خبرگزاری مهر - گروه استانها- فاطمه جهانبخش: خرمشهر در چهارم آبان ماه سال ۱۳۵۹ به اشغال ارتش بعثی عراق درآمد و تا دیماه همان سال عملیاتهای مختلفی برای آزادسازی شهر از طرف ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی انجام شد اما نتیجه لازم به دست نیامد.
با توجه به تهدیدهای ارتش بعث و نیز اهمیت خرمشهر این موضوع و منطقه به یک موقعیت حیاتی در روند جنگ بین ایران و عراق تبدیل شده بود و با تأکید امام خمینی (ره) بر آزادسازی خرمشهر، برنامهریزی عظیمی از سوی قوای ایرانی در جهت آزادسازی این نقطه استراتژیک انجام شد و در نهایت طی یک عملیات ۲۵ روزه خرمشهر آزاد شد.
جبهه پیش روی امروز کشور به ارادهای نظیر اراده رزمندگان نیاز دارد
رضا دولتآبادی، از رزمندگان حاضر در عملیات الی بیتالمقدس در میز گردی که بعد از ظهر چهارشنبه در دفتر خبرگزاری مهر برگزار شد اظهار کرد: هزار نفر از رزمندگان قزوینی در عملیات الی بیتالمقدس شرکت کردند که از این تعداد قریب به ۱۲۰ نفر در همین عملیات به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد این امر مرحله اول این عملیات از دهم اردیبهشتماه با رمز یا علی بن ابیطالب در طول منطقه هویزه تا اروندرود و در عرض تا مرزهای بینالمللی شروع شد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: شرایط عمومی، منابع انسانی، تسلیحات موجود و همه امکانات نشان از برنامه برای یک امر غیرممکن بود؛ با این حال موفقیتهای کوچک نشان از پیشرویهای مثبت ارتش و سپاه در زمینههای مختلف جنگ بود که عملیات ثامنالائمه و شکست حصر آبادان، بستان و آزادسازی چزابه نشان میداد که پیشرفت در حوزه جنگ با اتکا به قدرت اراده و یاری باریتعالی ممکن است.
وی گفت: در مراحل مختلف جنگ به این نتیجه رسیده بودیم که توان بازپسگیری در ما وجود دارد اما توان نگهداری نداشتیم و تنها معنویت موجود در رزمندگان بود که کار دشواری نظیر آزادسازی خرمشهر را ممکن میکرد.
دولتآبادی بیان کرد: عبور از کارون و پیادهروی قریب به ۱۶ کیلومتر تا جاده اهواز به خرمشهر یک بخش جدی و بزرگ از عملیات بود که در مخیله دشمن نمیگنجید و بخش بزرگی از کار محسوب میشد.
وی اظهار کرد: رزمندگان ما جوانان کم سن و سالی بودند که استقلال و ایمان برایشان اولین انتخاب بود و اگر امروز همچنین ارادهای در حوزههای مختلف وجود داشته باشد فتوحات بزرگی خواهیم داشت.
این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: وعده الهی صادق است و قومی که در راه وعده الهی قدم بردارند به موفقیت میرسند، اگر امروز مسعود این به مواضع و مشکلات مختلف کشور به چشم جبهه نگاه کنند قطعاً از انواع مشکلاتی که امروز با آن روبهرو هستیم هور خواهیم کرد.
جای خالی قهرمانان دوران دفاع مقدس در فرهنگ جامعه احساس میشود
محمدعلی حضرتی از دیگر رزمندگان قزوینی حاضر در عملیات الی بیتالمقدس عنوان کرد: هر عملیاتی که منتهی به پیروزی میشود در واقع عملیات آسانی نیست عملیات آزادسازی خرمشهر نیز از این قاعده مستثنا نیست چراکه ما در این عملیات جنگ تن به تانک و تنبهتن داشتیم، ۱۹ هزار اسیر گرفتیم ولی اسیر هم دادیم.
وی ادامه داد: یکی از نکتههایی که در عملیات بیتالمقدس باید به آن توجه شود این است که تا این زمان رفتار ما در حوزه جنگ معمولاً پدافندی بود اما پس از عملیات موفق فتح المبین به حوزه عملیاتهای آفندی ورود کردیم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بیان کرد: یکی از ویژگیهای خاص عملیات بیتالمقدس ادغام نیروهای یگانهای سپاه و ارتش بود، یک اراده جمعی و ایمان یک ملت برای پیروزی در این نبرد وجود داشت.
حضرتی با اشاره به حضور نیروهای توانمند قزوینی در این عملیات گفت: نیروهای قزوین در این عملیات بخشی از لشکر ۲۷ محمد رسولالله بودند که در گردان سلمان یک نبرد رو در رو انجام دادند.
وی گفت: امروزه تصویری که از دشمن توسط دستگاههای تبلیغاتی ما ارائه میشود یک تصویر تخت و غیرواقعی است، دشمن از صبح دهم اردیبهشتماه سال ۶۱ تا سوم خرداد یک رودررو را با ما مدیریت کرده بود ولی نصرت الهی با ما بود.
این رزمنده گفت: رزمندگان ما قهرمانانی هستند که امروز برای رشد فرهنگی جامعه باید به نسل جوان معرفی شوند و ما باید از گنجینه جنگ جهت فرهنگ نهایت استفاده را ببریم و جای خالی تبیین این مسئله امروز بهشدت احساس میشود.
مدیران باید به گذشته قدرتی که به دست آوردهاند آگاه باشند
علیرضا کشاورز از قهرمانان کاراته و شنا که در زمان عملیات بیتالمقدس جوانی ۲۰ ساله بوده در خصوص این عملیات اظهار کرد: به لحاظ معادلات نظامی اتفاقی که در فتح خرمشهر رخداد با هیچ اندیشه نظامی همخوانی ندارد اما بدیهی است که هیچ ظلمی پایدار نیست و فتح خرمشهر مهر تأییدی بر این جمله است.
وی ادامه داد: امشب آغازین عملیات الی بیتالمقدس با قایقهای جیمینی که قایقهای بادی بودن از شرق تا غرب کارون را طی کردیم، این سوال به وجود میآید که چرا نیروهای بعثی در ساحل نبودند که باید گفت با توجه به اینکه کارون یک رودخانه وحشی با عرض زیاد است و خرمشهر به اهواز یک جاده شمالی جنوبی است که به علت ارتفاع ۵ متری، خود خاکریز محسوب میشود بهطور طبیعی عبور از چنین موانعی ممکن نبود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس مطرح کرد: افرادی که در لشگر ۲۷ محمد رسولالله به فرماندهی شهید احمد متوسلیان حضور داشتند که شامل قزوینیها هم میشد، با توجه به آموزشها و سختگیریهای حاج احمد عموماً افراد آمادهای بودند و همین آمادگی آنها را در طی کردن پیادهروی ۱۶ کیلومتری در دشت طاهری و رسیدن به جاده اهواز- خرمشهر یاری کرد استحکامات اصلی دشمن در این جاده بود.
وی ابراز کرد: وقتی در خصوص کمبودهای موجود به این رزمندگان ایرانی صحبت میکنیم باید بگوییم که در یک دسته ۲۵ نفره ۸ نفر سلاح نداشتند ولی ایمان، اراده و تلاش در قلب و وجود این رزمندگان بینهایت بود.
کشاورز با اشاره به مختصات عملیات الی بیتالمقدس عنوان کرد: اینکه امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد تنها یک شعار نیست چراکه با درک سختیهایی که وزن بندگان در این عملیات متحمل شدند تنها امدادهای خداوند بود که رزمندگان را به پیروزی رساند.
وی در خاتمه گفت: مدیران و مسئولان حال حاضر جامعه نباید فراموش کنند چه خونها و چه مجاهدتها ای فدای اقتدار و سربلندی این کشور شده است، تنها با این نگاه میتوان آینده پیش رو را مدیریت کرد.
نظر شما