۲ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۱

 انجم‌شعاع خبر داد؛

جزئیاتی از راه‌اندازی مراکز نیکوکاری تخصصی قرآن در استان‌ها

جزئیاتی از راه‌اندازی مراکز نیکوکاری تخصصی قرآن در استان‌ها

انجم‌شعاع گفت: با پیشگامی دوستان در کمیته امداد امام خمینی (ره) و پذیرش درخواست اتحادیه، مرکز نیکوکاری تخصصی قرآن راه‌اندازی می شود تا ارتباط خیرین و متبرعان در حوزه قرآن برقرار شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت با موضوع «راه‌اندازی مرکز نیکوکاری تخصصی قرآنی» با حضور محمد انجم‌شعاع، مدیرعامل این اتحادیه در فضای مجازی برگزار شد.

وی با اشاره به مسئله اعتبارات قرآنی عنوان کرد: در جمهوری اسلامی ایران، برخلاف سایر کشورهای اسلامی، ساختارهای قرآنی خیلی متکی به اعتبارات پایدار مردمی نیست. در برخی از کشورهای اسلامی، کارهای قرآنی متکی به تبرعات و یا امر زکات است که در آن کشورها بر پایه همین اعتبارات، کارهای بزرگ قرآنی مردمی انجام شده و انجام می‌شود البته به استثنای چند کشور چون عربستان و یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس که از اعتبارات نفت در امر قرآن هزینه می‌کنند.

انجم‌شعاع با بیان اینکه سال‌هاست که مؤسسات قرآنی در کشورمان با اتکا به توانمندی مدیران مؤسسات، در مناطق، شهرستان‌ها، استان‌ها و حتی با گستره ملی و بین‌المللی شکل گرفته‌اند و اقدام به کارهای ارزشمندی کرده‌اند. عنوان کرد: البته فعالیت برخی از مؤسسات بزرگ قرآنی مبتنی بر منابعی از موقوفات مردمی است که فعالیت‌های خود را بر این اساس توسعه داده‌اند، بخش دیگر از مؤسسات قرآنی که از این نعمت بهره‌مند نیستند، فعالیت‌های خود را به حمایت‌های بخش دولت متکی کرده‌اند، موضوعی که در نوسانات برنامه‌های دولت‌ها و نیز نوسانات بحث‌های اعتباری و سیاسی دولت‌ها دستخوش تغییراتی بوده است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی با اشاره به موضوع وقف قرآنی گفت: گسترش این فرهنگ در جامعه می‌تواند بخشی از مشکلات این مسیر را هموار کند، اما متأسفانه در کشور ما فرهنگ وقف قرآنی در مظلومیت قرار گرفته است، موضوعی که در برخی از گزارش‌های آماری سازمان اوقاف و امور خیریه به کمتر از ۲ درصد و در برخی دیگر به کمتر از ۱ درصد اشاره کرده است. البته بخش قابل توجهی از موقوفات قرآنی نیات خاص دارد که باید صرفاً هزینه آن نیت شود.

انجم‌شعاع با تأکید بر اینکه موقوفات قرآنی کشور قابل توجه نیست به همین دلیل توسعه برنامه‌های قرآنی در بسیاری از موارد، متوقف به حمایت‌های مردمی شده است، اظهار کرد: خوشبختانه با پیشگامی دوستان در کمیته امداد امام خمینی (ره) و پذیرش درخواست اتحادیه مبنی بر اینکه فرایند و مراحلی برای این کار پیش‌بینی شود، این بستر مهیا شد تا به مانند مراکز نیکوکاری که طی سنوات اخیر برای حل مشکلات معیشتی افراد کم برخوردار و کم درآمد، تأسیس و راه‌اندازی شد تا حلقه واسطی بین خیرین و نیازهای افراد کم برخوردار و بی بضاعت به صورت مردمی بودند، مرکز نیکوکاری تخصصی قرآن راه‌اندازی شود تا ارتباط خیرین و متبرعان در حوزه قرآن برقرار شود.

