امیر کرم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه نمایشگاه ظرفیتها و پتانسیلهای صنایعدستی و گردشگری پرور، یک عصر یک فرهنگ در فرهنگسرای کومش سمنان دایر شد، بیان کرد: ظرفیتهای صنایعدستی و هنرهای سنتی، زیستمحیطی، گردشگری و دامی روستای پرور در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.
وی با بیان اینکه محصولات شاخص صنایعدستی روستای پرور شامل گلیچ، گلیم، دست بافتهها و … در این نمایشگاه عرضه و معرفی میشود، افزود: رونمایی از کتاب پرور دیار فراموش شده از دیگر برنامههای جانبی این نمایشگاه است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بیان کرد: این نمایشگاه با همکاری اتحادیه تعاونیهای عشایری استان سمنان، اداره کل امور عشایری استان سمنان، اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان، اداره میراث فرهنگی استان سمنان از امروز به مدت دو روز برگزار میشود.
کرم زاده همچنین با بیان اینکه مرمت و ساماندهی آتشکده دروار دامغان با آواربرداری، کف سازی و اجرای پیبندی و استحکامبخشی جرزها و بدنهها آغازشده است، گفت: دوخت و دوز ترکها، دیوارچینی با خشت و ملات گل برای بازپیرایی بخشهای فروریخته، تثبیت اندودهای قدیمی و اجرای کاهگل بیرونی از دیگر عملیات اجرایی در راستای نجات بخشی اضطراری و مرمت این بنای تاریخی است.
وی با بیان اینکه با مرمت آتشکده روستای دروار، یکی از بناهای شاخص و با اهمیت منطقه تویه دروار و شهرستان دامغان که عمدتاً برای برپایی مراسم مذهبی در ایران باستان استفاده میشد، از تخریب نجات مییابد، گفت: آتشکده دروار مربوط به سدههای میانه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ۲۵۱۰۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما