به گزارش خبرنگار مهر، سردار بابا احمدی صبح یکشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: در سال ۹۹ مقام معظم رهبری فرمودند" برای اعتلای بسیج طرحی را ارائه کنید" که در همین راستا هیأتی تشکیل و آغاز به نوشتن این طرح کردند.
وی تصریح کرد: با این نگاه که همه ملت ایران به جز کسانی که دستشان زیر سنگ دشمن بوده بسیجی هستند طرح اعتلای بسیج آغاز شد.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور ادامه داد: این طرح سند ده سالهای بوده که در بسیج و سپاه با مدیریت و راهبری فرمانده کل سپاه سردار سلامی و همت و تلاش و تدبیر فرمانده بسیج سردار سلیمانی محیا شد و بعد از رفت و برگشتهای متعددی در نهایت در اسفندماه سال ۹۹ به تصویب مقام معظم رهبری رسید.
بابا احمدی با بیان اینکه وقتی سندی از جانب فرمانده کل قوا به نیروهای مسلح ابلاغ میگردد به فرمان تبدیل میشود، افزود: بنابراین با ابلاغ فرمان امام مسلمین و فرمانده معظم کل قوا این فرمان اعتلای بسیج را دریافت کردیم.
وی بیان داشت: این طرح چند مأموریت اصلی دارد که در بسیج مساجد و محلات کشور افتخار پیدا کردیم این مأموریتها را دنبال کنیم.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور با اشاره به اینکه تعداد پایگاههای مقاومت بسیج در سطح کشور قریب به ۵۹ هزار پایگاه است، افزود: رویکرد این پایگاهها این بوده که تبدیل به پایگاهها بسیج مسجد محور شوند.
بابا احمدی ادامه داد: هر چند اکثر این پایگاهها در مساجد و یا بقاع متبرکه مستقر هستند و یا اینکه فعالیت خود را در مساجد انجام میدهند اما رویکردی که در گذشته خطایی بوده که خارج از مسجد برای برخی از پایگاهها مکانها و بناهایی ساخته شد، این پایگاهها دوباره به مساجد بر میگردند.
وی با بیان اینکه در فرمان اعتلای بسیج روی تشکیل پایگاههای بسیج در تراز بیانیه گام دوم انقلاب تأکید شده است، یادآور شد: این پایگاهها باید مسجد محور عمل کنند.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور اضافه کرد: در موضوع مسجد طرح اعتلای بسیج در واقع اولین سندی بوده که مقام معظم رهبری در مورد مسجد تکلیفی را برای بسیج معین فرمودند مبنی بر اینکه بروید مساجد خاموش و مهجور را احیا و مساجد نیمه فعال را فعال و مساجد فعال را پیشران و تمدن ساز کنید.
بابا احمدی بیان داشت: بر همین اساس روی کمیت و کیفیت نمازگزاران هم باید تلاش شود تا بتوانیم در مساجد شاهد حضور پرشور جوانان و نوجوانان باشیم.
وی وضعیت امروز مساجد کشور را وضعیت خیلی خوبی ندانست و گفت: تقریباً از ۶۵ هزار مسجدی که متعلق به تشیع در کشور بوده متأسفانه ۵۷ درصد از مساجد خاموش بوده یعنی در حال حاضر ۳۹ هزار مسجد در کشور فاقد امام جماعت هستند که خراسان جنوبی نیز از این نظر مستثنا نیست.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور ادامه داد: تلاش داریم این مساجد را با تأمین امام جماعت احیا کنیم اما آنچه اهمیت دارد هم افزایی و همراهی با دستگاههای متولی امر مسجد و محله در این زمینه است.
بابا احمدی با اشاره به اینکه دستگاههای متولی امر مسجد در قالب میثاق نامههایی که در کلان کشور تنظیم شده هماهنگ میشوند، بیان داشت: این هم افزایی در قالب قرارگاهی صورت میپذیرد.