صدور مجوز مرکز ملی نیکوکاری تخصصی قرآنی در کمتر از ۲۴ ساعت

وی با تأکید بر اینکه با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) با اصل موضوع راه‌اندازی مرکز نیکوکاری تخصصی قرآن در تمامی استان‌ها موافقت شد، افزود: مسئولان کمیته امداد، کمتر از ۲۴ ساعت با صدور مجوزهای لازم راه‌اندازی «مرکز ملی نیکوکاری تخصصی قرآن» را تأیید کردند و موضوع به اتحادیه کشوری ابلاغ شد. هماهنگی‌های لازم و جدی نیز در جلسه مشترک مدیران اتحادیه استان‌ها و مرکز نیکوکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) اول خردادماه انجام شد تا این مرکز تخصصی در هر استان با نام اتحادیه شکل بگیرد.

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن وعترت با اشاره به اینکه اتحادیه کشوری در این فرایند دریافت کمک‌های مؤمنانه و خیرین و متبرعات فقط به عنوان نقش ستادی عمل می‌کند، افزود: استان‌ها با راهنمای کمیته امداد، اقدام به افتتاح حساب مربوطه می‌کنند که صرفاً حق برداشت از این حساب در خدمت اتحادیه استانی است.

تشکیل هیئت مدیره ۵ تا ۸ نفره مراکز نیکوکاری استان‌ها

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد تا هیئت مدیره و اجرایی این مرکز نیکوکاری تخصصی قرآن با حضور ۵ تا ۸ نفر متناسب با آئین‌نامه هر استان و وسعت و جمعیت هر استان تشکیل شود، بیان کرد: طی توافق جدی امروز با کمیته امداد امام خمینی (ره) مقرر شد تا پایان دهه کرامت تمام مراکز نیکوکاری تخصصی قرآن در تمامی استان‌ها راه‌اندازی شود و اعلام رسمی راه‌اندازی قطعی این مراکز در استان‌ها در سالروز ولادت امام رضا (ع) انجام می‌شود.

انجم‌شعاع با اشاره به عزم ملی و جدی کمیته امداد امام خمینی (ره) در انجام این امر به عنوان کار ارزشمند و ماندگار، اضافه کرد: اتفاق مبارک دیگر اختصاص کدهای واریزی وجه در اختیار متبرعان و خیرین براساس توانایی و با انتخاب فرد بر مبنای اولویت‌های خیرین در حوزه آموزش عمومی، تخصصی، امر حفظ قرآن در اجزا مختلف و کمک به خرید تجهیزات آموزشی و قرآنی در مناطق محروم و عزم برای توسعه فرهنگ قرآنی است.

وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی عملکرد و فعالیت مراکز نیکوکاری تخصصی قرآن، در صورت اجرای موفقیت‌آمیز، این کار طی شش ماه آینده در سطح شهرستان توسعه می‌یابد تا هسته‌هایی را در شهرستان‌ها ایجاد و منابع را قطره قطره جمع کنیم تا دریایی از الطاف بیکران الهی از طریق کمک‌های مؤمنانه خیرین در اختیار مجموعه‌های مردمی قرآن قرار گیرد. تصویر روشنی در تمام سامانه‌ها در اختیار اصحاب رسانه و خیرین قرار می‌گیرد که هزینه‌های دریافتی به چه شکل در خدمت قرآن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

به وجوهات مرکز نیکوکاری مالیات تعلق نمی‌گیرد

انجم‌شعاع اضافه کرد: نکته مهم در دریافت اعتبارات این است که مشکلات بحث‌های مالیاتی، تنظیم اظهارنامه مالیاتی و تهیه دفاتر قانونی در دریافت این وجوهات و تبرعات نیست. این سامانه در اختیار عزیزان است و ثبت عملکرد به معنای دفاتر قانونی است و نیازمند زحمات بعدی و مجدد نیست.

وی در ادامه از همراهی و مشارکت عضو هیئت مدیره اتحادیه خانم لاله افتخاری به عنوان مشاور بخش بانوان کمیته امداد امام خمینی (ره) تقدیر کرد.

کد خبر 5788071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha