خبرگزاری مهر، گروه استانها: امین ولیان*: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور که چندی پیش بدون حضور سمنهای فعال شهرستان و بسیاری از خبرنگاران این عرصه بازدیدی از شاهرود و برخی پاسگاههای محیط زیست منطقه داشته از اهمیت سمنها سخن گفت و از آنها و خبرنگاران خواست که به تقویت مطالبه گری پرداخته و هیچ نگران شکایت از جانب محیط زیست نباشند اما به نظر میرسد درباره این اظهار نظرها باید چند نکته را نیز بیان کرد:
یک: اگر چنانچه شما به گفته خود ایمان داشتید هرگز سفر به شهر شهره فعالان محیط زیستی و خبرنگارانش را بدون حضور آنها رقم نمیزدید و فرصت بیان مطالبات را فراهم میساختید.
دو: اگر فعالان محیط زیست و خبرنگاران این عرصه از شکایت و طرح آن واهمه داشتند هرگز به این عرصه ورود نمیکردند، این هشدار زیبنده آنانی نیست که مطالبات خود را تماماً مستند، علمی و محکمه پسند ارائه میکنند، جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود و دبیر این مجموعه پنج بار به دادگاه و دادگاههای تجدید نظر کشانده شدند و هربار سربلند و سرفراز همچو کوه شاهوار که از آن دفاع مینمودند بیرون آمدند.
سه: هشدار جنابعالی در مورد عدم نگرانی بابت طرح شکایت از سوی محیط زیست، یعنی آنکه آنقدر جایگاه محیط زیست تنزل پیداکرده که به جای پشتوانگی سمنها و خبرنگاران در هر طرح دعوا و شکایت، خود را روبروی مطالبات آنها میداند.
چهار: مدیرکل و رؤسای ادارات زیرمجموعه خود را که ترس مواجهه با فعالان محیط زیست و خبرنگاران مستقل دارند را عزل کنید تا دفعه بعد که به شاهرود تشریف آوردید مطالبات را شنیده و سپس برگردید. مسئولان زیرمجموعهتان در این استان و شهرستان مانع مواجهه سمنها با شما شده و حتی در لیست خبرنگاران هم دخل و تصرف داشتند تا مبادا ناکامیها به شما گزارش و یا مشکلات کور محیط زیست این خطه بازشده و احیاناً به کمک هم حل گردند؟
حمایت از شاهوار کمترین خواست مردم
پنج: با همین فرمان پیش بروید در دوره ریاست خود یوزپلنگ آسیایی منقرض خواهد شد، این رخداد شوم و کم نظیر ممکن است با بی توجهی به طرحی جامع برای نجات یوزپلنگ زودتر از آنچه کارشناسان انتظار دارند رخ دهد، طرح سپر دولایهای فنس و در و دالانهای یکطرفه که همچون تلهای برای برگرداندن یوزها به زیستگاه اصلی عمل میکنند. باید حفاظت از زیستگاه ارتقا یافته تا به بقای یوزپلنگ امیدوار بود. چندین کیلومتر فنس کشی ساده و نور تاباندن در دل شب در چند نقطه از میان چند ده کیلومتری که یوزها ممکن است از جاده رد شوند همگی آب در هاون کوبیدن است هرچند نشان از دغدغه ارزشمند اجرا کنندگان آن است، لطفاً صریح و شفاف نقشه راه نجات یوزپلنگ را شرح دهید البته اگر چنین نقشهای اصلاً وجود دارد!
شش: جناب دکتر شما به شهری ورود یافتید که مردم و مسئولانش یک صدا نجات شاهوار را فریاد زدند، و آنقدر این فریاد قوی و جدی بود که تعطیلی موقت غول معدنی بوکسیت شاهوار را رقم زد، چطور شما مطالبه تعطیلی دائم این معدن را تا به حال نشنیده و یا در این سفر از کنارش عبور کردید، اگر در حیطه اختیاراتتان نیست آیا به عنوان متولی محیط زیست هم توان همراهی کلامی با مردم و مسئولان این خطه را نداشتید، همراهی با آنانی که وظیفه قانونی شأن نبود ولی برای نجات زندگی جنگیدند و خواهند جنگید.
* کنشگر محیط زیست و عضو هیئت مدیره دیدهبان طبیعت
نظر شما