و ۱۰۰ متر کابل کشی از دیگر طرحهای اجرا شده در فرودگاه بینالمللی اهواز است.
نظر شما