۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۵۵

سرپرست علوم پزشکی گیلان مطرح کرد؛

گیلان در آستانه قرارگیری در چالش جمعیتی

گیلان در آستانه قرارگیری در چالش جمعیتی

رشت- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به قرارگیری جمعیت این استان در مرز هشدار گفت: عدم رعایت درست و اصولی قانون حمایت از خانواده و برنامه‌های جوانی جمعیت ما را دچار چالش می کند.

محمدتقی آشوبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کشور ما از ابتدای انقلاب تاکنون از یک جمعیت جوان برخوردار بوده اما آمارها نشان می‌دهد که دچار مشکل شده‌ایم و جمعیت جوان کاهش یافته و سالمندی رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه گیلان جزو اولین استان‌های سالمند کشور است، افزود: نسبت سالمندی در کشور و گیلان به ترتیب ۹.۳ و ۱۵ درصد است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به رتبه دوازدهم این استان از لحاظ جمعیتی، بیان کرد: نرخ باروری در گیلان ۱.۰۳ درصد بوده و از نظر باروری در جایگاه سی ام قرار داریم.

آشوبی با اشاره به قرارگیری جمعیت گیلان در مرز هشدار، اضافه کرد: عدم رعایت درست و اصولی قانون حمایت از خانواده و برنامه‌های جوانی جمعیت، گیلان را در چاله جمعیتی فرو می‌برد.

وی از تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در گیلان خبر داد و افزود: ارائه آموزش‌های قبل و حین ازدواج به زوجین از وظایف مهم دانشگاه علوم پزشکی است تا بتوانیم نگرش فرزند کمتر را تغییر و نرخ باروری را افزایش دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه آموزش بهداشت و سلامت جنسی و باروری توسط ماماها در نظام شبکه بهداشت و درمان در حال انجام است، گفت: سمت و سو دادن و جهت دهی زوجین به سمت فرزندآوری در اولویت قرار گیرد.

آشوبی از مراجعه حدود ۳۰ هزار زوج نابارور به مراکز درمانی ناباروری گیلان خبر داد و اضافه کرد: یک مرکز درمان ناباروری در بخش دولتی و دو مرکز در بخش خصوصی داریم و سال گذشته ۲۹ هزار و ۶۷۰ زوج نابارور برای درمان و فرزندآوری به این مراکز مراجعه کردند.

وی با بیان اینکه کلیه اقدامات برای درمان ناباروری در مرکز دولتی تحت پوشش بیمه قرار دارد، افزود: بخش اعظم زایمان‌های طبیعی در بیمارستان‌های دولتی رایگان بوده و در بخش خصوصی نیز با ارائه تخفیفات لازم انجام می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به آمار بالای زایمان سزارین در استان، اضافه کرد: همکاران مامای کاردان و دوره دیده در نظام شبکه به مادران باردار آموزش می‌دهند تا یک زایمان طبیعی ایمن داشته باشند.

آشوبی با تاکید بر لزوم افزایش دسترسی زوجین به مراکز درمان ناباروری در شرق و غرب استان، بیان کرد: در حال حاضر ۸۰۰۰ مادر باردار داریم که تحت مراقبت ۵۳۳ ماما قرار دارند؛ ۳۵۸ ماما در بخش دولتی و ۱۷۵ ماما در بخش خصوصی مشغول ارائه خدمت هستند، این در حالی است که باید به ازای هر ۱۵ مادر باردار یک ماما داشته باشیم.

کد خبر 5779564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • هموطن گیلانی IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۴
      12 0
      اقای خوش تیپ مشکل ما اموزش زاد و ولد نیست مشکل پولی داریم شما به جای اموزش جوانان درمان ناباروری رو برای خانوادها صفر کنید خیلی ار عهده هزینه بر نمیان برید از کشورهای دیگه یاد بگیرید برای تشویق فرزند اوری چه هزینه ایی میکنند از ماه اول بارداری تا ۷ سالگی همه چیز رایگان حرف زیاد که اینجا نمیگنجه...
    • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۴
      4 0
      مامشکل پول و هزینه داریم.اینوحل کنین.وگرنه کی بدش میاد بچه بیاره
    • ارشد IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۴
      4 0
      سلام عزیزان.. خداییش بیمارستانها مفت عمل میکنن.. مگر میشود از پس هزینه سنگین بیمارستانها و کلنیکهای نازایی برآمد..از این طرف دولت میخواد جمعیت زیاد بشه از طرفی هیچ حمایتی انجام نمیشه..واقعا کسی که این راه رو نرفته نمیدونه چه هزینه سنگینی داره..
    • هانی IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
      3 0
      با این همه هزینه های سر سام اور از دوران بارداری گرفته تا زایمان که هیچ حمایتی از خانواده ها نمیشه کی بچه دار میشه ما هم شدیم اشتباه کردیم موقع وام فرزند هم که اونقدر اذیت کردن بیخیال وام گرفتن شدیم
    • بهار IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
      0 0
      بچه آوردن دراین کشور حرام مطلق است ماکه اجدادمان واسمون اموال گذاشتند بازنمیتونیم از پس شکممون بربیام جان میکنیم مالی که سند مالکیت خریداری شده داریم به خاطر کثافت دستگاه قضا نمیتونیم متصرفهای غیرقانونی رو ازملکمون بیرون کنیم امنیت مالی وجانی نداریم چرایه بدبخت اضافه کنیم