۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۱۶

مهر بررسی می کند؛

عبور ۱۵ میلیون تن کالا از طریق خط ریلی رشت_آستارا

عبور ۱۵ میلیون تن کالا از طریق خط ریلی رشت_آستارا

ابر پروژه رشت- آستارا پس از ۲۰ سال ساخته خواهد شد و قرار است ۱۵ میلیون تن کالا سالانه از این مسیر عبور کند.

به گزارش خبرنگار مهر، راه آهن رشت- آستارا حلقه تکمیلی کریدور شمال- جنوب محسوب می‌شود که از آن به عنوان پل ارتباطی کشورهای اروپایی با اقیانوس هند و خلیج فارس یاد می‌شود. همچنین ارتباط کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه از طریق ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا از طریق تکمیل این خط ریلی امکان پذیر می‌شود.

اما مزایای اقتصادی این خط آهن که مربوط به حمل بار و مسافر می‌شود چیست و تا چه اندازه اهمیت دارد؟ بر اساس اعلام بخشی از جزئیات قرارداد ساخت این خط آهن که روز چهارشنبه به امضای مقام‌های تهران و مسکو رسید، راه‌آهن رشت- آستارا که قرار است سه ساله ساخته شود، در سال نخست بهره‌برداری امکان جابه‌جایی ۱۰ میلیون تن حمل بار را دارد و در بُعد مسافری نیز در سال نخست می‌تواند تا یک میلیون مسافر را در سال جابه‌جا کند و بر این اساس سالیانه ۲۰ میلیارد دلار برای ایران درآمدزایی داشته باشد.

مذاکرات خط ریلی رشت- آستارا با کشورهای دیگر

علی ضیایی، کارشناس حمل و نقل درخصوص خط ریلی رشت- آستار به خبرنگار مهر گفت: خط ریلی رشت- آستارا سالیان زیادی است که مورد مذاکره قرار دارد وکشورهای مختلفی منتظر احداث این خط بوده‌اند.

وی در ادامه افزود: طی سال‌های مختلف برای احداث این خط ریلی با کشورهای مختلف مذاکره شد.

وی درخصوص مذاکرات صورت گرفته از سوی آذربایجان و بدعهدی‌های آذربایجان گفت: برای احداث این خط با چین، ایتالیا، آذربایجان و روسیه مذاکراتی صورت گرفت بعداز برجام قرار بود که آذربایجان هزینه نصف خط ریلی یعنی حدود ۵۰۰ میلیون دلار در این خط سرمایه گذاری کند اما دولت باکو بدعهدی کردند و این کار صورت نگرفت.

شروع کار خط ریلی رشت – آستارا با سرمایه گذار داخلی

این کارشناس حمل و نقل در ادامه افزود: احداث این پروژه با سرمایه داخلی آغاز شدو پیشرفت خط در حال حاضر حدود ۴ درصد است.

۱۵ میلیون تن سالانه جابه جایی کالا از روسیه به تهران و بالاعکس

وی در پایان بیان کرد: احداث این خط به خودی خود منافع اقتصادی- سیاسی ژئوپلتیک زیادی دارد هم برای ایران و هم برای روسیه هرچند روس‌ها مشتاق تر بودند به خاطر محدودیت‌هایی که در جنگ اوکراین به وجود امد و کف ۱۵ میلیون تن را برای عبور از این خط درخواست کردند و به نظر می‌رسد که ایران هم روی ۱۵ میلیون تن پیمان ببندند که این ۱۵ میلیون تن سالانه حتماً از ایران رد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از امضای موافقت نامه راه آهن رشت- آستارا حلقه مفقوده کریدور شمال- جنوب پس از ۲۳ سال ساخته می‌شود. پیش از این مسیر ریلی قزوین- رشت که از لحاظ محل اجرا و عبور از کوه‌های البرز و پیچیدگی مهندسی، یک ابر پروژه عمرانی بود، در سال ۹۷ افتتاح شد. طولانی‌ترین پل ریلی و سخت‌ترین بخش کریدور شمال- جنوب کشور در این مسیر واقع شده و برای احداث آن ۲۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری و خاکریزی و افزون بر یک‌هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و در زمان بهره‌برداری (سال ۹۷) با قیمت‌گذاری روز، حدود پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

کد خبر 5787041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      1 1
      پروژه ایی که حداقل ۳سال دیگه تمام میشه از الان صحبت از درامد ۲۰ میلیارد دلاری میکنند کسی به فکر فقر مردم نیست
    • سيدمرتضي ناصريان IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      1 1
      با سلام - متن داراي اشكالات عددي و نگارشي است و برخي عبارات واضح نيست و معلوم نيست درآمد 20 ميليرد دلاري چگونه فراهم شود؟
    • محمودی US ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      3 0
      تخریب محیط زیست وصرف هزینه‌های کلان که عایدی چندانی ندارد. درآمدهای گفته شده اغراق آمیز است
    • عظیم زادگان IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
      1 0
      با توجه به مسیرش فقط به درد همون روس‌ها میخوره هیچ منفعتی برای مردم اون منطقه نداره و جنگل رو هم ازبین میبره