به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا مرادی با اعلام وضعیت نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، برای ۱۱ استان کشور از جمله استان مرکزی، اظهار داشت: بررسی دقیق نقشههای هواشناسی نشانگر آن است که استان مرکزی تحت تأثیر وضعیت نارنجی قرار نمیگیرد و به عبارتی با به روز شدن نقشههای هواشناسی، الگوی وضعیت تغییر پیدا میکند و براین اساس با الگوهای موجود، نیازی به اعلام هشدار نارنجی نیست.
وی با اشاره به اینکه در اعلام هشدارهای هواشناسی دو عامل شدت اثر پدیدههای جوی و احتمال وقوع بارش تأثیرگذار است، افزود: برای صدور هشدار در سطح بالا باید هر دو عامل بررسی و اعلام نظر شود و چنانچه یکی از عوامل در سطح پایین باشد، سازمان هواشناسی ناگزیر به اعلام هشدار در سطح پایینتر خواهد بود.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی استان مرکزی افزود: چون احتمال بارش در استان مرکزی طی ۲۴ ساعت آینده پایین بوده و اثر تخریبی کمتری دارد، بنابراین هشدار زرد برای استان اعلام میشود. برای هشدار نارنجی باید شدت تخریب خاصی پیش بینی شود و شدت اثر بیشتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: ویژگی بارشهای همرفتی بدین گونه است که این احتمال وجود دارد که در یک نقطه خاصی سلول همرفتی بوجود آید و بارش شدیدی همراه با صاعقه و وزش باد شدید صورت گیرد، در حالی که در کل استان بارشی صورت نگرفته باشد.
مرادی افزود: به شهروندان توصیه میشود از اتراق در بستر مسیلها و رودخانههای فصلی خودداری کرده و از چرای دام به ویژه در ساعات بعدازظهر پرهیز شود. به دلیل احتمالا وقوع صاعقه از حضور در مکانهای مرتقع خودداری کرده و تا جایی که ممکن است برای استحکام بخشی به سازههای ناپایدار به دلیل وزش باد و طوفان اقدامات لازم انجام شود.
وی در مورد میزان بارشها در روزهای گذشته گفت: بیشترین بارش اخیر (روز پنجشنبه گذشته) در ایستگاه زرندیه با ۱۵ میلیمتر باران به ثبت رسید و این میزان در ایستگاه اراک نیز ۶.۱ ثبت شد. چون بارشها نقطهای است این احتمال وجود دارد که در برخی نقاط فاقد ایستگاه ثبت بارش، میزان بارندگیها بیشتر باشد.
نظر شما