۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۱۹

در نشستی که به همت تبیان برگزار شد مطرح شد

خروج از سیاهچاله جمعیتی غیرقابل جبران است

خروج از سیاهچاله جمعیتی غیرقابل جبران است

به گفته سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت خروج از سیاهچاله جمعیت غیرقابل جبران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست علمی واکاوی نسبت رسانه با جوانی جمعیت که به همت مؤسسه تبیان برگزار شد صابر جباری فاروجی سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: ۱۰ درصد جمعیت ما سالخورده هستند و شتاب کشور ما در موضوع سالخوردگی جمعیت با هیچکدام از کشورهای دنیا قابل مقایسه نیست.

وی افزود: اگر تدبیری نکنیم و نتوانیم نرخ رشد جمعیت را جبران کنیم در سیاهچاله جمعیت قرار خواهیم گرفت که جبران آن زمان زیادی می‌برد و یا حتی می‌توان گفت غیر قابل جبران است‌.

جباری فاروجی بیان داشت: افزایش سن ازدواج و ثبت میزان ازدواج در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرده است.

وی در این نشست درباره فرزند کمتر زندگی بهتر و… از این قبیل گزاره گفت: این گزاره مربوط به موضوع سلامتی نیست، بلکه فرهنگی عمومی است؛ منتها در دروه تنظیم خانواده، وزارت بهداشت آمد و این را اجرا کرد از دستگاه‌های دولتی و سازمانی و.. در اختیار بود تا این سیاست را اجرایی بکنند.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: متأسفانه در آن دوره باید بپذیریم با توجه به این گزاره نادرست به بخشی از اقشار جامعه ظلم کردیم و گفتیم فرزند سوم به بعد بیمه نمی‌شوند و اگر هم فرزند می‌خواستند برای هزینه مسئله داشتند.

وی بیان داشت: مورد اول گزاره سن بارداری که زیر ۱۸ و بالای ۳۵ پر خطر است باید اصلاح شود و واژه پر خطر نباید استفاده شود از نظر علمی و پزشکی منع سن برای بارداری نداریم.

جباری فاروجی افزود: واژه سازی کردند که بارداری حتماً باید با برنامه‌ریزی قبلی باشد که بیشتر در رسانه‌ها واژه سازی شده بود؛ که باید اصلاح شود که اگر هم بدون برنامه‌ریزی باشد مشکلی برای مادر و جنین پیش نمی‌آید و فقط مادر نیازمند مراقبت بیشتر است.

وی بیان داشت: مورد بعدی که عمومی شده؛ این است که باید بین موالید ۳ تا ۵ سال فاصله باشد که منطقی است ولی اگر به هر دلیلی زیر ۳ سال اتفاق افتاد، خطر جدی مادر و کودک فعلی و جنین را تهدید نمی‌کند.

این مقام مسؤول افزود: اگر مادری بیمار باشد و می‌خواهد اقدام به فرزند آوری کند آن را منع نمی‌کنیم مگر در مادرانی که بیماری جدی دارند و بارداری جان او را به خطر اندازد منع می‌کنیم. مادران در قبل بارداری حین و بعد آن نیازمند مراقبت بیشتری هستند.

کد خبر 5779759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha