حامد حسینی تهیهکننده فیلم سینمایی «سینما متروپل» به کارگردانی محمدعلی باشهآهنگر که به روایت تلاشهای یک گروه برای احیای یک سینما در روزهای منتهی به آزادسازی خرمشهر در سالهای دفاع مقدس میپردازد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامهریزی برای اکران این فیلم سینمایی گفت: با توجه به اینکه به ایام محرم نزدیک میشویم و شرایط اکران تحت تأثیر قرار میگیرد، انشالله بعد از این ایام فیلم را راهی اکران میکنیم. البته اگر شرایط مهیا شود شاید بتوانیم زودتر هم برای اکران فیلم اقدام کنیم کمااینکه هنوز در انتظار صدور پروانه نمایش فیلم هستیم و هنوز چیزی درباره اصلاحیههای فیلم هم به ما اعلام نکردهاند.
وی درباره احتمال اعمال تغییر در نسخه به نمایش درآمده از فیلم در جشنواره فجر هم گفت: احتمالاً از نظر زمانی نسخه نهایی را کوتاهتر کنیم و به همین دلیل شاید تغییراتی هم در فیلم صورت بگیرد. تلاشمان این است که فیلم از نظر زمانی، شرایط بهتری برای عرضه در چرخه اکران عمومی داشته باشد.
زمانی آبادان ۲۲ سینما داشت و کل عراق ۱۸ سینما!
تهیهکننده فیلم سینمایی «سینمامتروپل» درباره فیلمسازی با موضوع خرمشهر و دیگر شهرهای آسیبدیده از جنگ هم گفت: اینکه تبعات یک جنگ دامن یک شهر را که اتفاقاً در پیشانی تحولات قرار داشته و پیش از شهرهای دیگر در معرض هجوم دشمن قرار گرفته است، تا سالها بگیرد، اتفاقی طبیعی است. حتی خود اهالی جنوب هم با نفس این آسیب دیدنهای ناشی از جنگ تحمیلی مشکلی ندارند. در زمانی که شهر آبادان ۲۲ سالن سینما داشت، کل کشور عراق ۱۸ سینما داشت و این نشان میدهد که این شهر چقدر سرشار از پویایی و انرژی بوده است. اصل آسیب به این شهرها قابل پذیرش است و از آن گریزی نبوده است.
وی افزود: توقع اما این بود که شهرها و آدمهای آسیبدیده از جنگ، در سالهای پس از جنگ از امتیازات و حمایتهایی برخوردار باشند. امتیازات و حمایتهایی که هرچند خسارت وارد آمده را بههیچوجه نمیتواند جبران کند، اما باید باشد. ما درباره آبادان و خرمشهر از همین حداقلها هم دریغ کردیم. شاید به برخی از شهروندهای حاضر در جنگ بهصورت انفرادی خدماتی ارائه شده باشد، ولی نسبت به کلیت «شهر» هیچ سرویس ویژهای در نظر نگرفتیم.
حسینی گفت: آبادان و خرمشهر همین امروز گرفتار بحرانهای شدیدی در زمینه خدمات هستند. به همین دلیل این شهرها حتی به اندازه دیگر شهرهای کشور در این ۴۰ سال پیشرفت نکردهاند! واقعیت این است که دغدغه پایتختنشینان نسبت به شهرهای دیگر بسیار کمرنگ شده است و رفع نیازهای این شهرها نیاز به مدیریت دارد، نه حرف زدن و شعار دادن.
فضای اکران در سینماها رقابتی نیست
این تهیهکننده سینما درباره فضای حاکم بر چرخه اکران سینماها تأکید کرد: در شرایط فعلی اکران، شاهد فضای رقابت نیستیم. شاید فیلمهای روی پرده تنوع موضوعی داشته باشند اما مهمتر از خود فیلمها شرایط اجتماعی است که بر وضعیت اکران فیلمها تأثیر میگذارد. وقتی شرایط کشور و یا جامعهای، ملتهب میشود، معمولاً سینما آسیب نمیبند، چراکه معمولاً در بسیاری از کشورها، سینما مفری برای آرامش روحی اجتماع است. آدمها گویی از شرایط فرار میکنند تا در سینما به یک آرامش برسند. شاید این ویژگی و معجزه اصلی سینما هم باشد که مخاطبی که در تاریکی سالن سینمای قرار میگیرد را به آرامش میرساند.
مطمئن هستم اگر فیلم «فسیل» سه سال پیش اکران میشد، امکان نداشت این اندازه مورد استقبال قرار بگیرد و با همین قیمت بلیت هم نمیتوانست این اندازه فروش داشته باشد. شرایط روحی جامعه بود که کمک کرد این فیلم چنین فروشی داشته باشد
حسینی گفت: به همین دلیل سینما در مواجهه با بحرانهای روحی در یک اجتماع میتواند مفر خوبی باشد. هم در ایران و هم در جهان وقتی شرایط روحی جامعهای بهم میریزد، فروش سینماها بهبود پیدا میکند اما در این شرایط کدام فیلمها بیشتر میفروشند؟ فیلمهایی که بتوانند به آرامش مخاطب در سالن سینما کمک بیشتری بکنند. مطمئن هستم اگر فیلم «فسیل» سه سال پیش اکران میشد، امکان نداشت این اندازه مورد استقبال قرار بگیرد و با همین قیمت بلیت هم نمیتوانست این اندازه فروش داشته باشد.
وی افزود: شرایط روحی جامعه بود که کمک کرد این فیلم چنین فروشی داشته باشد و بر همین اساس معتقدم هر فیلم کمدی دیگری با همین شرایط اکران میشد میتوانست همین اندازه فروش داشته باشد. بحث من این نیست که فیلم «فسیل» فیلم خوب یا بدی است. بهعنوان یک فیلمساز معتقدم بعضی از فیلمها پیچیدگی بیشتری دارند و به همین دلیل به ذائقه برخی افراد بیشتر خوش میآیند و بر اساس همین ملاک درباره خوب یا بد بودن فیلمها میتوان نظر داد. به تعبیری میتوان گفت اساساً فیلم بد وجود ندارد. سازندگان این فیلم هم شاید به این مسئله روانشناسی اجتماعی که به آن اشاره کردم، توجهی نداشتهاند اما این واقعیت روانشناسی به فروش فیلم آنها کمک کرد.
این تهیهکننده در پایان با تأکید بر اینکه فیلم «سینما متروپل» ادای دینی به قربانیان حادثه تلخ سقوط متروپل در خرمشهر است، گفت: در حال رایزنی و جنگیدن هستیم تا «سینما متروپل» را هم در بهترین شرایط اکران کنیم چرا که بر اساس همین نکاتی که به آن اشاره داشتم معتقدم این فیلم بهشدت میتواند به روی روح حاکم بر جامعه امروز ما موثر باشد و به روحیه شهروندی افراد جامعهمان کمک کند. شاید یکی از دلایلی هم که باعث شد فیلم در جشنواره مورد اقبال قرار بگیرد همین بود.
نظر شما