وی از احیا ۱۱۶۳ مسجد خاموش در سطح کشور با تأمین امام جماعت در طی سال گذشته خبر داد و گفت: امام مسجد باید امام محله شود و نباید تنها امام جماعت مساجد صرف اقامه نماز را در مساجد را بر عهده داشته باشند بلکه باید بتواند تمام محله را پوشش دهند.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور با بیان اینکه تحقق جامعه اسلامی از دیگر تکالیفی بوده که رهبری نسبت به آن فرمانده داده و ما باید از آن اطاعت کنیم، افزود: برای تحقق جامعه اسلامی باید محلههایمان اسلامی شود لذا ۵۰ هزار محله اسلامی در فرمان اعتلای بسیج در بازه زمانی ۱۰ ساله تکلیف شده تا این ۵۰ هزار قرارگاه محله اسلامی را در سطح کشور شکل دهیم.
بابا احمدی ادامه داد: این قرارگاهها مسجد محور و با محوریت ائمه جماعات باید بوده و با نگاه امام محله صورت پذیرد.
وی گفت: این اتفاق سال گذشته رقم خورده و ۱۱ هزار و ۳۳۰ محله در طی سال گذشته هدف گذاری شدند که قریب به ۱۱۱ در استان خراسان جنوبی هدفگذاری شده است.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور با اشاره به اینکه امسال نیز ایجاد ۷۴ قرارگاه محله اسلامی در خراسان جنوبی هدفگذاری شده و در سطح کشور نیز به ۱۹ هزار و ۲۰۰ محله افزایش مییابد، یادآور شد: تشکیل ۵۰ هزار قرارگاه محله اسلامی در بازه زمانی ۱۰ ساله تکلیف شده که به جهت اهمیت موضوع در ۵ ساله اول ۴۰ هزار محله مورد هدف است.
بابا احمدی بیان کرد: این قرارگاهها در مساجد با محوریت ائمه جماعات و عضویت نخبگان، متنفضین و معتمدان محله تحت عنوان قرارگاه تحول محله شکل میگیرند و چون بر اساس نظام امام و امت پایهریزی شده یک کانال ارتباطی پاک و مطهری بوده که از امام مسلمین جریان پیدا میکند و به محله میرسد.
وی با بیان اینکه نظام احصاء مسائل محله در این قرارگاه تشکیل که در واقع در قالب شناسنامه محله این مشکلات جمع آوری میشوند، متذکر شد: اطلاعات قریب به ۱۲ هزار محله در راستای تشکیل این قرارگاه جمع آوری و در سامانه ثبت شده است.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور ادامه داد: این نظام مسائل اعم از مسائل علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و غیره میباشد که در این راستا ۶۱ شاخص تعریف شده است.
بابا احمدی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیتهای محله برای رفع مسائل آن گام دوم وظایف این قرارگاهها است، بیان کرد: همچنان که رهبری فرمودند بسیج مظهر مردم سالاری اسلامی است بر این اساس بسیج ظرفیتهای مردمی را پای کار آورده و بر این اعتقاد هستیم که باید سرچشمههای مردم بجوشد و نباید خشکانده شود بنابراین همه ظرفیتهای مردمی پای کای میآیند تا برای حل مسائل احصا شده راه حل اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی صورت گرفته و در استانهای هرمزگان، سمنان، اصفهان، مازندران و قم امتحانی اجرا شده که موفق آمیز بوده و تکثیر میشود، اضافه کرد: این قرارگاهها هم با عنوان قرارگاهها حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شدهاند.
معاون بسیج مساجد و محلات کشور ادامه داد: برخی از مشکلات محله با ظرفیتهای مردم قابل حل نبوده و باید از ظرفیتهای دستگاهی که در کنار مساجد قرار گرفتهاند استفاده شود.
بابا احمدی خاطرنشان کرد: امیداست با اسلامی کردن محله بتوانیم به جامعه اسلامی سوق پیدا کرده و آماده ظهور امام زمان باشیم.
نظر شما