به گزارش خبرگزاری مهر، نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون قرآن و عترت، رئیس و نمایندگان دستگاههای عضو این ستاد برگزار شد.
«محمدمهدی اسماعیلی» در این نشست با اشاره به برکات حضور فرزندان حضرت موسیبن جعفر (ع) در ایران، اظهار کرد: امروز سادات بر چشم و دل مردم ایران و مورد تکریم و تعظیم آنها هستند. بزرگداشت مقام حضرت فاطمه معصومه (س) و دیگر امامزادگان عظیمالشان و نیز بزرگداشت سالروز ولادت امام رضا (ع) از اتفاقات مبارک دهه کرامت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در مجموعههای مختلف این وزراتخانه نگاه ویژه به تعظیم آلالله (ع) را دنبال میکنیم، گفت: تلاش داریم در دهه کرامت به این نگاه جدیت و قوت بیشتری ببخشیم.
وی با تاکید بر لزوم هماهنگی دستگاههای عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای برگزاری باشکوه برنامههای این ایام، تصریح کرد: در بخشهای مختلف ظرفیتها و امکانات مطلوبی وجود دارد که بعضاً به دلیل نگاه جزیرهای بخشی از جامعه از این استعدادها محروم میشوند لذا این قسم نشستها باید فرصت استفاده از امکانات بینبخشی را تسهیل کند.
اسماعیلی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه در دولت مصوب شده که امکانات به ویژه در حوزه فرهنگ حبس نشود، ابراز کرد: این قانون را در صحن مجلس نیز مطرح به عنوان قانونی دولتی دنبال میکنیم.
وی با اشاره به تأکید رئیس جمهور برای هموار کردن زمینه فعالیتهای فرهنگی در استانها، اضافه کرد: سال گذشته در ستاد بزرگداشت دهه کرامت اشاره کردم ظرفیت عظیمی در دستگاههای عضو این ستاد وجود دارد. در کشور نزدیک به ۱۲۰ هزار مدرسه و حدود هشت هزار بقعه متبرکه و بالغ بر ۷۰ هزار باب مسجد داریم که ظرفیت مهمی محسوب میشوند. اما همه ظرفیت این شبکه در خدمت انتقال مفاهیم دینی نیست چون برخی مساجد امام جماعت ندارند و یا در طول روز فعالیت لازم را ندارند.
مشکل ما مدیریت است نه بودجه و امکانات
اسماعیلی تأکید کرد: رسالت مهم دولت این است که این ظرفیتها را فعال کرده و در اختیار جریان عمومی فرهنگی کشور قرار دهد. ما نه در بودجه و نه در امکانات مشکل نداریم مدیریت مسئله اول ما است. این حجم فعالیت فرهنگی متعدد به ندرت مشکل دارند. در دهه ۶۰ همه آموزشهای فرهنگی هنری در مساجد ارائه میشد حتی نمایش فیلم و اجرای تئاتر و سرود و آموزش قرآن و خوشنویسی و...
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امروز بچههای ما در مسجد حضور لازم را ندارند که باید آسیب شناسی شود از میان حدود ۸۰ هزار باب مسجد، تقریباً بین ۳۰ تا ۳۵ هزار باب فعال هستند. جبهه فرهنگی انقلاب آماده است و باید از آن بهره برد. دشمنان دائم این فرضیه را تبلیغ میکنند که ما دچار انقطاع نسلی شده ایم در حالی که اینها بیشتر القایی است چون وقتی پای عمل در میان باشد این بچهها پای ارزشهای اسلام و انقلاب و امام و رهبری ایستاده اند. اینها جشنوارهها و فعالیتهای فرهنگی نظام را رونق داده و پیش میبرند مثل شرکت بیش از یک میلیون اثر در جشنواره کتابخوانی رضوی در سال گذشته!
وی تأکید کرد: بر ما متولیان فرهنگ فرض است که از نگاه جزیرهای پرهیز کنیم و امکانات را در اختیار یکدیگر قرار دهیم. ما باید از موانع خودساخته عبور کنیم وگرنه نمیتوان توقع توفیق و کامیابی داشت.
روحانیت ظرفیت بالقوه نهضت بازگشت به مسجد است
اسماعیلی با اشاره به طرح نهضت بازگشت به مسجد در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در مسجد همه چیز برای این نهضت مهیا است، در حوزههای علمیه دهها هزار روحانی فاضل داریم که میتوانند امام مسجد و محل رجوع مردم باشند و صفوف ایمان و اراده الهی را شکل داده و مشکلات فرهنگی را در جامعه حل کنند.
وی با بیان اینکه مسجدمحوری به پیشتازی روحانیت و حضور جوانان نیاز دارد، ابراز کرد: این دهه تمرین خوبی برای دستگاههای فرهنگی در مسیر همافزایی است. برای مثال دهها هزار ورزشگاه در سطح کشور هستند که ظرفیت فعالیت فرهنگی را نیز دارند. در دهه کرامت که مشحون از مناسبتهای زیبا است باید به این سمت حرکت کنیم.
اسماعیلی با اشاره به ابتکار جمهوری اسلامی در خلق اندیشه دهه کرامت با ابتناء به نگاه امامین انقلاب، تصریح کرد: امام خمینی (ره) به خوبی از بزنگاهها و مناسبتهای مذهبی بهره گرفته اند و این ابتکار جمهوری اسلامی است. این میراث در اختیار ما است لذا هیچ عذر و بهانهای در کوتاهی در استفاده از این امکانات نیست.
