محمدعلی شم آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد درباره افزایش قیمت زعفران و راهکارها برای تغییر آن اظهار داشت: زعفران دورانی را پشت سر گذاشت که بنا به نحوه عملکرد سیستمهای قدیمی قیمتها کاهش پیدا کرد و در سه سال اخیر که خریدها به صورت توافقی صورت میگیرد، این نوع خرید مورد استقبال تولیدکنندگان و تجار قرار گرفته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: افزایش قیمتها یکی از مشکلات در چرخه زعفران است و این به علت بیتوجهی خریداران است زیرا اغلب به منافع فردی یا مقطعی توجه میکنند اما آنچه به لحاظ کارشناسی مهم است باید خریداران رعایت کنند و در این امر افراط نکنند.
شمآبادی تصریح کرد: فصل برداشت زعفران آغاز شده است و خبر از قیمتهای بالای یک میلیون و 400 هزار شنیده میشود که این همان افراط های صورت گرفته است و باید قیمت زعفران را براساس قیمت پایه تعیین شده قرار داد و بر اساس آغاز یا انتهای برداشت، حجم برداشت محصول و کیفیت آن، قیمتهای متفاوتی برای آن تعیین کرد.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود: به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه میکنیم که به منافع دراز مدت بیندیشند و آینده را در نظر داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر بازارهای خارج از کشور به مرور از دست برود، محصولی که بالای 90 درصد آن صادر میشود نمیتواند آینده بازار را پیوسته در دست داشته باشد و کشورهای دیگر نیز به کشت و رقابت با این محصول ترغیب میشوند و در این صورت عرضه بیشتر باعث کاهش قیمت خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: کشاورزان باید از طریق شرکتهای تعاونی ساز و کار ایجاد ارزش افزوده در بستهبندی و فرآوری محصولات را کسب کنند نه اینکه با خام فروشی و فله فروشی به دنبال کسب حداکثر سود باشند.
وی تاکید کرد: زعفران زمانی جایگاه واقعی خود را در بازار هدف پیدا میکند که قیمت، کیفیت و کمیت محصول با هم هماهنگی داشته باشد.
شمآبادی در پاسخ به اینکه سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد موفقیتآمیز خواهد بود یا خیر، گفت: هنگامی که تشکلهای تعاونی وارد عمل شدند و بر حالت انحصاری بازار نفوذ کردند، سرنوشت زعفران که رو به نابودی بود نجات پیدا کرد و این نوسانات قیمتی به مرور رو به بهبود است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: راهکار عملی این سازمان، ساماندهی و توانمندسازی تشکلهای تعاونی برای فعالیت اصولی، پایه دار و هدفمند از تولید تا تجارت محصولات است.
نظر شما