به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جهانسوز ظهر پنج شنبه در جلسه تقدیر از کشاوزران نمونه استان زنجان گفت: برای رسیدن به امنیت غذایی پایدار باید از کشاورز و محصولات کشاورزی حمایت شود و توجه نکردن به مسائل اقتصادی کشاورز موجب بروز مشکلات بسیاری میشود.
وی افزود: بحث این است که واقعاً بیمه کشاورزی مسئله صرفاً اقتصادی نیست، بلکه امنیتی است و وقتی کشاورز خیالش راحت باشد از امنیت و بداند که کشاورزی برایش منفعت و درآمد دارد، قطعاً حرکت منطقی خواهد داشت.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: سطح پوشش و فرهنگ بیمه کشاورزی بسیار پایینتر از حدی است که باید باشد و بیمه برای اینکه راهبردی باشد قطعاً باید توام با درآمد و درآمدهایی برای کشاورز باشد.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به آمادگی پایگاه های بسیج برای ترویج فرهنگ استفاده از بیمه گفت: در این راستا شبکه مردمی بسیج در همه استانها در اختیار بیمه خواهد بود و امیدواریم این شبکه به صورت ویژه فعالیت داشته باشد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیاستهای مربوط در صندوق باید یکپارچه شود، اضافه کرد: باید تعداد کارگزاران بیمه افزایش پیدا کند و لیست محصولات مشمول بیمه بیشتر شود.
روح اله حسنی با تأکید بر تحت پوشش قرار دادن محصولات مربوط به کشت بهاره و گیاهان دارویی گفت: قطعاً در این صورت استقبال بیشتری از فعالیتها خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در طی سه سال گذشته حجم زمین های زیر کشت بیمه افزایش چشمگیری کرده است، افزود: از سه سال قبل حجم بیمه از ۴۰ هزار هکتار به ۸۹ هزار هکتار در موقعیت کنونی رسیده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان زنجان همچنین بر ترویج فرهنگ استفاده از بیمه محصولات کشاورزی به صورت میدانی نیز تأکید کرد و گفت: برگزاری همایشهای ترویجی در این حوزه بسیار تاثیرگذار است، البته باید مزایای بیمه کشاورزی هم به کشاورزان به صورت شفاف بیان شود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی نیز با اشاره به اقدامات حمایتی بیمه کشاورزی گفت: در حال حاضر ۶۶ درصد واحدهای پرورش طیور دارای بیمه هستند و این اجبار از جهت اهمیتی است که حاکمیت برای امنیت غذایی قائل است.
علیرضا ال امین با بیان اینکه زنجان در حوزه کشاورزی از لحاظ تنوع محصولات، استان بی نظیری است، گفت: متاسفانه در انعکاس این ظرفیت ضعیف عمل شده است.
وی با اشاره به بازدید خود از مزارع کشاورزی خرمدره افزود: در این مناطق (مناطق خسارت دیده ابهر و خرمدره) حدود ۱۰ درصد بیمه کشاورزی داشتند که طبق قرارداد خسارت این کشاورزان در آینده بسیار نزدیک پرداخت خواهد شد.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اشاره به موافقتنامه بیمه دام و محصولات کشاورزی در مقابل خسارات حیات وحش گفت: امضای این موافقتنامه برای پرداخت خسارت به کشاورزان و دامدارانی است که از حیات وحش آسیب میبینند که این موضوع میتواند با جلب مشارکت جوامع محلی، به مدیریت سازگاری با تعارضات حیات وحش کمک کند.
نظر شما