به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی نوشت : در یکی از روزهای ماه آگوست، ساعت 2 صبح تلفن " کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا به " پرویز مشرف" رئیس جمهوری پاکستان کمک کرد تا در کشورش وضعیت فوق العاده اعلام نکند. دو روز پیش، رایس درخواست مشابهی را مطرح کرد، اما این بار رئیس جمهوری پاکستان تحت تاثیر سخنان وی قرار نگرفت.
" گلن کسلر" نویسنده این مطلب خاطر نشان می کند: تصمیم مشرف برای تعلیق قانون اساسی کشورش و اعلام وضعیت فوق العاده در روز گذشته یک عقب گرد جدید برای تلاشهای آمریکا در جهت حرکت پاکستان به سوی دموکراسی است و حمایت نامحدود بوش از مشرف را با وجود نارضایتی های رو به افزایش و ناتوانی وی برای مقابله با شبه نظامیان تندرو زیر سئوال می برد.
در ادامه این مطلب آمده است: آمریکا هم اکنون گزینه های خوب محدود و قدرت تحلیل رفته ای را برای نفوذ بر حوادث پاکستان مجهز به سلاح های هسته ای پیش روی خود می بیند،زیرا به عقیده کارشناسان اقدامهای مشرف ممکن است اطمینانی برای پایان دوره قدرت وی به عنوان یک رهبر ملی باشد.
واشنگتن پست می افزاید: دولت بوش 10 میلیارد دلار را از سال 2001 به عنوان کمک ( که بخش بیشتر آن به شکل کمک نظامی بوده) در اختیار پاکستان قرار داده و مقامهای آمریکایی هشدار داده اند که اگر وضعیت فوق العاده برقرار شود؛ ممکن است که کنگره کمک خود را متوقف کند، اما برخی تحلیلگران هشدار داده اند که اگراینگونه تصور شود که آمریکا حمایت خود را از مشرف متوقف می کند؛ این امر ممکن است خطر یک جنگ داخلی و فروپاشی پاکستان را افزایش دهد.
در ادامه این تحلیل آمده است : رایس که روز جمعه در تماسی با مشرف به وی درباره اتخاذ چنین اقدامی هشدار داده بود، روز گذشته از اقدامهای مشرف ابراز تاسف کرد.
" شنیا دورماندی" که تا سال گذشته مدیر شورای امنیت ملی پاکستان در امور جنوب آسیا بود، گفت:" دولت بوش باید هم اکنون این فرضیه را مد نظر قرار دهد که وی ( مشرف) رفته است چه مردم او را بیرون کرده باشند و چه ارتش. برای من جای بسی تعجب است که وی حتی شش ماه هم در قدرت باشد."
برخی تحلیلگران مسائل پاکستان گفتند که نمی توانند وضعیت آینده این کشور را حتی برای فردا پیش بینی کنند. یکی از مشاوران رایس هم گفت:" وضعیت عراق در مقایسه با پاکستان خیلی خوب است."
نظر شما