دکتر جلیل کوهپایه زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جمهوری اسلامی ایران درخواست اعتباربخشی بین المللی آموزش پزشکی را به فدراسیون جهانی آموزش پزشکی WFME داده است تا بتوان از این فرصت مانند کشورهای دیگری از جمله ترکیه استفاده کرد. ترکیه توانسته است اعتباربخشی بین المللی فراملی را در آموزش پزشکی عمومی کسب کند. از این رو ما هم این درخواست را به فدراسیون جهانی آموزش پزشکی ارائه داده ایم.
وی افزود: موضوع اعتباربخشی بین المللی فراملی در آموزش پزشکی عمومی دارای معیارها و شاخصهایی است که قرار است این موضوع در درخواست ایران مشخص شود. نکته این است که جمهوری اسلامی ایران از منظر ساختار و برنامه ریزی امکان اخذ این اعتباربخشی را دارد و اگر این موضوع نهایی شود گام بزرگی در اعتباربخشی دانشکدههای پزشکی و دوره پزشکی عمومی در سطح منطقه برداشته میشود.
دبیر کمیسیون ملی اعتباربخشی علوم پزشکی خاطرنشان کرد: اعتباربخشی رشتههای تخصصی پزشکی در اولویت فدراسیون جهانی آموزش پزشکی WFME قرار دارد اما هنوز الگوی مشخصی برای این کار وجود ندارد اما ما در ایران الگوی ملی درباره اعتباربخشی رشتههای تخصصی پزشکی داریم که قرار است این الگو را به فدراسیون جهانی آموزش پزشکی پیشنهاد دهیم که تصویب شود.
وی درباره موضوع اعتباربخشی برنامه آموزشی مقطع MBBS (فوق لیسانس) پزشکی ویژه دانشجویان خارجی در ایران گفت: در حال رایزنی با مراجع مربوطه در زمینه اعتباربخشی مقطع MBBS (فوق لیسانس) پزشکی ویژه دانشجویان خارجی هستیم. استانداردهای مقطع MBBS (فوق لیسانس) پزشکی تدوین شده است.
کوهپایه زاده اظهار داشت: تمامی موارد مرتبط با اعتباربخشی در کمیسیون ملی اعتباربخشی علوم پزشکی مصوب میشود و در نهایت به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود.
وی درباره اعتباربخشی ملی دانشکدههای پزشکی در کشور گفت: نتایج اعتباربخشی ملی دانشکدههای پزشکی پس از اعلام به شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی منجر به صدور رأی میشود و در نهایت رأی به دانشگاهها ابلاغ میشود.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی درخصوص پیامدهای رأی صادره درباره اعتباربخشی دانشکدههای پزشکی خاطرنشان کرد: اگر دانشکدههای پزشکی رأی مشروط یا اخطار دریافت کنند باید تلاش کنند که ضعفهای اعتباربخشی را در ظرف مدت مشخصی که به آنها اعلام شده، برطرف کنند. در بازدید مجدد ممکن است رأی تغییر کند.
وی اظهار داشت: در صورتی که ضعفهای دانشکده برطرف نشود از سوی شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی، بر برنامه آموزشی آنها مهر «عدم تأیید» میخورد و احتمال دارد که توقف پذیرش دانشجو به آنها ابلاغ شود.
نظر شما