بیژن ایرج در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیماری دیابت ارتباط مستقیمی با تغذیه دارد و امروزه به علت شیوع چاقی در کودکان، افزایش دیابت تیپ دو را در بین آنها شاهدیم.
وی افزود: در صورت تشخیص زودهنگام دیابت تیپ دو بویژه در شش ماهه اول از ابتلاء و کاهش ۱۰ درصد از وزن در این دوران، احتمال بهبود کامل بیماری در مبتلایان وجود دارد.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تأثیر داروها بر افزایش طول عمر بیماران خبر داد و گفت: احتمال دارد که با یک دارو بتوان طول عمر مبتلایان به دیابت را افزایش داد که نیاز به افزایش و بروزرسانی اطلاعات پزشکان در خصوصی اثر داروها بر کیفیت زندگی بیماران است.
وی ازآموزش تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت به ۸۰۰ پزشک عمومی خبر داد و افزود: این طرح بعنوان بزرگترین طرح و دوره آموزشی دیابت در کشور معرفی کرد که پزشکان در ۸ گروه تقسیم بندی و در ۵ کارگاه آموزشی شرکت خواهند کرد، افزود: شرکت در دورههای آموزشی حضوری و مجازی اجباری است و شرکت کنندگان پس از گذراندن کامل دوره آموزشی و قبولی در آزمونهای مربوطه، گواهی پایان دوره را دریافت میکنند.
ایرج از استقبال خوب پزشکان از این دوره آموزشی خبر داد و و ابراز امیدواری کرد که دورههای مشابه برای سایر پزشکان عمومی و همچنین در موضوعات متفاوت جهت توانمند سازی بیشتر پزشکان عمومی برگزار گردد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: این دوره آموزشی از فروردین ماه آغاز و تا شهریور ماه ادامه دارد که در طول برگزاری دوره، فراگیران ضمن دریافت امتیاز بازآموزی هر کدام از جلسات در ۳ امتحان حین دوره به منظور ارزیابی آموختههای دوره شرکت مینمایند.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اظهار اینکه دوره جامع آموزش تشخیص، درمان و مدیریت بیماری دیابت ویژه پزشکان عمومی زمینهای برای پزشک خانواده است، گفت: تلاش شده که مطالب آموزشی به صورت مبسوط از طریق سامانه مدیریت یادگیری پیش از جلسات در اختیار فراگیران قرار گیرد و در کارگاههای حضوری پاسخ سوالات، نکات مهم مطالب آموزشی، ارائه نمونههای بالینی و مهارتهای مورد نیاز ارائه شود.
وی با بیان اینکه در حوزه تشخیص بیماری دیابتی مشکلی نداریم، گفت: دیابت شایعترین بیماری متابولیک در دنیا است که دانش و علم پزشکی در حوزه درمان بیماری دیابت در حال بروز رسانی است و هر روز داروهای جدیدی کشف میشود که باعث سرگردانی پزشکان شده و نیاز به برگزاری دورههای مداوم آموزشی برای ارائه آخرین اطلاعات پزشکی است.
ایرج خاطرنشان کرد: بیش از ۱۴ درصد جمعیت اصفهان مبتلا به بیماری دیابت هستند که معادل ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر از مردم اصفهان است اما تنها ۱۸۰ هزار نفر آنها شناسایی و به عنوان بیمار دیابتی ثبت شدهاند.
وی تصریح کرد: تاکنون مطالعهای در این خصوص که بیماری دیابت پس از شیوع و بحران کرونا افزایش یافته است، انجام نگرفته است.
نظر شما