۱۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۰۵

یک مستند ساز مطرح کرد؛

«یک قایق روی دریا»روایتی از تکاپوی عشق معلمی و رودخانه‌ سرسخت

«یک قایق روی دریا»روایتی از تکاپوی عشق معلمی و رودخانه‌ سرسخت

شهرکرد_یک مستندساز اهل چهارمحال و بختیاری گفت: مستند «یک قایق روی دریا» روایت معلم جوان روستای «چشمه قاسم» بخش و عبور از رودخانه «بازفت» برای آموزش چهار دانش‌آموز دختر است.

آرمان قلی‌پور دشتکی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص مستند «یک قایق روی دریا»، اظهار کرد: این مستند روایت معلم جوان روستای چشمه قاسم بخش بازفت در شهرستان کوهرنگ است.

وی افزود: کلاس درس این معلم که یک کانکس فلزی است در سمت دیگر رودخانه بازفت، قرار دارد؛ به همین دلیل معلم مجبور است در فصل‌های مختلف سال به‌ویژه در فصول سرد و پُر بارش که آب رودخانه شدت بسیار زیادی دارد عرض رودخانه را طی کند.

این مستند ساز ادامه داد: مدرسه‌ای که در سمت دیگر رودخانه بازفت واقع شده است تنها چهار دانش‌آموز دختر دارد و این معلم فداکار به واسطه علاقه‌ای که به کار خود دارد این مسیر سخت و صعب‌العبور را طی می‌کند.

قلی‌پور عنوان کرد: نام معلم محمدرضا علی‌اصغری حدود ۲۶ سال سن دارد و از اهالی شهرکرد است، اما سال‌های ابتدای خدمت خود را باید در منطقه بازفت سپری کنند.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان دختر مدرسه روستای چشمه قاسم در سنین و پایه‌های مختلف تحصیلی هستند، خاطرنشان کرد: معلم مدرسه امسال تغییر کرده و محمدرضا علی‌اصغری به منطقه‌ای دورتر و سخت‌گذرتری منتقل شده است.

این مستندساز اضافه کرد: مستند «قایقی روی آب» نمونه‌ای از سختی و مشکلات معلمان است تا بتوانند خود را با وجود شرایط دشوار به کلاس درس برسانند، کمااینکه معضلات مردم منطقه و روستاهای آن برای عبور از رودخانه بازفت همچنان پابرجا است.

قلی‌پور بیان کرد: معلم برای اینکه بتواند خود را از شهرکرد تا کنار جاده روستا برساند تقریباً سه ساعت در راه است، اگر خودروی شخصی داشته باشد می‌تواند تا حدودی خود را به نزدیک روستا و قبل از رودخانه بازفت برساند.

وی تاکید کرد: مشکلی که وجود دارد عبور از رودخانه بازفت به‌عنوان تنها راه ارتباطی با دو خانواده‌ای روستا است که سمت دیگر آن زندگی می‌کنند، این عبور معلم جوان از رودخانه نکته اساسی و موضوع اصلی در مستند است.

این مستند ساز بیان کرد: معلم مدرسه برای عبور از رودخانه یا باید حدود ۵ کیلومتر راه را طی کند و رودخانه را دور بزند یا اینکه باید با کمک اهالی از عرض رودخانه عبور کند.

قلی‌پور تصریح کرد: آب رودخانه بازفت شدت بسیار زیادی دارد، در فصول سرد عبور از رودخانه راحت‌تر است اما در فصل بهار شدت آب بسیار زیاد است تا جایی که معلم بعضاً مجبور می‌شود مدت‌ها در روستا بماند تا شدت آب کمتر شود یا مسیر عبور جایگزین را انتخاب کند که آن هم خطرناک است.

وی افزود: در کل عبور از رودخانه خطرناک بازفت که هر لحظه ممکن است به دلیل یک مشکل کوچک مثل گرفتگی عضله برای معلم مشکلات فراوانی ایجاد کند، کار شجاعانه‌ای است.

این مستندساز ادامه داد: فیلم عبور از رودخانه معلم روستای چشمه قاسم را در فضای مجازی و یکی از پیام‌رسان‌ها دیدم، این فیلم به‌واسطه همکار این معلم که از آشناهای من بود برای من ارسال شد.

قلی‌پور عنوان کرد: فیلمی که از این معلم برای من ارسال شد، نمایش یک معلم بود که در هوای برفی زمستان تنها از یک رودخانه خروشان در حال عبور است، بعد از پیگیری توانستم با محمدرضا علی‌اصغری ارتباط بگیرم، وقتی درباره موضوع فیلم مستند با وی صحبت کردم استقبال کرد و در نهایت مستند یک قایق روی دریا ساخته شد.

وی خاطرنشان کرد: چون می‌خواستم فضای برفی منطقه و مشکلات معلم برای عبور از رودخانه را به تصویر بکشم تصمیم گرفتم در فصل زمستان ساخت فیلم را آغاز کنم، چون زمان می‌گذشت و برف‌های منطقه در حال آب شدن بود باید بسیار فشرده کار را به پیش می‌بردیم.

این مستند ساز اضافه کرد: در نهایت با طی مراحل تدوین فیلم بیش از یک ماه زمان سپری شد تا مراحل نهایی فیلم انجام شود.

قلی‌پور بیان کرد: مستند «قایقی روی آب» در چهاردهمین جشنواره مستند DMZ کشور کره جنوبی که مهم‌ترین رویداد مستند قاره آسیا به شمار می‌رود و همچنین هفتادمین جشنواره ترنتو کشور ایتالیا حضور داشت و مهم‌ترین جایزه‌ای که دریافت کرد، جایزه بهترین مستند در بخش بین‌الملل شانزدهمین جشنواره جهانی سینما حقیقت ایران بود.

وی افزود: مستند «یک قایق روی دریا» ادای دینی بود به همه معلمان که در شرایط سخت تلاش می‌کنند تا به دانش‌آموزان علم بیاموزند، به‌ویژه معلم داستان این مستند که برای آموزش چهار دانش‌آموز دختر از مسیری سخت عبور می‌کرد.

این مستندساز اهل چهارمحال و بختیاری ادامه داد: خوشحالم از اینکه در دورترین نقاط در این استان، اگرچه با حداقل امکانات‌، اما زمینه آموزش برای دانش‌آموزان فراهم شده است، آموزش کودکان در مناطق محروم قطعاً می‌تواند در آینده آنان تأثیرگذار باشد.

وی در خصوص دیگر کارهایی که قرار است در حوزه مستند انجام دهد، گفت: در حال حاضر در حال ساخت مستند بلند سینمایی در خصوص زندگینامه علی‌مردان خان بختیاری هستم، این مستند در مرحله تحقیق و پژوهش است و تلاش می‌شود این فیلم تا زمستان سال آینده ساخته و اکران عمومی شود.

این مستندساز یادآور شد: برای ساخت مستند «علی‌مردان خان بختیاری» از ظرفیت هنرمندان خارج از استان چهارمحال و بختیاری نیز استفاده می‌شود، کمااینکه تلاشمان این است تا بیشتر روند کار را با عوامل داخل استان به پیش ببریم.

قلی‌پور تصریح کرد: مستند «علی‌مردان خان بختیاری» با بالاترین سطح استانداردهای مستندسازی ساخته و از ظرفیت اساتید تدوین‌گر، نویسنده، عوامل پیش و پس از تولید و… در بالاترین کیفیت بهره برده می‌شود.

کد خبر 5804667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha