به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ظهر امروز (چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه) در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: یکی از پروژههایی که امروز کلید خواهد خورد افتتاح فاز اول پروژه فیبر نوری است که در فاز اول این پروژه، تحت پوشش قرار گرفتن سه میلیون خانوار در حدود صد شهر رقم خواهد خورد.
وی افزود: در این فاز، بیش از ده شهر، بالای هفتاد درصد تحت پوشش قرار گرفتند و از امروز خدمات دهی در این شهرها آغاز میشود.
زارع پور تصریح کرد: برنامهریزیها در راستای این است که تا پایان سال هشت تا ده میلیون خانوار از بیست میلیون خانواری که وعده داده بودیم تحت پوشش قرار بگیرند و این خبر بسیار خوبی است.
شبکه فیبر نوری زیرساخت توسعه کشور در چند دهه آینده است
وی با تاکید بر اینکه توسعه شبکه فیبر نوری اینترنت ثابت زیرساخت توسعه کشور در چند دهه آینده است، بیان کرد: با توجه به اینکه سرویس داخلی یا خارجی میخواهند در کشور فعالیت کنند اگر در کشور شبکه پرسرعت و با کیفیت نداشته باشیم، این امکان میسر نخواهد بود.
زارعپور بیان کرد: با این کار ظرفیت ارتباطات ثابت کشور و کیفیت آن به میزان قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند و از سوی دیگر منجر به افزایش کیفیت و سرعت ارتباطات همراه خواهد شد.
زارع پور عنوان کرد: توسعه شبکه فیبر نوری بار را از روی ارتباطات همراه برمیدارد؛ با توسعه شبکه فیبر نوری در همه شهرها و روستاهای کشور، بیتی اسها و آنتنهای ارتباطات سیار از این طریق به شبکه متصل میشوند که میتوانند حداکثر سرعتی که در استانداردها آمده را به مردم ارائه دهند.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات این طرح را به شکل شفاف در معرض قضاوت عمومی قرار داده است، اظهار کرد: مردم میتوانند از طریق پایگاه اینترنتی IRANFTTX.IR نقاط تحت پوشش را ببینند و اگر محل زندگی آنها تحت پوشش این شبکه بود، در همان پایگاه درخواست خود را برای استفاده از آن ثبت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری اینکه اپراتورها مکلف هستند ظرف یک ماه این سرویس را برای مردم فراهم کنند، عنوان کرد: اگر محله مورد نظر تحت پوشش فیبر نوری نیست، اپراتورها موظف هستند برنامه زمانبندی برای تحت پوشش قرار گرفتن آن را ارائه دهند.
تلاش برای تکمیل طرح پوشش فیبر نوری در سه سال آینده
وی طرح پوشش فیبر نوری منازل و کسب و کارها را طرحی بزرگ و ملی برشمرد و گفت: این طرح نیازمند حجم بسیار زیاد کار اجرایی است. از مردم ساکن در شهرهایی که هنوز تحت پوشش این شبکه قرار نگرفتهاند، میخواهیم صبور باشند. در حالت عادی اجرای این طرح حداقل هفت تا هشت سال طول میکشد اما وزارت ارتباطات میخواهد در سه سال آینده این امکان را برای همه مردم فراهم کند.
زارعپور در پایان گفت: به مردم قول میدهیم این وزارتخانه و اپراتورهای ارتباطی تلاش خود را به کار ببندند تا این کار به سرعت در کشور انجام شوند. تاکنون هشت شرکت پروانه لازم را برای همکاری دریافت کرده و در سراسر کشور کار را آغاز کردهاند.
نظر شما