به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا امیری در این خصوص اظهار داشت: هشتمین جشنواره ملی-تاریخی آئین سنتی پخت سمنو در آشتیان با حضور فرماندار شهرستان آشتیان، نماینده مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولین استانی و شهرستانی و حضور مردم شهرستان آشتیان برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان با تأکید بر اینکه جشنواره سمنو از سال ۹۷ به شماره ۱۷۳۴ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است گفت: هشتمین جشنواره ملی آئین پخت سمنو در مجموعه ورزشی تختی شهرستان آشتیان و در این جشنواره ۱۵ کارگاه پخت سمنو در این جشنواره حضور داشتند.
امیری با اشاره به اینکه هر سال این جشنواره در روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشتماه در مجموعه ورزشی تختی شهر آشتیان برگزار میشود افزود: تاکنون هفت دوره جشنواره سمنوپزان در این شهرستان برگزارشده است و این جشنواره با هدف حفاظت و پاسداری از میراث ناملموس کشور و به همت فرمانداری، اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، شورای اسلامی شهر و شهرداری آشتیان اجرا میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان گفت: در حالی که پخت سمنو در دیگر نقاط کشور عموماً در ایام نوروز برگزار میشود، اما در شهرستان آشتیان در تمام طول سال شاهد پخت سمنو هستیم که در نیمه اردیبهشتماه تا اوایل خرداد به اوج خود میرسد.
وی افزود: پخت سمنو در شهرستان آشتیان سابقه دیرینه دارد و از دیرباز کشاورزان پس از برداشت محصول و به شکرانه محصول خود، این سنت حسنه را برپا میکردند.
امیری تصریح کرد: این مراسم در سالیان نزدیک نیز در منازل مردم بهصورت خودجوش برگزار میشد و مردم با نام حضرت زهرا (س) این سنت حسنه را زنده نگه داشتهاند.
نظر شما