وی با اشاره به تلاشهای دشمن برای منفعل کردن ما با فعالیتهای رسانهای و تبلیغی، ابراز کرد: از پیش از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تلاش بر آن بود که این حرکت فرهنگی را نزد مردم منفعل جلوه دهند اما بازدید حدوداً سه ساعته مقام معظم رهبری و نظرات ایشان، واقعیت امر را بازگو کرد پیش از آن نیز نمایشگاه بین المللی قرآن توانست خوش بدرخشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر استفاده حداکثری از فضای دهه کرامت، بیان کرد: امروز دنیا تشنه شنیدن این معارف است اگر وقت بگذاریم و از ظرفیتهای مان بهره بگیریم میتوانیم همه دنیا را بهره مند کنیم. امید است در این دوره از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوان گامهای مؤثری برداشت.
جدیت وزارت فرهنگ در امور دینی
علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به جدیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیگیری فعالیتهای دینی و مرتبط با دین و قرآن در دولت انقلابی، بیان کرد: باید برای دهه کرامت به قلههای مرتفعتر دست بیابیم و به هجرتهای دولت ساز و تمدن ساز و حکومت ساز فرزندان حضرت موسیبن جعفر (ع) بپردازیم. خوب است به نظریه هجرت که در آیات ۷۲ تا ۷۵ انفال بیان شده و بسیار خواندنی است در این ایام بپردازیم به ویژه آنکه امام رضا (ع) با هجرت خود جلوههای تمدنی را به شرق توسعه دادند و ما مدیون فرزندان حضرت موسی بن جعفر (ع) هستیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی در حدوث و بقا مدیون دو حوزه علمیه قم و مشهد است که به برکت بارگاه مطهر امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) بنا شده اند.
وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به جامعه دختران در دهه کرامت، گفت: در انقلاب حضرت موسی (ع) چهار زن یعنی مادر و خواهر ایشان، حضرت آسیه (س)، همسر فرعون و دختر شعیب همسر حضرت موسی (ع) نقش کلیدی داشته اند اما متأسفانه این نقشها در جنگ روایتها بیان نمیشود؛ به تصریح علامه طباطبایی (ره) اگر شجاعت خواهر موسی (ع) نبود باقی اتفاقات ابتر میماند!
وی اضافه کرد: ما نقش دختران و مادران و خواهران را روایت نمیکنیم دعوای زن زندگی آزادی دعوای زنان و مردان نیست بلکه دعوای زن با دو روایت است: زن اسلامی و زن غربی؛ اگر در زمین گفتمانی دیگر بازی کنیم، میبازیم باید روایت خودمان را داشته باشیم. در کتاب شریف کافی برای دختران بابی جدا آمده و روایات جالبی را درباره فضائل دختران بیان میکند.
معاف اضافه کرد: در مناسبات ارتباطی دولت با مردم باید تعبیر کرامت و خدمت کریمانه را بُلد کنیم دهه کرامت را به مجموعه برنامههای عاطفی هنری و فرهنگی تقلیل ندهیم، این مقدمه واجب است اما خیلی از اوقات این رویکرد تقلیلگرایانه سبب سکولاریسم پنهان میشود باید در برنامههای مهدوی، امام رضایی و قرآنی رویکرد انقلابی تمدنی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز این شجره طیبه دهه کرامت باید ثمر بدهد و در خدمت انقلاب قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: هیچ زمان همچون امروز فعالیتهای فرهنگی مثل نمایشگاه کتاب مورد تقدیر و تجلیل تفصیلی مقام معظم رهبری نبوده است. اکنون وقت انجام کارها و اجرای طرحهای بزرگتر است.
برگزاری مردمیتر جشنهای دهه کرامت
حجت الاسلام «کمالالدین خداداده» نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات متعدد و تشکیل اتاقهای فکر با حضور دستگاههای عضو، اظهار کرد: در این جلسات کوشیدیم شیوه نامه بزرگداشت دهه کرامت را تدوین کنیم.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور اضافه کرد: با همان رویکردی که نظام جمهوری اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش آفرینی بیشتر مردم را دنبال میکند جشنهای امسال دهه کرامت مردمیتر برگزار میشود تا جریان فرهنگی هنری در اقصی نقاط کشور ماندگارتر و اثرگذارتر باشد.
وی تاکید کرد: همه همّ و غم کارگروه تشکلهای مردمی ستاد بزرگداشت دهه کرامت این است که محور کار با اعتاب مقدس یعنی آستان های مقدس رضوی، احمدی (شاهچراغ)، فاطمی (حرم حضرت معصومه (س)) و عبدالعظیم حسنی (ع) باشد لذا تلاش شده فعالیت همه دستگاههای فرهنگی با این رویکرد گره بخورد تا جریان سازی مردمی به شکل صحیح رقم بخورد.
حجت الاسلام خداداده با اشاره به تشکیل کارگروههای تخصصی ستاد بزرگداشت دهه کرامت، خاطرنشان کرد: کارگروه مردمی ستاد با عضویت دستگاههای فرهنگی و محوریت آستان قدس رضوی، کارگروه محتوایی با راهبری آستان مقدسه حضرت فاطمه معصومه (س) و استفاده از ظرفیت حوزه علیمه قم، کارگروه هنری با محور بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و کارگروه بین الملل ستاد با محوریت مجمع جهانی اهل بیت (ع) کار را پیش میبرند.
در ادامه این نشست نمایندگان برخی از دستگاههای عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت به تشریح برنامههای تدارک دیده شده برای این ایام مبارک پرداختند.
گفتنی است، رونمایی از پوستر دهه کرامت ۱۴۰۲ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پایان بخش این نشست بود.
نظر شما