به گزارش خبرنگار مهر، محمد زارعی عصر چهارشنبه در بازدید از وضعیت تخلیه صید در بنادر صیادی شهر بوشهر اظهار داشت: به منظور نظارت بیشتر بر نوع و میزان آبزیان تخلیه شده در بنادر صیادی، بازدیدهای مستمر انجام میشود.
وی اضافه کرد: این فرآیند با حضور نماینده شیلات و در طول روز انجام خواهد شد تا از انتقال کل صید این شناورها به مراکز تخلیه صید در استان و ارائه آن به بازارهای محلی اطمینان حاصل شود.
رئیس شیلات شهرستان بوشهر بیان کرد: علیرغم اینکه نظارت بر حسن اجرای تخلیه و بارگیری آبزیان در بنادر و مراکز تخلیه صید از سال ۱۳۸۸ در قالب دستورالعمل ابلاغی از سوی شیلات کشور در بنادر صیادی استان اجرا شده است اما از این پس میزان صید تحویلی به تعاونیها و عاملین صید نیز بررسی خواهد شد.
جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت آبزیان
زارعی هدف از اجرای این طرح را جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت آبزیان در استان اعلام کرد و افزود: گرانی آلات و ادوات صید، وجود واسطههای زیاد در بازار آبزیان و قاچاق صید توسط برخی از شناورهای متخلف و در نتیجه کمبود آن در بازار از جمله عوامل گرانی آبزیان هستند که امیدواریم با اجرای این طرح این وضعیت بهبود یابد.
وی افزایش قیمت انواع ماهی از زمان تخلیه در بنادر تا تحویل به مصرف کننده واقعی را بیش از ۴۰ درصد عنوان کرد و گفت: در فرآیند عرضه آبزیان بیشترین سود به واسطهها میرسد و تولید کننده واقعی یا صیادان بهره کمتری از سود نهایی دارند.
رئیس شیلات شهرستان بوشهر افزود: این مورد ناشی از سنتی بودن فرآیند عرضه آبزی در استان و عدم گرایش به روشهای جدید از جمله استقرار بازار عرضه آبزیان در حاشیه بنادر صیادی و وجود لایههای مختلف واسطه گری در بازار است.
میزان تخلیه سالانه آبزیان در مراکز تخلیه صید استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار تن و مصرف سرانه آن ۲۰ کیلوگرم است که از میانگین کشوری ۶ کیلوگرم بیشتر است.
نظر شما