به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار حبیب الله سیاری پیش ازظهر پنجشنبه در نشست تخصصی پردازش کوانتومی و اقتدار ۳۶۰ در دانشگاه دریایی نوشهر با تبریک و گرامیداشت بازگشت موفقیت آمیز ناوگروه ۸۶ بر لزوم توجه به اهداف قرارگاه فجر و جهاد تبیین برای دستیابی به فناوریهای جدید برای ارتقای سطح تجهیزات موجود تاکید کرد.
وی با بیان اینکه همه حکومتها در راستای حفظ موجودیت و بقای خود به دنبال کسب قدرت و آمادگی دفاعی در برابر تهدیدهای متنوع پیش روی خود هستند، افزود: تهدید همیشه وجود داشته و دارد و برای مقابله با آن آمادگی لازم را کسب و خود را آماده کنیم.
وی گفت: هرچه در زمینه فناوری گامهای بلندی برداریم میتوانیم بگوییم برای مقابله با تهدیدات آمادگی داریم.
دریادار سیاری با اظهار اینکه تهدیدات شامل داخلی، منطقهای و فرامنطقه ای است، افزود: دشمن همیشه به دنبال نفوذ در لایههای داخلی است و ما باید تهدید را بشناسیم و بصیرت و آمادگی مقابله با آن داشته باشیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: قطعاً استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی تهدید فرامنطقه ای است و باید بصیرت لازم داشته باشیم و برای شناخت تهدیدات مختلف باید محیط داخلی و خارجی را مورد مطالعه دقیق قرار دهیم.
وی گفت: شناخت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف در محیط داخلی امری مهم به شمار میرود و علاوه برآن در محیط خارجی تهدیدها را بشناسیم و آن را به فرصت تبدیل کنیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به انواع تهدیدات از جمله فرهنگی، اجتماعی، نظامی، اقتصادی و سیاسی گفت: مأموریت ارتش جمهوری اسلامی دفاع از تمامیت ارضی، استقلال و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
دریادار سیاری با عنوان اینکه آینده با عدم قطعیت روبرو است، پویایی محیط و سرعت تغییرات را مسئله مهم برشمرد و به سیر تحول جنگها اشاره کرد و گفت: در نسل پنجم شاهد ظهور رسانههای نوین، جنگ ترکیبی، اختلال در تصمیم، عملیات نامتقارن و شناختی و جنگ سایبری هستیم.
وی با اشاره به تغییر ماهیت جنگ گفت: جنگهای آینده دارای شرایط جدید و ویژگیهای خاص خود است از این رو نیروهای مسلح نیاز به الگوهایی دارند که آن را در شناخت روابط و شرایط روندها یاری کنند. این الگوها باید در سه سطح راهبردی، عملیاتی و راهکنشی بتواند راهنمای عمل باشند.
دریادار دار سیاری، نقش تعیین کننده تبادل اطلاعات با سرعت بالا در صحنه نبرد و بکارگیری سلاحهای هوشمند برای دقت در زدن اهداف، عملیات سریع، قاطع با دکترین ایجاد شوک و رعب را از جمله ویژگیهای جنگهای آینده بیان کرد.
وی کوانتوم، پلاسما، پرتوی هستهای، اقلیمی، فضایی، امواج الکترو مغناطیس، صوتیات، فناوریهای نوپدید و غیره را از حوزههای برتر سازی و مقابله با تهدیدات نوین بیان کرد و افزود: اهمین زمان و پرهیز از شتاب زدگی، رصد و پایش وضعیت کشورهای رقیب و دشمن در حوزههای کاربردهای نظامی فناوریهای برتر ساز، نگاه به فناوریهای شالوده شکن امری مهم است.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی، تمرکز توانمندیها و ظرفیتهای نیروهای مسلح در پروژههای مشترک به منظور هم افزایی و مقابله با تهدید مشترک، بررسی هوشمندانه در خصوص قابلیتهای فناوریهای نوظهور برای دستیابی به برتی در صحنه نبر و نگاه واقع بینانه به چالشها برای جلوگیری از غافگیری فناورانه را ضروری دانست.
نظر شما