به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی کشوری صبح جمعه در نشست اندیشهورزی تخصصی حلقههای میانی حکمرانی مردمی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در سبک زندگی مورد توجه قرار نگرفته، موضوع «زندگی به سبک محلههای تئوری» است در این طرح نسبت به مدیریت محله توسط اعضای ساکن در آن منطقه اقدام شده و به نوعی کوچک کردن مدیریت شهری است که میتواند عاملی برای افزایش کیفیت زندگی در محلات شود.
به گفته این مقام مسئول، محله محوری همان رعایت حقوق همسایگی است که بخشی از زیست اجتماعی بوده البته تعابیر زیست اجتماعی باید در قوانین مدیریت شهری تغییر کرده و محله به عنوان مکانی که دارای تعبیر مشترکی برای ساکنان است، تعریف شود.
وی اضافه کرد: نباید از این موضوع غافل شد که منطقهای بودن، آفت خدمات شهری است و در این راستا اولویتهای تمدنی دوازدهگانه باید معرفی شده تا مسائل محیط همسایگی و چالشهای پیشرو برطرف گردد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی کشور عنوان کرد: مهمترین اولویتی که در طرح الگوی مدیریت شهری محله محور وجود دارد، موضوع محوریت قرار دادن فعالیت مساجد یا به عبارت دیگر مسجد محوری است زیرا مسجد به عنوان اصلیترین کانون تجمع مردم محله میتواند مکانی برای تصمیمگیری در خصوص امور محله با حضور حداکثری مردم باشد.
وی افزود: الگوی امنیتی شهر در حوزه محله سبب میشود مردم در سلامت باشند و اصطحکاک اجتماعی کمتری رخ دهد، شیراز پر از میراث فرهنگی است و میتوان با فعالیتهای محله محور زمینه معرفی آثار میراثی به جهان اقدام کرد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی تاکید کرد: بیماری مزمن آپارتمان نشینی یکی از اصلیترین مشکلاتی است که در جامعه رواج پیدا کرده از این رو فعالیتهای محله محور میتواند این بیماری مزمن را از بین برده و فعالیتهای اجتماعی در قالب محلات را افزایش دهد.
گفتنی است؛ این همایش به همت کمیته حلقههای میانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، استانداری فارس، اداره کل تبلیغات اسلامی فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و دبیرخانه گام دوم انقلاب اسلامی فارس برگزار شد.
نظر شما