۱۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۹:۴۶

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان:

منشاء بوی گاز غرب بندرعباس ناشناخته است

منشاء بوی گاز غرب بندرعباس ناشناخته است

بندرعباس -مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: بوی گاز در مناطق صنعتی و سکونتگاه های انسانی غرب بندرعباس مدتی ست به مشام می رسد و کارشناسان در حال بررسی منشا این بو هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب مسیحی تازیانی عصر سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست (۱۶ تا ۲۲ خرداد) افزود: بر اساس آخرین نتایج به دست آمده، انتشار گاز از فلرهای پالایشگاهی عامل اصلی انتشار بوی یاد شده است که تاکنون چندین واحد صنعتی در غرب بندرعباس در همین زمینه اخطار گرفته اند.

وی بدون تعیین زمانی مشخص خاطرنشان کرد: بررسی‌های کارشناسی در آینده نزدیک، منشأ این آلودگی‌های ناشی از سوختن مواد نفتی را مشخص خواهد کرد و در صورت استمرار، مقصران به دستگاه قضائی معرفی خواهند شد.

وی رهاسازی سوخت قاچاق در تالاب‌ها و مناطق تحت حفاظت را یکی دیگر از تهدیدهای جدی زیست محیطی هرمزگان اعلام و اضافه کرد: تالاب بین المللی شورشیرین شاهد بیشترین آلودگی‌های نفتی از قاچاق سوخت است و ذخیره گاه جنگل‌های حرای این تالاب آسیب شدیدی دیده اند.

مسیحی تازیانی اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۱۰۰ خانه محیط زیست را در هرمزگان افتتاح کردیم که همگی با اهداف و برنامه‌های محیط زیست شکل گرفت تا در جهت ارتقا یادگیرندگی و آموزش بتوانیم‌اقدامات زیربنایی انجام دهیم.

وی با اشاره به پدیده‌های گرد و غبار و ریزگردها، بیان کرد: در سال گذشته ۲۹۸ روز هوای پاک، ۵۷ روز به عنوان روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس، چهار روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و دو روز هوای آلوده و منجر به تعطیلی به ثبت رسید.

مسیحی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۳ جلسه شرایط اضطرار در هرمزگان برگزار شد، خاطرنشان کرد: در حوزه آلودگی‌های آب و خاک و هوا نیز مدیریت و پایش از صنایع نیز شکل گرفت و در خصوص انباشت و انتقال پسماندهای صنعتی و حتی بازیافت برخی از آن‌ها نیز برنامه‌ریزی صورت گرفت.

وی ادامه داد: از ۴۲۹ صنایع مورد بازدید گرفته، ۱۵۱ اخطار مورد برای رفع آلودگی این واحدهای صنعتی صادر شد که ۲۵ مورد پس از اخطار نیز به عنوان صنایع آلاینده به سازمان محیط زیست کشور معرفی شدند.

مدیرکل حفاظت از محیط هرمزگان با اشاره با اینکه صنایع نیز نسبت به سال گذشته در مسیر بهبود عملکردی در بحث محیط زیست حرکت کرده‌اند، عنوان کرد: از چهارسال مدت پاسخگویی اداره کل محیط زیست هرمزگان نیز به درخواست‌ها به ۱۱ روز رسیده است و امیدواریم امسال بازهم کاهش یابد.

وی با بیان اینکه پایش از لاک‌پشت‌های پوزه عقابی نیز در پایان سال گذشته صورت گرفت، اضافه کرد: هنوز هم این پایش ادامه دارد و خردادماه به پایان می‌رسد و تمامی موضوعات در این بخش مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسیحی با اشاره به اینکه از شرق تا غرب در خصوص صید و صیادی نیز مورد کاوش و پایش قرار گرفت، خاطرنشان کرد: طی چند روز گذشته در از صید چهار تن گونه سفره ماهی توسط همکاران محیط زیست جلوگیری به عمل آمد و با همکاری شیلات هرمزگان نیز امیدواریم در این بخش شاهد اقدامات مثبتی باشیم.

وی با بیان اینکه تصادفات جاده‌ای و تعارضات بین حیات وحش و جوامع محلی مهمترین خطرات در کمین حیات وحش هرمزگان است، تصریح کرد: بودجه‌ای برای ایجاد یک قرنطینه حیات وحش در هرمزگان در سال جاری در منطقه گنو نیز در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه ۳۸۶ گونه پرنده، ۷۸ گونه پستاندار و ۷۸ گونه دوزیست در هرمزگان به ثبت رسیده است، عنوان کرد: هوشمندسازی مناطق تحت مدیریت از مهمترین برنامه‌های محیط زیست هرمزگان در سال جاری است تا بتوانیم امکان مدیریت و نظارت را بالا برد.

مسیحی با اشاره به اینکه سال گذشته درگیری بیماری در حیات‌وحش غرب هرمزگان صورت گرفت که با همکاری جوامع محلی و دستگاه‌های ذی ربط توانستیم این موضوع را کنترل کنیم، اظهار کرد: بحث آموزش و واکسیناسیون دام‌ها نیز از مهمترین اقداماتی بود که توانست در این موضوع گره گشا باشد و این معضل برطرف شد.

وی با بیان اینکه در این زمینه ۴۰ فرد دام در یک سال گذشته تلف شدند اما در سالجاری خوشبختانه موردی در این زمینه ثبت نشده است، افزود: در شرق هرمزگان دامداری با مشکلاتی همچون رهاسازی دام رو به رو است که معضلاتی همچون کاهش جمعیت علفخوار و طعمه شدن پلنگ‌ها را به همراه دارد و به واسطه بیماری هم دام‌های زیادی تلف می‌شدند.

مدیرکل حفاظت از محیط هرمزگان با اشاره به اینکه علت حضور پلنگ در حادثه تصادف با خودرو در بندرخمیر در دست بررسی است، عنوان کرد: تاکنون ردی یا نشانه‌ای حضور پلنگ در آن منطقه گزارش نشده بود و برای ما جالب بود.

مسیحی اضافه کرد: به ازای هر محیط بان بیش از ۵۰ هزار هکتار در هرمزگان به جز حیطه دریایی نیز مورد پایش قرار می‌گیرد که کار سخت و دشواری است.

وی با اشاره به اینکه در خصوص رهاسازی سوخت قاچاق در تالاب‌ها و مناطق تحت حفاظت نیز ضربات جبران ناپذیری به حیاط محیط زیست استان می‌زند، خاطرنشان کرد: در تالاب شورشیرین میناب بیشترین آلودگی نفتی از قاچاق سوخت به ثبت رسیده و درختان حرا دچار آسیب جدی شده و ذخیرگاه‌های جنگلی در حال آسیب شدید هستند و نیاز به عزم ملی و استانی برای جلوگیری از این معضل داریم.

کد خبر 5803487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha