به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص تمهیدات و برنامههای فرهنگی حج ۱۴۰۲ گفت: ما در حج هر ساله عمدتاً سه گروه کاروان داریم یک گروه کاروانهایی شیعه هستند که تعداد آنها امسال تقریباً ۵۰۰ کاروان شیعه است. یک سری از کاروانها تنها از اهل سنت هستند که ۶۶ کاروان را امسال تشکیل دادند. یک کاروان هم به صورت مشترک از اهل سنت و شیعه هستند که امسال فقط یک کاروان مشترک داریم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه مسلمانان سایر کشورها میآیند و در جلسات ما شرکت میکنند؛ گفت: بسیاری از حجاج سایر کشورها با ما ارتباط دارند. ایران تنها کشوری در جهان اسلام است که افرادی از کشورهای مسلمان دیگر هم با رهبر این کشور ارتباط دارد. هیچ جا را شما در میان کشورهای اسلامی جز ایران سراغ ندارید که افراد کشورهای دیگر مقلد رهبر آن کشور باشند. بسیاری از افراد در کشورهای دیگر مقلد رهبر انقلاب هستند و انتظار دارند در برنامههای فرهنگی حج ایران شکرت کرده، راهنمایی شده و کمک بگیرند. آنان البته هر جا هم که از ما درخواست کمک کردند ما وظیفه خود میدانیم به آنها کمک کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین نواب افزود: چند توصیه را ما به حجاج ایرانی داریم که یکی تعاون و همکاری با حجاج هم کاروانی و هم حجاج دیگر کشورهاست؛ همکاری در بین کاروان موجب انجام سریعتر کارها میشود. در اربعین اخیر بیش از سه میلیون زائر از کشور ما وارد عراق شدند که با دیگر زائران کمال همکاری را دارند. مثلاً پزشکی که خودش در حال پیاده روی اربعین است اگر بیماری را ببیند از داروهای خودش به بیمار میدهد و تیمارش میکند.
نواب شعار امسال حج را حاوی سه فراز دانست و گفت: فراز اول تحول قرآنی است. تحولی که بر مبنای دستورات قرآنی باشد. همگرایی اسلامی که وظیفه ماست با مسلمانان دیگر کشورها همگرایی و برادری دینی داشته باشیم و فراز سوم شعار هم دفاع و حمایت از قدس شریف است.
وی در خصوص برنامهریزیها برای پروازهای حج امسال گفت: در گذشته برخی از زائران و حجاج ایرانی را هواپیماهای کشور میزبان منتقل میکرد؛ اما از سال ۹۸ و سال ۱۴۰۱ تمام پروازها توسط ایران ایر انجام میشود. با توجه به کمبود هتلهایی که داریم ناچاریم طول حضور زائران در مدینه را به جای سه به ۵ رد افزایش دهیم که به افزایش مدت زمان حضور حجاج در عربستان منجر میشود. اگر وضعیت هتلها در عربستان مانند گذشته بود قطعاً تلاش میکردیم حتی با اجاره هواپیماهای پهن پیکر بزرگ مدت حضور زائر در کشور میزبان کم شود که این هم خواسته زائر و هم خواسته مقام معظم رهبری است اما هتلها کم است زائران هم به دو روز بسنده نمیکنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطر نشان کرد: ما اجازه نداریم مانند گذشته از ساختمانها و عمارتهایی که دورتر از فلکه اصلی است استفاده کنیم. بنابراین ناچاریم از هتلهایی استفاده کنیم که در دایره و کمربند اولیه هستند و این هتلها هم گنجایش و ظرفیت زیادی ندارند. عربستان هم خواسته است کشورهایی که بیش از ۳۰ هزار زائر دارند باید طول زمان اعزامشان یک ماه باشد یعنی یک ماه قبل از ورود آخرین گروه، اولین گروه وارد عربستان شوند. برای ما تاکنون این طور بوده است که حجاجی که به مکه میروند حداکثر پنجم یا ششم ذیالحجه وارد مکه میشوند. ۱ ماه قبل اولین گروه زائران باید وارد عربستان شوند. اگر هتلها تأمین میشد ما میتوانستیم بهتر زائرانمان را به عربستان ببریم.
حجت الاسلام و المسلمین نواب تاکید کرد: کاهش مدت زمان حضور چندان به کاهش هزینه سفر حج منجر نمیشود زیرا ما به صورت کلی هتل را در موسم حج تا اول محرم اجاره میکنیم. ما کل هتل را اجاره میکنیم و چه تا روز پانزدهم ذیالحجه چه تا آخر ذیالحجه در هتل باشیم تفاوت چندانی ندارد و پول را به را به صورت کامل پرداخت کردهایم.
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی حج ۱۴۰۲ گفت: در همه هتلها برنامههای انس با قرآن داریم. علاوه بر اینها بحث روایتگری را هم در کاروانها دنبال میکنیم. افرادی که توجیه هستند و با اماکن مذهبی مکه و مدینه آشنا هستند برای حاجیان اماکن و محلههای مختلف مکه و مدینه را توضیح میدهند و روایتگری میکنند.
حجت الاسلام نواب با اشاره به تفاهمات اخیر میان دو دولت ایران و عربستان گفت: در رابطه با برنامهها اگر ما به برنامههای قبل از قطع رابطه با عربستان برگردیم و همان کارهایی را که قبل از قطع رابطه انجام میدادیم انجام دهیم یک اقدام برد برد برای ما و عربستان است که به نفع دو دولت است. وقتی زائر ما از عربستان بیرون میآید و آنها به طور مثال زمینه برگزاری مراسم دعای کمیل پشت قبرستان بقیع را فراهم کنند زائران ایرانی راضی شده و همکاری عربستان را دیدند. برای ما هم بهتر است که توانستیم خدمت رسانی بهتری داشته باشیم. انتظار دارم دولتمردان کشور عربستان این کار را بکنند که به نفع هر دو ملت است.
وی با اشاره به حادثه تلخ کشته شدن حجاج ایرانی در حادثه منا گفت: به هر حال خانوادههای درگذشتگان حجاج ایرانی انتظاراتی دارند و با توجه به فقه اهل سنت هم این انتظارات به جا و شایسته است. این تعهدات برای ارتباطات بین کشورها و ملتها بسیار تأثیر گذار است.
نظر شما