به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه با «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
گفته شده در این تماس تلفنی، پوتین و ولیعهد سعودی درباره چارچوب همکاریها در اوپک پلاس رایزنی کردند.
همچنین پوتین و ولیعهد سعودی در مورد ایجاد روابط اقتصادی و دنبال کردن پروژههای سرمایه گذاری و انرژی گفتگو کردند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه ماه گذشته نیز به صورت تلفنی با «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی گفتگو کرده بود. بنابراین گزارش، دو طرف درباره تقویت همکاریها در بخشهای مختلف از جمله در چارچوب اوپک پلاس، افزایش مبادلات تجاری و سرمایهگذاری مشترک و افقهای همکاری عربستان با گروه بریکس گفتگو کردند. ابراز رضایت دو طرف از هماهنگی مسکو و ریاض در میزان تولید نفت اوپک پلاس و تبادل نظر در ارتباط با چالشهای موجود در خاورمیانه و راهکارهای آن از جمله دیگر مسائل مطرح شده در این گفتگو بوده است.
گفتنی است روسیه و عربستان سعودی در ماههای اخیر همکاریهای خود را در مسائل منطقهای و بینالمللی افزایش دادهاند. این همکاریها به ویژه در بخش نفتی موجبات ناخرسندی مقامات آمریکایی را به وجود آورده است.
این در حالی است که پیشتر فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان در پایان اجلاس سران عرب در جده که با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برگزار شد، گفت که ریاض در جنگ روسیه و اوکراین موضعی بیطرفانه اتخاذ کرده است.
فرحان با اشاره به اینکه ریاض از شنیدن نقطهنظرات هر دو طرف جنگ استقبال میکند، گفت: کشورهای عربی از ابتدای بحران موضعی بیطرفانه و همراه با تعامل اتخاذ و همزمان با حصول اطمینان از ادامه روابط با طرفین، از گفتمان با طرف روسی و اوکراینی استقبال کردهاند.
با این حال، زلنسکی بدون اشاره به کشور مشخص، مدعی شد که برخی کشورهای عربی «چشم خود را به روی اقدام غیرقانونی مسکو در الحاق اراضی اوکراین بستهاند.»
عربستان سعودی از پیوستن به تحریمهای غرب علیه مسکو خودداری کرده؛ تحریمهایی که تحدید صادرات انرژی این کشور را نیز شامل میشود. تداوم همکاری ریاض با مسکو از طریق اوپک پلاس، انتقاد آمریکا را به همراه داشته است.
عربستان با تعهد به حفظ روابط تجاری و دیپلماتیک با هر دو کشور روسیه و اوکراین، نسبت به میانجیگری برای حل و فصل جنگ ابراز امیدواری کرده است. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی پس از ملاقات با زلنسکی، درباره «آمادگی ریاض برای تداوم اقدامات میانجیگرانه بین روسیه و اوکراین صحبت و تاکید کرد که او از تلاشهای بینالمللی با هدف حل و فصل سیاسی بحران و کمک به دستیابی به امنیت، حمایت خواهد کرد.»
وزیر خارجه عربستان در سال ۲۰۲۲ به منظور برگزاری مذاکرات سطح بالا، به کییف و مسکو سفر کرده بود و مدتی بعد نیز اعلام کرد که بن سلمان در مذاکرات تبادل زندانی بین دو طرف مشارکت داشته است.
نظر شما