۳ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۳۴

حیدری مقدم با مهر مطرح کرد؛

عملیات بیت‌المقدس، قلب دفاع مقدس است

عملیات بیت‌المقدس، قلب دفاع مقدس است

رزمنده پیاده تیپ ۷ حضرت ولیعصر(عج) در عملیات بیت المقدس می‌گوید عملیات بزرگ بیت المقدس را می‌توان قلب دفاع مقدس نامید.

عباس حیدری مقدم رزمنده پیاده تیپ ۷ ولیعصر (عج) سپاه خوزستان، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: منطقه عملیات بزرگ بیت المقدس در غرب رودخانه کارون، هویزه محل بین المللی ایران و عراق بود. سازمان رزمی عملیات تحت امر قرارگاه کربلا با فرماندهی مشترک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی هدایت این قرارگاه را با ۳ عملیات اصلی قدس در شمال منطقه، قرارگاه فتح در جبهه میانی، قرارگاه نصر در جنوب منطقه و قرارگاه فجر که پشتیبانی را به عهده داشت فرماندهی می‌کردند.

وی افزود: مرحله اول عملیات بیت المقدس دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ از غرب کارون با عبور از کارون شروع شد تا جاده اهواز_ خرمشهر ادامه داشت. مرحله دوم، ۱۶ اردیبهشت از جاده اهواز_خرمشهر تا محل بین المللی انجام شد. مرحله اول و دوم عملیات با موفقیت کامل انجام شد اما مرحله سوم که شب نوزدهم اردیبهشت بود با مقاومت دشمن مواجه شد و رزمنده‌های ایران موفقیتی در این عملیات به دست نیاوردند و عملیات متوقف شد، لذا فرماندهان تصمیم گرفتند سازمان‌دهی مجدد انجام بدهند، که مرحله چهارم را برای آزادسازی خرمشهر در شب یکم خرداد ۱۳۶۱ آغاز کردند.

صدام چند روز قبل از آزادی خرمشهر، با غرور اعلام کرد: «اگر ایرانیان خرمشهر را پس بگیرند، من کلید بصره را به آن‌ها خواهم داد.» یک شب قبل از آغاز این عملیات بزرگ رادیو دولت انگلیس اعلام کرد: «چنانچه ایرانیان در صدد باز پس گرفتن خرمشهر برآیند سخت‌ترین گردو را برای شکستن برگزیده اند.» این‌رزمنده کاشانی در ادامه گفت: تلفات خودی در این عملیات حدود ۶ هزار نفر و در دشمن ۱۶ هزار نفر بود و ۱۹ هزار نفر نیروی نظامی عراق به اسارت رزمندگان ایران درآمد. بااین عملیات هویزه، خرمشهر بعد از ۵۷۵ روز اسارت آزاد شد و حدود ۵ هزار و ۳۸۰ کیلومتر از خط مرزی ایران و عراق آزاد شد. صدام چند روز قبل از آزادی خرمشهر، با غرور اعلام کرد: «اگر ایرانیان خرمشهر را پس بگیرند، من کلید بصره را به آن‌ها خواهم داد.» یک شب قبل از آغاز این عملیات بزرگ رادیو دولت انگلیس اعلام کرد: «چنانچه ایرانیان در صدد باز پس گرفتن خرمشهر برآیند سخت‌ترین گردو را برای شکستن برگزیده اند.» ولی به لطف خداوند و دلاوری رزمندگان ایرانی دشمن مقابل شجاعت رزمندگان ما زانو به زمین زد. عصر روز بعد از آزاد سازی خرمشهر که حدود ۱۶ هزار نفر نظامی عراقی از داخل شهر به اسارت رزمندگان ایرانی در آمدند رادیو صوت جماهیر بغداد خطاب به مردم عراق در نهایت افتضاح و شکستگی غرور اعلام کرد: نیروهای پیروزمند قادسیه پس از آن‌که حملات قوای دشمن منحوس و نژاد پرست فارس را در سوسنگرد و اهواز با اقتدار کامل دفع کردند صبح روز سوم خرداد ۱۳۶۱ در یک عملیات جابه جایی تحسین برانگیز عقب نشینی تاکتیکی خود را از جبهه خرمشهر با موفقیت کامل انجام داد.

حیدری مقدم گفت: عملیات بیت المقدس از چند جهت اهمیت داشت. این عملیات زمانی توسط فرماندهان ارتش و سپاه به اجرا گذاشته شد که تنها حدود یک ماه از پایان عملیات قبلی خود، عملیات بزرگ فتح المبین در شمال خوزستان، منطقه عمومی دزفول گذشته بود. در عملیات فتح المبین، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از خاک ایران، شوش، دزفول، اندیمشک و پایگاه هوایی ارتش آزاد شد. رزمندگانی ایرانی در فتح المبین توانسته بودند حدود ۱۷ هزار عراقی را به اسارت خود در بیاورند، لذا عملیات بیت المقدس در فرصت کوتاهی طراحی و اجرا شد که برای هر کارشناس نظامی غیر باور است.

عملیات بیت‌المقدس، قلب دفاع مقدس است

وی افزود: دومین اهمیت عملیات بیت المقدس این بود که رزمندگان ایرانی برای اولین بار توانستند با موفقیت کامل از رودخانه عریض کارون عبور کنند و به مواضع دشمن هجوم ببرند. رزمندگان در مرحله چهارم عملیات بیت المقدس بعد از بیست روز که به صورت شبانه روزی جنگیده بودند، نیروهای زیادی را از دست داده بودند و دشمن هشیاری و آمادگی کامل داشت که حداقل از حیثیت خودش استفاده کند و خرمشهر را نگه‌دارد، ۲۰ هزار نیروی نظامی داخل خرمشهر متمرکز کرد، در صورتیکه آن‌زمان تعداد نیروهای ما حدود ۵ هزار نفر بودند، توانستند با بستن عقبه دشمن همه ۲۰ هزار نفر نیرو دشمن را به محاصره خود دربیاورند که در نهایت در کمتر از دو شبانه روز مقاومت پراکنده‌ای که نیروهای عراقی داشتند بیش از ۱۶ هزار نیرو عراقی به اسارت درآمدند.

نویسنده کتاب «مهندسین خاکی» ادامه داد: عملیات بیت المقدس نهایت هماهنگی و هم‌افزایی فرماندهان ارتش و سپاه بود. اخلاص بچه‌های رزمنده، بی ریایی فرماندهان جوان ارتش و سپاه و حضور بچه‌های مهندسی جهاد سازندگی در این عملیات توانست هم‌افزایی را به جایی برساند که خرمشهر آزاد شود. موفقیت آمیز بودن عملیات بیت المقدس و آزاد سازی خرمشهر یک نتیجه غیر مستقیم داشت و آن این بود که دشمن از ترس عملیات‌های بعدی مجبور شد از قصر شیرین، مهران، موسیان و سومار چهار شهر اشغال شده ایران، بدون درگیری و تلفات گرفتن عقب نشینی کند.

رزمنده پیاده تیپ ۷ حضرت ولیعصر (عج) سپاه خوزستان گفت: عملیات بزرگ بیت المقدس را می‌توان قلب دفاع مقدس نامید. چون این عملیات در طول هشت سال دفاع مقدس راهنمای رزمنده‌ها و فرماندهان شد. خودباوری را به اوج خود رساند. من همراه علی اصغر حیدری مقدم، برادر ۱۶ ساله ام به عنوان یک رزمنده بسیجی ۱۹ ساله در این عملیات شرکت داشتم، وقتی پشت میدان مین دشمن گرفتار شدیم، یکی از بچه‌ها و برادرم علی اصغر به شهادت رسیدند و خودم نیز از ناحیه دست و پا مجروح شدم.

عباس حیدری مقدم در پایان گفت: دانش آموزان و دانشجویان و کارگران آن روز، رزمنده‌هایی بودند که در جنگ تحمیلی داوطلبانه به عشق امام راحل و وطن به دفاع پرداختند، اجازه ندادند یک وجب از خاک سرزمین مقدس ایران در چنگ دشمن باقی بماند، ان شاءالله قدر رشادت و ایثار این عزیزان دانسته شود.

کد خبر 5788844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha